Екопътеки и всякакви приятни разходки-тема 3

• 64 845
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Мислим да се разходим до екопътека Под Камико.
Прочетох за самата пътека, интересува ме къде може да се хапне.
Ресторант " Пещерата" в Лакатник силно препоръчвам.
Ние седнахме на Дядо Йоцо,но имаше много хора и чакахме с часове.Честно казано няма голям избор от места за храна наоколо...

# 391
  • у нас
Около самата пътека няма къде. Пещерата в Лакатник е добра

# 392
  • София
+1 за Пещерата при Лакатник.
Изворът Житолюб е там. Има хубав мост над Искър. И е вкусно.

# 393
  • Sofia
Момичета, някой да е ходил скоро до връх Руен? Четох няколко пътеписа, но всички бяха с дата преди 7-8  години.

# 394
  • Там където
Момичета, някой да е ходил скоро до връх Руен? Четох няколко пътеписа, но всички бяха с дата преди 7-8  години.

аз, поне 5-6 пъти по неволя това лято, защото ММ е от Кюстендил Simple Smile Какво Ви интересува?

# 395
  • Sofia

аз, поне 5-6 пъти по неволя това лято, защото ММ е от Кюстендил Simple Smile Какво Ви интересува?
Всичко 😀 Достъп, трудност, вода по пътя, има ли проблем, понеже е граничен район, изобщо каквото се сетите, че е важно.

# 396
  • 1st floor

Всичко 😀 Достъп, трудност, вода по пътя, има ли проблем, понеже е граничен район, изобщо каквото се сетите, че е важно.
Ходила съм отдавна.  По спомен имаше една чешма някъде в началото. Иначе пътят е дълъг, но не е труден, достъпът - с лична карта - имаше гранична полиция горе. Ние се качихме по билото, а на обратно минахме по черния път. Не знам колко бързо ходите, но ако е средно статистически Smiley , тръгнете по-рано. Маршрутът не е сложен, но е доста километри. Ако не ме лъжат спомените, имаше табела за 18км в посока.

# 397
Здравейте, искам да попитам за еко пътека Козя стена- с тръгване от мин. курорт Чифлик. Има две пътеки. Едната тръгва от х. Хайдушка песен, а другата е срещу входа на хотел Дива. Интересува ме коя е по - кратка, защото сме с дете на 10 години - не знам дали ще издържи еднодневен преход? И изобщо има ли път с кола до хижа Козя стена?

# 398
  • Там където
Благодаря, че си отговорила на дамата Непо. Аз докато стана и прочета... Simple Smile Всичко е така за Руен- дълъг маршрут около 16-18 км, равен, широка пътека. Има вода на 2 места по маршрута и 2 навеса. Ние го минаваме за 3-4 часа в посока, но с бавно ходене и почивки поне 2 по 15-20 мин

# 399
  • София
За хижа Козя стена :
1.Път с кола до хижата няма. Тесни пътеки за хора или коне са във всички посоки;

2.Пътеката от хижа Хайдушка песен е по-кратка, общо 4 км до Козя стена, но... Тази пътека е една от най-стръмните, които съм качвала в Балкана. 3 км вертикално до седловината и 1км равно до хижата. Когато го качвахме, малката ще да е била на 10 г, на слизане ѝ трепереха краката, а е дете избродило много маршрути;

3.За пътеката от Чифлик разбрах преди десетина дни от едно видео на atanasov59 в YouTube. Не съм я мерила, но при всички положения е по-полегата.

4. Като всеки път, когато коментирам Козя стена, ще кажа, че според мен най-лесно е от Беклемето. Всички върхове по пътя могат да се подсекат, ако не ви се катерят. Но си е 7 км в посока.

Успех!

# 400
Трябва да се отвори нова тема "Планински туризъм", защото пътеките към Козята стена може и да са еко, но съвсем не са разходка.

# 401
Благодаря за поясненията, дами. Много полезна информацията.

# 402
Здравейте!
Знаете ли дали по това време водопадите в Беласица имат вода?
Планирам след седмица да посетим Срамежливеца, Яворнишки и т.н.
Пътя към село Кашина и водопад Скока много ли е зле? Ще можем ли да го минем с ниска кола?
И последно Костенския водопад има ли вода?

# 403

Ние, но също преди 7-8 години. Не съм актуална. Спахме в едно хотелче в Осогово, в планината, съвсем близо до началото.
.............
Върнахме се от Рила вчера и сме много доволни.
Спахме в Паничище, Ловна резиденция - много приятно място с приказна кухня.
Първи ден посетихме гроба на св. Иван Рилски и Стобски пирамиди, не бяхме ходили и на двете.
Втори ден - Рилски езера, но ние се качихме на рида, след Раздела, вървяхме надясно и видяхме х. Иван Вазов и яз. Калин, после се върнахме обратно половин час и слязохме по каменистата пътека до Окото. Гледката отгоре си струва от всякъде.
Ходихме, разбира се, и до Мусала. По пътя засякохме д-р Берон. Крачеше с голяма раница и чантичка за хербарий.
Един от дните направихме пътека, която не бяхме правили до сега също - от Царска Бистрица по пътеката под лифта Ситняково, край резиденция Ситняково, до х. Чакър Воевода. По пътеката има 3 км отбивка до Чертата скала.
Отделихме си ден и за Скакавица - приказно красиво и лек маршрут.
Страшно сме доволни. Идеално си починахме и проветрихме горните етажи.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 09:08 от Judy

# 404
Judy, сподели как са дневните и нощните температури в района сега, че след няколко дни отиваме към този край и се чудя за облеклото? Нощно време за отопление ли е или още става за без ?

Общи условия

Активация на акаунт