ОСМИ клас 2020/2021 - Време не остана до финала, и осмокласната година - отлетяла!

• 32 103
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Бисквитка, не сте сгрешили! Важно е, че сте опитали и че детето има ясна представа какво иска и си гони целите. Сега е моментът за проба-грешка.

Докато рефрешвам сайта на мон да чакам ранна изненада за ЕК видях, че качиха резултатите от НЕ. Тук имаше доста участници.

Може ли някой да ми разясни за сертификатите по АЕ, защото съм страшно неука. Ния ноември ли, декември ли се яви на изпита от м.г., което аз си мислех, че е В1+. После като оправях документи открих, че тя има В1.1 годината преди това. Та декември се явявала на В2. И сега се обади шефката на школата да ми каже, че била покрила С1. Може ли да се явявиш на В2 и получиш сертификат на С1? Имала само 1 грешка на лисънинг, всичко останало било с макс точки, което било над 180 и това значело С1. Тя в петък трябваше да се яви на В2 (в моята представа), а то било С1. Ама като има вече С1 пак ли ще я изпитват на С1 и ще си го затвърди или може да падне на В2? Доколкото разбрах с ФЕ не е така. Ако се явиш на делф А2 и 51% и 100% да имаш получаваш делф А2. Да не би да съм разбрала погрешно жената, че шофирах и много не внимавах?

# 286
Мария, в нашата школа и 100% да имаш на теста, си покрил нивото, на което си се явил. При вас може и да е различно.
Обаче ние получававме на този етап само удостоверение за покрито ниво, а не сертификат. За сертификат си има друг изпит.

# 287
Моите деца си покриват нивата (в Аво), но Имам спомен за познато дете, което беше с резултат близък до 100% и в сертификата пише явил се на В2 / покрил С1 (или С1/С2 беше) Това е при много висок резултат. Имаше една таблица, дано я открия, в която беше описано, явявайки се за ниво, след колко % се зачита за взето и в последните 2-3% - зачитат по-високо ниво.
Не вярвам резултат на Ния да падне на долу, не се притеснявайте
Имаме преподаватели в темата, сигурно ще се включат по-късно с по-детайлна информация

# 288
  • Отвъд алеята зад шкафа
Май при Кеймбридж сертификатите, ако ги вземеш над определени точки, ти дават следващия сертификат. Не съм сигурна обаче.

# 289
  • sofia
Бисквитка, не сте сгрешили! Важно е, че сте опитали и че детето има ясна представа какво иска и си гони целите. Сега е моментът за проба-грешка.

Докато рефрешвам сайта на мон да чакам ранна изненада за ЕК видях, че качиха резултатите от НЕ. Тук имаше доста участници.

Може ли някой да ми разясни за сертификатите по АЕ, защото съм страшно неука. Ния ноември ли, декември ли се яви на изпита от м.г., което аз си мислех, че е В1+. После като оправях документи открих, че тя има В1.1 годината преди това. Та декември се явявала на В2. И сега се обади шефката на школата да ми каже, че била покрила С1. Може ли да се явявиш на В2 и получиш сертификат на С1? Имала само 1 грешка на лисънинг, всичко останало било с макс точки, което било над 180 и това значело С1. Тя в петък трябваше да се яви на В2 (в моята представа), а то било С1. Ама като има вече С1 пак ли ще я изпитват на С1 и ще си го затвърди или може да падне на В2? Доколкото разбрах с ФЕ не е така. Ако се явиш на делф А2 и 51% и 100% да имаш получаваш делф А2. Да не би да съм разбрала погрешно жената, че шофирах и много не внимавах?
Не знам дали това е абсолютна истина, тъй като си има възрастови ограничения за нивата и за едно високо ниво като С1 най-много може да се направи компромис с най-ранна възраст 16, тъй като самото време за учене, дори от първи клас излиза най-рано толкова. Приятелско семейство имаха дете, което уж от А1 скочи на B1, но школата беше мошеническа. Иначе изпитите си имат валидност, като зависи къэде сте го парвили и по какъв регламент са или 2 години,  или безсрочни. Наистина ми е мнооого съмнително това да е било С1

