100-те Национални туристически обекта – 6-а тема

 • 30 803
 • 225
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: X
Аз от дете си харесвам Природонаучния музей, баба ми ме водеше през седмица там.

На мен ми допадна много музея на спорта. Имаше интересни експонсти. Много ми хареса и Политехническия, даже правихме рожден ден там на детето, беше уникално.

# 16
 • София
 • Мнения: 76
Ние сме решили да качим върховете Руен и Мусала това лято. Някой изкачвал ли е вр. Руен в Осоговската планина?

# 17
 • Бургас
 • Мнения: 611
Руен не е изкачване, а дълъг преход. От хижа Осогово е около 16 - 17 км в едната посока. Има само един малък хълм по трасето. На мен лично ми хареса и бих го повторила като порасне дребния. Преди 9 години печатът беше в хижата и доста хора си спестяваха прехода.

# 18
 • Мнения: 474
Здравейте. Искаме да посетим пещера Проходна, както и да се разходим с лодка по реката в Златна Панега. Може ли да споделите от къде може да се наеме лодка и каква е цената? Какви други забележителности в близост си заслужава да посетим? Също така ако може да ми препоръчате и място където може да обядваме.

# 19
 • Мнения: 1 606
Здравейте. Искаме да посетим пещера Проходна, както и да се разходим с лодка по реката в Златна Панега. Може ли да споделите от къде може да се наеме лодка и каква е цената? Какви други забележителности в близост си заслужава да посетим? Също така ако може да ми препоръчате и място където може да обядваме.
За лодка не мога да кажа.Около Проходна са Каменните къщи, няколко скални манастира и екопътека "Искър Панега".За обяд предлагам Пещерния дом, чудесна гледка 😍

# 20
 • София
 • Мнения: 1 169
За Проходна е ясно, пещерния дом а до него има пътека за скален параклис. Ако сте с малки деца не е за препоръчване, малко е екстремнно. Малко по натам прословутите къщички нс Флинстоун/те са частен дом/, има още един параклис. Които стигне горе удря камбаната - лично аз не се качих, стигаше ми единя преход а бях с деца на по 10 и 12 години, та доста се измориха.
Днес бяхме в Троянски манастир, Музея на занаятите, Черни осъм, пещерата Стълбицата, за капак Ловеч. Печат и марка има навсякъде, само пещерата не е в обектите, но ние си я бяхме наумили. Път до там с кола хмм, ако сте с трактор или всъдеход. Лично ние оставихме двете коли и 3 км пеш в жегата 🥴. Светлината се губеше, но на децата много им хареса.

# 21
 • Враца
 • Мнения: 2 084
Миналата година аз много се разочаровах от Музея на занаятите в Троян.
Бяхме в района две семейства с 4 деца около началото на юни.
Няколко дни преди екскурзията си говорехме с децата, вълнувахме се за посещението.. щеше да е интересно за всички.
Ами, оказа се, че не работят. И не само, че не работят, но нямаше обявление нито на сайта, нито под някакава форма на самия музей. Не пишеше нито защо не работят, нито кога ще работят. Пълно безхаберие!
За сметка на това отидохме в музея Черни Осъм, който не беше планиран, но много ни хареса.
И все пак до днес се чудя, след като има създаден такъв голям музей, с нарочно изградена и доста добре поддържана база, сума ти сгради /май 7 бяха/... защо не се напави така, че да е атрактивен и удобен за посетителите.
Много сме пътували, много сме видели... особено в България. Има тоооолкова много музеи и други обекти, които са с рушаща се база, пригаждани някакви сгради и т.н., които са автентични, интересни, но не могат да се докопат до пари. И все пак работят, служителите си вършат работата с желание иентусиазъм...
Яд ме е!

# 22
 • София
 • Мнения: 1 169
Трън в очите, донякъде съм съгласна с теб, аз също съм била разочарована когато нищо не пише в Интернет. Но не ми пречи да повторя маршрута, ето пример със Сандански. Бях там, не беше отворено, но ще повторим.
Лично на мен не ми пречи, аз обожавам да пътувам, комбинирам с това което съм била, с нещо ново и не ми пречи да поврарям. Винаги има нещо ново да се види, нещо което не е точно в обектите и което си изпуснал. Примера е вчера със пещера Стълбицата, сега гоним Ловеч и околностите.
Вече ме е срам да пиша, явно само аз ви досаждам с маршрутите... Истината е, че като видя кафяви табели и пише 2-3-20 км не ме е страх да се отклоня и каквото сабя покаже. Винаги е купон, аз водя всички ме следват 😁😁😁.
Започнах сама с децата, сега вървим 2 коли, ставаме 3...та приемаме всички луди в отбора и за колонно каране.
Сега плануваме Крушунски водопади, Деветаки и всичко в Ловеч, които иска да се включи

# 23
 • Враца
 • Мнения: 2 084
Дидолина, ти явно си от типа хора, които винаги си оставят още нещо, което не са посетили, за следващия път.
Аз, макар да нямам нищо против да посетя едно и също място втори или трети път с удоволствие, когато съм на първо посещение винаги гоня "план максимум". И някак си ако изпусна нещо, което съм искала да видя, повече се ядосвам за него, отколкото се радвам за видяните други неща.
Май много наблягам на планирането и предварителните очаквания. Wink
Макар че с годините и с наличието на едно, а после и на две деца, с които да пътуваме, стана все по-често да пропускаме нещо планирано по стечение на обстоятелствата Wink Е, още не съм стигнала момента, в който да не се ядосвам и да не ми прави голямо впечатление.

# 24
 • Русе
 • Мнения: 7 751
Трънче, аз съм същата Simple Smile

Планирам всичко внимателно и ме обзема бяс, ако някъде ми се объркат плановете. Щом съм  на дадено място, всичко наоколо трябва да се обиколи, види и пипне Simple SmileПу-пу, засега нямам засечки.
Не обичам да повтарям места, защото има цял един свят за изследване, а няма време Simple Smile

# 25
 • София, България
 • Мнения: 2 222
Здравейте, някой ходил ли е на Петрова нива, Малко Търново. Какво може да се прави там и подходящо ли е ако е лошо времето?
И хубаво място за хапване в Малко Търново ако знаете Simple Smile

# 26
 • Мнения: 74
Здравейте, утре тръгваме на море в Слънчев бряг. Какво интересно може да се види около този курорт или в радиус 100 км. Намислила съм за замъка Равадиново, като парадоксалното е, че той е на снимката на корицата на нашите книжки с печати, а реално няма място за печат и марка.
В музея на солта и Поморийското езеро сме били.

Вие сещате ли се за друго интересно наоколо?

# 27
 • Мнения: 8 354
Замъкът в Равадиново е единственият новопостроен замък в Европа. Дали си струва само заради това да бъде национален туристически обект?
На нашата книжка е сложена снимка на кораба "Радецки". На гърба - логото на Билла. (Купихме я от хипермаркет Билла).
В Несебър има доста исторически обекти. За друго не се сещам.

# 28
 • при късмета
 • Мнения: 23 709
Равадиново е и на нашата корица, но няма определено място за печат.  Аз изобщо не го броя в обектите. Иначе, най-близо е  Бегликташ, отклонението е до Приморско. Има печат, но също няма номер, сложиха ни го на допълнителните места

# 29
 • Мнения: 1 118
Той мисля, че не е част от обектите.

Общи условия

Активация на акаунт