Екопътеки и всякакви приятни разходки-тема 3

• 64 688
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Стига, да. Но като че ли по-добре да ги разделим на два отделни прехода, както го гледам....

# 646
  • София
Ще чакам отзиви за маршрутите с деца, че и ние сме там в края на тази седмица!

Скрит текст:
Стига, да. Но като че ли по-добре да ги разделим на два отделни прехода, както го гледам....

# 647
  • София

Скрит текст:
То аз ще чакам от вас Simple Smile, защото ние сме евентуално след няколко седмици.
Вие как го планирате? Наведнъж или ?

# 648
  • София
Ами чудим се....някъде четох, че пътят е в ремонт и не може да се стигне с кола до пътеката към пещерата. А реално ние там искаме да стигнем. Притеснявам се, че от "Райски изглед" ще ни дойде много като дължина и натоварване. Някой има ли идея колко км е целия преход и връщането?

Скрит текст:
То аз ще чакам от вас Simple Smile, защото ние сме евентуално след няколко седмици.
Вие как го планирате? Наведнъж или ?

# 649
  • Пловдив

Ето да се ориентирате. Жълтия маршрут /през екопътека Райски изглед/ е 4,5 км до пещерата, там единствено представлява предизвикателство първият половин час. Но този участък минавате без значение дали стигате до Утробата. Нататък е почти без наклон и приятно за вървене. В крайна сметка може и на място да прецените дали ви е ок да продължите, или ще се върнете и ще стигнете до Утробата по синия маршрут /розовото е шосето/.
Синият маршрут е 1,2 км до Утробата и се хваща, ако продължите по шосето.
Очевидно може да стане и кръгов, но е дълго и досадно ходенето по пътя.

# 650
  • Bristol
Има покритие през цялото време. Но трябва да е изтеглена навигация. Ние ползваме windy, сега ново име има Mapy. sz
И аз без навигация никъде не тръгвам. Дори за всеки случай си нося и батерия да зареждам телефона. На Komoot съм. Сама планирам маршрути или тегля и запазвам готови gpx файлове от различни сайтове. kade.si също имат такива ☺

# 651
  • Пловдив
Няма значение коя точно навигация, може и хартиена карта да е или да е предварително проучена маркировката, важното е да не тръгваме неподготвени Hands Ok Hand
Подценяването на планината понякога има недобър изход и не съветвам никой да тръгва без подготовка. А това си е планина, нищо, че е наречена екопътека.

# 652
  • София
Колко са големи  децата?

# 653

Минавал съм само по късата пътека преди години и не помня нищо по нея което да си заслужава като изглед или нещо друго, освен самата пещера, тоест няма смисъл да я минавате и нея специално друг ден, след като сте били до пещерата.

# 654
  • Асеновград

Минавал съм само по късата пътека преди години и не помня нищо по нея което да си заслужава като изглед или нещо друго, освен самата пещера, тоест няма смисъл да я минавате и нея специално друг ден, след като сте били до пещерата.
Изгледите са към ръкава на р.Боровица и крепост Патмос.
Късата си е пътеката за Утробата. По новоизмислената не съм минавала, но гледайки картата и като знам разликата в надморската височина Утробата-пътя, ми се вижда доста, а като се добави и разстоянието по пътя, кръга става много голям.
Носете достатъчно количество вода, по късата няма къде да налеете. Принципно и аз бих избрала едната от двете, не виждам смисъл в разделянето им за два дни. Ако няма с какво да уплътните единия ден идете до крепост Патмос, или по пътеката от Ненково, или с лодка от х. Боровица.

# 655
  • София
Колко са големи  децата?
Моите са на 9 и на 5. Малко тегаво ще им дойде този дълъг, но и скучен на моменти маршрут, предусещам.
Но ме изненадва това, че пътят към Утробата е в ремонт..... и не става за кола?!

# 656
  • София
Може би в Google Maps съм го прочела това за ремонта на участък от пътя- не съм сигурна вече къде точно. След 4 дни ще мога да кажа със сигурност дали е така.
Планирали сме Перперикон и Каменните гъби за единия ден. За втория мислех да е Утробата.  Някоя по-приятна пътека наблизо дали има? (без Патмос).

Колко са големи  децата?
Моите са на 9 и на 5. Малко тегаво ще им дойде този дълъг, но и скучен на моменти маршрут, предусещам.
Но ме изненадва това, че пътят към Утробата е в ремонт..... и не става за кола?!

# 657
Погледнете Моняк и въжения мост при Лисиците, Дяволския мост при Ардино, крепост Устра. Малко по-далече са но си заслужава.
Каменната сватба и музеят в Кърджали също са интересни, ако не сте ходили.

# 658
Някой ходил ли е на панорамната площадка в село Глогово/ Тетевен ? Пише, че има три маршрута и се чудех кой е най- удачен…

# 659
  • у нас
Някой минавал ли е по Тарзановата пътека да сподели как е? Мнение за минаване с дете на почти 12

Общи условия

Активация на акаунт