100-те Национални туристически обекта – 6-а тема

• 57 795
  • 501
  •   1
Отговори
# 495
  • Под Слънцето
В петък тръгваме от Варна към Кръстова гора. Ще прескочим и до Широка лъка, че от там нямам печатче. Дайте идеи за нощувка, моля. Две семейства сме. Предпочитаме къща за гости, но и малко хотелче ще ни задоволи.

# 496
Отсядали сме тук като отправна точка за Кръстова гора и Чудните мостове :
https://www.facebook.com/chepelarehouse

# 497
Широка лъка е прекрасно място! Посетихме го за пръв път тази година и за жалост само за 2 часа. Много е красиво, спокойно и има доста заведения. Спокойно можете да отседнете и там.
Уикенда бяхме в Хисаря. Много ми хареса града.
А от по-непосещаваните места, наскоро бяхме в къщата-музей на Александър Стамболийски. От обектите е и си заслужава да се посети и да си припомни човек историята му. Близо до Панагюрище, където и къщата-музей на Райна Княгиня и Историческият им музей са чудесни. Като информация за там - първо се минава през музея, защото там продават комбиниран билет. В самата къща не продават.

# 498
  • Някъде по Дунава
Скоро взехме печати от село Свежен. Дори не знаех, че е част от НТО. Може би защото само в новите книжки е обектът. Интересно място с история и няколко тракийски светилища в околността.

# 499
Вчера бяхме в природонаучния музей в гр. София. Аз съм на 30 и последно съм ходила там, когато бях 4-ти клас, ами все същото си е. Дори на мен ми беше скучно. Липсват всякакви обяснения или интересни факти, да не говорим за интерактивност или модернизация, за което има потенциал. Не искам да съм негативно настроена, но колко повече места от НТО посещаваме, толкова повече се чудя защо изобщо за 100 и как се класират 😅

# 500
  • София
Да, той и на мен ми беше критерии (много нисък) и като отидохме в Черни Осъм, а после и в пловдивския, бях изумена как хората могат да правят красоти и бях много приятно изненадана. Предполагам всичко е до желанието на хората, които работят там.
Срещали ли сте подобни пъзели някъде?

Синът ми ходи на екскурзия с БТС и са им ги подарили, но и вчера ходихме до обект, вярно манастир, но все пак нямаше.

# 501
Бях в Художествената галерия днес заради изложбата на Лорка и не беше лошо. Билета беше 8 лв.
В същата сграда е и Етнографския музей към БАН, билета е 10 лв, но с риск пак да съм негативна, нищо особенно и не бих посетила отново.

Общи условия

Активация на акаунт