ОСМИ клас 2020/2021 - Време не остана до финала, и осмокласната година - отлетяла!

• 32 101
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря, момичета ❤️
Моят не е наясно кога му е класното по БЕЛ.
Класното по математика ще е другия понеделник. Щели да го правят на компютрите в училище, в Moodle платформата, но учителката щяла да им събере листовете с решенията. Малко сложна ми се струва системата. Според младежа, учителката им е подготвила онлайн класни и сега не искала труда ѝ да отива нахалост. Рационални изрази и вписани, описани окръжности ще включва. Преди няколко дни реши един тест за рационални изрази, изяснихме нещата, които беше проспал. Последните 2-3 дни му мърморя за окръжностите. Вчера пак така, щото само си играе, а той ме застреля, че вече си бил направил един тест. Учудих се, че за нито една задача не ме е попитал. Заяви, че нямало нужда. Този материал са го вземали присъствено и съответно не бил спал, всичко му било ясно. Ще видим след седмица.

# 271
  • гр.София
Мерси, elita !   
Моята на снимката е в 1- ви клас -)

# 272
  • sofia
Честит празник на прекрасното момче на Аманда! Да се чувства винаги обичан и разбран🥰
 Стон, голяма да пораснеш!⚘
  Изкарахме няколко дни сред природата, много успокояващо ми действа...

# 273
  • София
Здравейте, отново отскачам тук за компетентен съвет.
Детето ми е в 7-ми клас, след 2 седмици е НВО, резервен вариант АК.
Дали е разумно да отиде на лагер 3 дни преди да излезе първо  класиране? Успоредно с това да решаваме за АК, евентуално после да подреждаме за второ класиране... И всичкото това по телефона. Какъв съвет бихте ми дали? Лагерът е само в този период, няма алтернатива. Как успяхте вие да се организирате?
Благодаря!

# 274
  • София
Вероятно е много индивидуално.
Лично аз бих предпочела всички да сме на линия тет-а-тет.
Колкото и човек да е наясно с приоритетите си предварително, като опре до финално вземане на решение, някак все успяват да се появят още размисли по темата.
Важен ли е лагерът?

# 275
Ми то като има резултат от НВО има и предварителна яснота закъде може да стигне бала. Желанията са си желания и са ясни и могат да бъдат изговорени и преди лагера. Ако на детето ще му се отрази добре лагера след тежката учебна година не виждам причина да го спирате. Но ако кандидатствате за пълна стипендия за АК и детето го викнат на интервю в този период, то ще трябва да го вземете.

* за второ класиране не се подрежда отново. Подредбата е същата като за първо.

# 276
  • Велико Търново
Честити да са Иво и ston 🎉😘  да бъдат здрави, щастливи и успешни!
 Аз съм под напрежение тези дни, защото както ви бях споменала, дъщеря ми иска да се мести в езиковата паралелка на колежа. Да, ама май никой няма да напуска там, а децата са максимума - 26. Тя е категорична, че не желае да учи повече ИТ и ако не се прехвърли, ще трябва да се мести в езикова гимназия, което не ми се нрави особено... Много тегава ситуация, за която вина имаме аз и баща й..

# 277
Бисквитка , на промяната не бива да се гледа с лошо. Тя ни дърпа напред. И е чудесно, дори само да опита човек.
Много приятно ме изненадват деца, които знаят какво искат/не искат. Пожелавам ви да се получи най-добрия вариант.
И не се обвинявай за нищо - никой не вижда в бъдещето - повечето ни действия са проба/грешка.

Аз бях пълна консерва и тотално ме дисбалансираха всякакви промени. До последните 5-6 години. Професионално се случи, че попаднах в чужда фирма със съвсем друг манталитет и начин на възприятие на света от предишната пак чужда такава. Много различни култури сме - мнооого ми беше трудно първите години /як стрес от постоянните промени, подобрения, проекти и т.н./ Докато се адаптирам направо бях на ръба да си тръгна. Сега виждам с други очи нещата и се опитвам да възпитавам и детето на това, че светът постоянно се променя и не свършва, а напротив - дава ново начало, нова посока.

# 278
Бисквитка, дори бройката да е запълнена, диреторът може да обяви надпланов прием.( така е за държавните училища, предполагам няма да има проблем и в ЧУ да се случат нещата) .
Говори с ръководството и обясни ситуацията. Ще се намери вариант.

# 279
  • София
Biskvitka, и аз мисля, че за такива единични премествания в рамките на едно и също училище, директорите по правило проявяват разбиране.
Всъщност е много хубаво, че твоята дъщеря има толкова ясна представа какво иска.
В крайна сметка профилът ИТ е много специфичен и не може винаги да се прецени предварително дали ще му допадне на човек. Искам да кажа - не се обвинявайте излишно.
А какво прави котето? 🐱

# 280
  • Между гори и планини
Честито на всички рожденици, да са живи и здрави! Всичко друго се купува! Слабост са ми близнаците, голяма 🥰
Ние с детето свършихме чудесна градинска работа вчера , точно преди да дойде английското лято (дъжд и пак дъжд). Обади се, че има 5 на последният проект по философия,  който предаде преди месец. И резултатите от националното по английски са излезли. Писала му е 6 за това участие. Той беше готов да ревне, че няма много точки. Ама така става като не е писал много думи в съчинението си. Почти сигурна съм, че е от там. Здраве да е,  още един натрупан опит, а и учителката му е доволна.

# 281
  • София
В Спартак беше състезанието.
Май "Златни рибки" се казваше Blush.

# 282
Бисквитка, трябва да опитате! Може някой от езиковата да чака свободно място в ИТ. Или да освободи място, местейки се другаде. Вие заявете желание. Може и да разрешат без да има свободни места.
Трудно е да учиш нещо, което не е желано

# 283
  • София
В Спартак беше състезанието.
Май "Златни рибки" се казваше Blush.
Ееее значи сме били заедно. Казвай ги тези неща и по кафе да пием другия път Simple Smile

# 284
  • Велико Търново
Благодаря ви много, момичета, за подкрепата 😘
Silver, успокоиха ме думите ти... Наистина чувствам вина, че не се доверихме на нейните предпочитания /защото тя винаги с лекота е учила чужди езици и има желание да учи още нови /, а ние я насочихме към ИТ, уж за да добие нови знания и умения и току виж й станало интересно.. Тя примирено се съгласи, но вече цяла учебна година така и не успя тази материя да я заинтригува. Учи усилено испански за да държи приравнителен изпит, без да знае дали ще е възможно преместването. Говорихме с директора, каза че никой не е заявил желание за преместване, засега. В края на юни пак ще говорим.
Red, котанчо е много сладък и послушен, вече става по - любопитен и пъргав, започна да достига по - непристъпни места 😉голяма разтуха е, не съм и предполагала, че за толкова кратко време така ще се привържа към животинче 🙂

Общи условия

Активация на акаунт