# 290

Такава таблица имаше за нашия изпит (картинката ми е примерна, попадна ми в момента. Зависи от изпита, изпитващите)
Ако резултатите са много добри, се взима по- високо ниво.
Отделен е въпросът за срок на валидност

# 291
Мария, ако сте били на Кеймбридж изпит, потвърждавам от личен опит с моето хлапе, че сертификата го издават за следващото ниво при висок резултат /при нас май беше поне 92-3%/.
Ами честито! Simple Smile

# 292
  • София
Много е заблуждаващо това обаче. При много висок резултат, уж ти признават по-високо ниво, но си получаваш пак сертификата за нивото, на което си се явил и никъде не ти го признават за нещо повече - ни за университети, ни за работа. Ако се е явила на FCE, което и сертификат за В2, но заради високия резултат и "признаят" нива С1, чисто практически това нищо не значи. Университет няма да й го признае за С1 и правилно, защото това, че е взела FCE с резултат за С1, съвсем не означава, че ще може да вземе реалният сертификат за това ниво САЕ. Трябва доста още да поучи, за да успее да го вземе. Говоря от личен опит /дъщеря ми го взе в началото на 7-ми клас с висок резултат/. Та, хубаво е, че е взела FCE с висок резултат, но реално нивото си е В2.

# 293
Благадаря, citron и силвър! В петък ще зная повече и дали има С1. Наясно съм, че за нищо не ми трябва, просто беше неочаквано за мен (приятно се изненадах). За срамотите това е единственото нещо в обучението й, за което някога съм плащала, а дори не зная на кое ниво ходи.

Не бих нарекла школата мошеническа. По-скоро аз нещо да не съм разбрала. Доволна съм, вече 9 години ползвам услугите им и никога не са злоупотребявали. На Ния връсничка има от м.г. С1 в адванс. Отделно съм попадала на разни публикации на ЧУ, където също пишат за сертификати С1 още в 7 клас. Да не би да има детско С1? Иначе има резон за възрастта и зрелостта. Въпреки, че тази година толкоз есета писа по политически и екологични проблеми, та не зная колко е детско.

*санака, писали сме заедно. Да, така е. Просто ми беше любопитно дали е възможно такова нещо или нещо не съм разбрала. Иначе за университет няма как да ползва и истинско С1 да беше ако е от днешна дата.

# 294
  • София
Няма детско С1. ЧУ, които пишат за взето ниво С1, имат предвид FCE с "признато" следващо ниво. Включително ЧУ на дъщерите ми, които имат най-много деца с такова С1.

# 295
  • Sofia
Май при Кеймбридж сертификатите, ако ги вземеш над определени точки, ти дават следващия сертификат. Не съм сигурна обаче.
Точно така е за Кембридж сертификати.

# 296
  • София
Не е точно така. Не ти дават следващия сертификат, а ти признават следващото ниво, което съвсем не е същото, както обясних по-горе.

# 297
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, за следващия сертификат трябва да си платиш нов изпит. За FCE беше 400 лв, за CAE сигурно е повече. Иначе гледах какво пише - примерно FCE, Grade B и точки.

# 298
  • София
В Спартак беше състезанието.
Май "Златни рибки" се казваше Blush.
Ееее значи сме били заедно. Казвай ги тези неща и по кафе да пием другия път Simple Smile
С удоволствие. Но аз не ходих. Младежът ходи сам Blush .

# 299
  • у дома
Хайде запознатите да кажат това кое ниво е-на големия за нищо не му  трябва,просто искаше,а аз нищо,свързано с учене не отказвам...
Малко по-късно ще го махна.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 22:22 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт