Екопътеки и всякакви приятни разходки-тема 3

• 64 762
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
  • Велико Търново
За Боровец подкрепям за Черната скала, но наистина е по-скоро разходка за надвечер примерно. Екопътека Бели Искър е страхотна. Моите предложения са разходка до хижа Чакър войвода, също до Ситняково. Ако Костенец не ви е далеч, там е хижа Гургулица, а след нея водопад Скаловитец.
Относно Кабиле на прибиране от морето. Ние пробвахме една година, стигнахме до паркинга и само като слязохме и се отказахме. Камъните напечени, сянка никъде, не е за 30 градуса плюс.

# 181
Благодаря за идеите, ще се възползвам от доста от тях. Добърско, Чакър войвода, Бели Искър и Черната скала сме ги обиколили, но ми дадохде добри идеи и отивам да ги ситематизирам Hug.
Ако някой се сети за още нещо, приемам още предложения!

# 182
  • Асеновград
Липсата на заведения е проблем навсякъде извън утвърдените туристически места. При търсене на диви, ненаселени и извън масовия критерий за туризъм райони човек трябва да е подготвен за това. Заведение се издържа от редовен поток клиенти, ако няма такива то спира да работи, или предлага само безалкохолно,алкохол и разни пакетирани неща, които би купила местна клиентела. Жителите на селата не ходят по ресторанти, те си приготвят храна в къщи,затова и такива заведения липсват там.
Ако избирате тишината и спокойствието, на места където няма да се блъскате с още 100-200 други туристи, това е положението. Или предварителна уговорка в мястото за настаняване за храна или си приготвяте сами, като най често даже няма от къде да се закупят продукти покриващи критерия на градски жител.
Хората които обичат да почиват на спокойствие се научават и са подготвени за тези малки неудобства.
Но наистина когато за пръв път човек се сблъска с това е в шок.

# 183
За липсата на заведения за хранене и добре заредени магазини има просто решение - една по-голяма хладилна чанта на 12 и 220 волта и малко туристическо газово котлонче.  На него дори и мръвка, увита в алуминиево фолио може да се опече. Сурово месо спокойно може да изкара няколко дни, като се замрази във фризера и точно преди тръгването се опакова в няколко пласта найлон-вестник. Два-три дни продължава да е частично замръзнало. А и консерви различни има по магазините.

# 184
За Пирин- от х. Вихрен може до Муратовото езеро  и Бъндеришките езера та дори и до Тодорината порта. Не са тежки маршрутите, но има красиви гледки. Боровец- хижа Заврачица.

# 185
Panayotu, благодаря за координатите!
А благодаря също и за предложенията с изх. точка Боровец, че и на нас ни предстои изкачване на Мусала другия месец и идеите за други маршрути наоколо са ви прекрасни!

# 186
  • 1st floor
Благодаря за отговорите. Отпада Шейтан дере. Simple Smile Ще видя ММ какво ще каже за останалите, че е станал голям мрънкалник. Grinning

# 187
Навсякъде, където има камънак през лятото е тегаво, а има и змии. Получава се не приятна разходка, ами едно бързане, заради жегата.
Предложете ми пътеки из Рила и Пирин, които да са сравнително леки и подходящи за август. Искам да заведем майка ми. Приемам и препоръки за къща за гости за около 5 човека.

# 188
  • Асеновград
Благодаря за отговорите. Отпада Шейтан дере. Simple Smile Ще видя ММ какво ще каже за останалите, че е станал голям мрънкалник. Grinning
Защо не посетите Добростански бисер. Ходенето не е много, и в пещерата няма да е горещо. Отбивката от магистралата ще под 100 км.

# 189
  • Пловдив
Липсата на заведения е проблем навсякъде извън утвърдените туристически места. При търсене на диви, ненаселени и извън масовия критерий за туризъм райони човек трябва да е подготвен за това. Заведение се издържа от редовен поток клиенти, ако няма такива то спира да работи, или предлага само безалкохолно,алкохол и разни пакетирани неща, които би купила местна клиентела. Жителите на селата не ходят по ресторанти, те си приготвят храна в къщи,затова и такива заведения липсват там.
Ако избирате тишината и спокойствието, на места където няма да се блъскате с още 100-200 други туристи, това е положението. Или предварителна уговорка в мястото за настаняване за храна или си приготвяте сами, като най често даже няма от къде да се закупят продукти покриващи критерия на градски жител.
Хората които обичат да почиват на спокойствие се научават и са подготвени за тези малки неудобства.
Но наистина когато за пръв път човек се сблъска с това е в шок.
Принципно си права и ако ходим по дивотиите или на палатка винаги сме подготвени с насъщни продукти.
Но някак си е изненадващо в град - в Малко Търново, където живеят хора, че и ГКПП има, да няма нищо за хранене. А предния път щяхме в същия район да зскъсаме за гориво, защото, както казаха местните - ей там е бензиностанцията, ама дали работи и дали има бензин 🙄
Та като предупреждение споделям.

# 190
  • Пловдив
Град, град колко да е град-пълно с цигани, висящи на прозорци без дограми в стари, бивши военни блокове...и един единствен магазин, с култовата табела "Газ, мас, пирони, патрони"...Пълен шок беше за мен преминаването през Малко Търново и дори не сме спирали. Иначе може би Странджа е хубаво да се разглежда пролетта, лятото някак си липсваше цвят

# 191
  • 1st floor
Защо не посетите Добростански бисер. Ходенето не е много, и в пещерата няма да е горещо. Отбивката от магистралата ще под 100 км.
Там сме ходили. Мерси за предложението. Simple Smile

# 192
  • Велико Търново
Имам долу горе концепция и бързам да споделя. Ден първи тръгваме от Китен, минаваме екопътеката в Младежко, отиваме до Петрова нива и оттам с. Бръшлян. Може би ще ни остане време, но целта ми не е да препускаме. Втори ден-водопад Докузак, Мишкова нива, вр. Голямо Градище, местността Пропада, следобед /надвечер Малко Търново. Трети ден ми е колеблив. Идеите са Индипасха, Камъка и водопад край с. Кости - което решим. Не ме привлича изобщо Индипасха, та може и да я пропуснем. И двете нощувки в Бръшлян, вечерите в две заведения наоколо, през останалото време ще вземем храна за в къщата.
Звучи ли ви реално? Сега почвам да оглеждам къщите в селото, струват ми се малко и дано има свободни за нашите дати Simple Smile

# 193
  • Варна
Сега се сещам, че ми бяха препоръчвали за Странджа тази къща, но не познавам района и доколко се вписва в плановете за разходки, ако е полезно:
https://www.booking.com/hotel/bg/at-three-oaks.bg.html?aid=31861 … =1&#hotelTmpl

# 194
Някой дали знае дали има пътека и марка между връх Камен дел и Ушите на Витоша?Ще тръгнем от Алеко към Камен дел, но искаме да идем и до Ушите. Някъде прочетох, че между двете е около 20тина минути в посока? Някой да е ходил скоро?

Общи условия

Активация на акаунт