UEFA EURO 2020 (11.06 - 11.07.2021) - тема за коментари

• 62 949
  • 1 674
  •   1
Отговори
# 1 095
  • Другата България
Аз няма да казвам за кой съм гласувала. Joy
Хайде, от мен да мине.
Мисля, че най-лесния противник на Скуадрата е Дания.

# 1 096
За който и да си гласувала в главата ти е "Италия европейски шампион"! 😁

# 1 097
Май никой не предложи финал между Дания и Испания Joy Ще се пукна от смях, ако това се случи... знам, знам... пепел ми на клавиатурата Grinning

# 1 098
  • Другата България
За който и да си гласувала в главата ти е "Италия европейски шампион"! 😁

# 1 099
Ели,внимавай,Варна е едно село ,че и сме амен комшийки !!!!!!  Joy

# 1 100
Аз гласувах за Англия-Италия, въпреки че Италия за която стискам палци е по добре да играят с Дания на финала, отколкото с Англия. Но на такова Европейско, символно и с оглед годишнината, първото такова в много страни и градове, символно и като излизане на света от коронакризата, такъв финал титаничен между най добрите отбори на това Европейско според мен, сблъсък на титани с различни стилове и силни страни, най ще му приляга такъв финал. Не че Испания и Дания са слаби отбори и няма да направят интересен финал, но такъв финал най ще му отива на Евро 2020. А и с показаното до момента, тези 2 отбора най заслужават да са на финала. Аз между другото много отдавна пророкувах финал Англия - Италия. Simple Smile Още на 6-тият ден на Европейското Grinning

Италия според мен най много впечатлява до момента на първенството, защото преди Европейското не ги слагаха сред основните фаворити. Бяха така да се каже в по широкият кръг фаворити, основните бяха Франция, Белгия и Англия, вече и Италия са там. Повод за тревога обаче за тифозите, е контузията на Киелини, ако пропусне мача с Уелс не е голям проблем, както и евентуален 1/8финал с Австрия или Украйна, както се развиват нещата, за 1/4 финала който е доста възможно да е срещу Белгия ако Белгия си спечелят групата, вече евентуална липса на Киелини ще е сериозен проблем. За Италия това е рубикона, според мен, както за Англия рубикона е 1/8 финала, минат ли през Германия или Португалия далеч ще стигнат, ако Италия мине евентуално през Белгия на 1/4 финал, почвам да ги виждам с титлата. Как Киелини я вдига след финала срещу Англия примерно. Simple Smile

Тогава виждах Италия победител във финала Англия-Италия, защото Англия бяха изиграли само 1 мач до тогава и не ги бях видял добре какво представляват. В момента ме плашат, и по скоро виждам Кейн да вдига титлата след финала, а кралицата как дава на Саутгейт титлата Сър, след историческият успех на Англия.

# 1 101
И аз, като Тесла, съм за финал Италия- Англия. Със същите мотиви - двата най-добри на финала.
Естествено държа моята любов да победи.
Италия - шампион! Heart

# 1 102
Общо 58 държави имат поне 1 купа с която да си се гордеят. За съжаление ние не сме една от тях.

Може би е редно тук да споменем за Балканската купа Simple Smile

Това е национален турнир, който се е провеждал от 1929 до 1980 година (общо 11 пъти с шампиони и 1 път прекъснат без излъчен шампион, когато начело е била Унгария, но не ѝ присъждат титла) между националните отбори на Балканите като в някои от участията е имало и гости - държави, които не могат да се определят като балкански като Унгария, Полша и Чехословакия.

Този турнир е спечелен от Румъния - 4 пъти, България - 3 пъти, Югославия - 2 пъти и по веднъж от Унгария и Албания.

България го печели през далечните 1931, 1932 и за последно през 1976 година. Треньор през 1931 и 1932 на нашият отбор е немецът Ото Файст, а за титлата през 1976 година сме водени първо от Христо Младенов и след това от Стоян Орманджиев (същият, който през 1966-67 извежда ЦСКА Червено знаме до полуфинал в КЕШ).

Макар и балканската купа да няма тежестта на континенталните и световните турнири, все пак е турнир, който сме спечелили 3 пъти.

Няма да задълбавам повече, но e ималo и аналогичен турнир за клубни отбори (с далеч по-малка тежест от останалите евротурнири), който е спечелен от българските отбори Берое - 4 пъти, Славия - 2 пъти, Тракия/Ботев Пловдив - 2 пъти, Локомотив София и Академик София по веднъж. Като споменах Академик се сетих, че те имат победа над Милан - нещо немислимо към днешна дата, но спирам до тук, за да се върна към темата Евро 2020.

Друга Евро тема, по която не знам дали сме говорили назад. Но на този евротурнир се изпълни едно неписано правило, а именно когато световният шампион е от Европа на следващото европейско той да не става еврошампион. Това неписано правило е нарушено само 2 пъти, а се е потвърдило 7 пъти.
.
Изключенията са Франция (1998 - световен, 2000 - европейски шампион) и Испания (2010 - световен, 2012 - европейски шампион). И в двата случая губещият финала е Италия Simple Smile
.
В останалите случаи, когато правилото е потвърдено:
Англия (св. ш. - 1966) стига до полуфинал на Евро 1968;
Германия (св.ш. - 1974) губи на финала на Евро 1976 от Чехословакия с известното изпълнение на дузпа на Паненка - https://youtu.be/ROG4-QPIDgo?t=102 превъртете до 1:42;
Италия (св.ш. - 1982) не се класира за Евро 1984 като завършват 4-ти в квалификационната си група след Румъния, Швеция и Чехословакия;
Германия (св.ш. - 1990) губи на финала на Евро 1992 от Дания;
Италия (св.ш. - 2006) отпада на 1/4 финал на Евро 2008 от Испания;
Германия (св.ш. - 2014) стига до полуфинал на Евро 2016;
Франция (св.ш. - 2018) отпада на 1/8 финал на Евро 2020(2021).
..

Стана време да си лягаме, а темата на приключва - какво пък се случва с еврошампионите на следващото световно, поне по-интересните случаи:
.
Германия печели Евро 1972 и след това световното 1974
Испания печели Евро 2008 и след това световното 2010
.
Чехословакия печели Евро 1976 и не се класира за световното 1978
Дания печели Евро 1992 и не се класира за световното 1994
Гърция печели Евро 2004 и не се класира за световното 2006
.
В останалите случаи еврошампионът се класира за следващото световно
..

И за финал на тази дълга публикация една песен на датските фенове. Споменах, че по нашата тв даваха техни фенове след мача им с Чехия. Те запяха на живо една тяхна песен, нещо като аналог на нашето Българи, юнаци - Vi er danskerne (в превод - ние сме датчани).
На този линк може да я чуете https://www.fanchants.com/football-songs/denmark-chants/ole-denmark/

# 1 103
  • София
zzrr,
Не съм я забравил балканската купа, мислех и за нея, но се отказах, защото, амии просто е твърде локална така да се каже. Да, имаме купа на национално ниво, но извън най-престижните надпревари. Тези успехи не топлят чак толкова много, макар и посвоему да са престижни все пак. Може би щяхме да се гордеем и да ги оценим повече ако живеехме в онези далечни години, кой знае. Simple Smile
Просто държах да са само големите континентални първенства на местна основа, а останалото е вече на международно/междуконтинентално ниво.

# 1 104
Без да ми се сърдите, но за мен Дания няма футболни аргументи за финал и се надявам да не “развали” очертаващия се празничен финал Англия-Италия/Испания.

И ти без да ми се сърдиш, но аз се надявам Англия да не ми развали хубавия вкус и трепет от Европейското, като вземе да го спечели... Smile
Стискам палци на датчаните да направят чудото.

# 1 105
  • Другата България
Познайте кой е на работа утре вечер! Confused
На вас ще разчитам.

# 1 106
Без да ми се сърдите, но за мен Дания няма футболни аргументи за финал и се надявам да не “развали” очертаващия се празничен финал Англия-Италия/Испания.

И ти без да ми се сърдиш, но аз се надявам Англия да не ми развали хубавия вкус и трепет от Европейското, като вземе да го спечели... Smile
Стискам палци на датчаните да направят чудото.
JoyJoyJoy

Взе ми думите от клавиатурата Joy

П.С. няма място за сръдни тука, всеки може да подкрепя който си иска, важното е накрая Англия да не спечели Joy

# 1 107
  • София
Поздрав за всички с най-хубавата официална песен в историята на футбола на последното романтично първенство.

и Форца Италия! Simple Smile

А тук архивни кадри от RAI и самата песен на живо пред препълнения Джузепе Меаца в Милано в мача на откриването. Песента започва от 03.42 мин.

# 1 108
  • София
Аз си настоявам за финал Англия - Испания, въпреки че Италия са ми много на сърцето. Ако испанците паднат от прекрасна Италия няма да рева.

# 1 109
И аз съм за финал Испания - Англия. И...Англия да спечели, ако може Joy Леле, няма да повярвам, ако се случи, хем съм съгласна с анализите на Тесла, искам да стане, хем ще ми е невероятно хахаха
П.С. няма място за сръдни тука, всеки може да подкрепя който си иска
Това най-много ми харесва в темата Blush

Общи условия

Активация на акаунт