ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 21 490
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Ние почти не гледаме тв вкъщи. Иначе сме доста често на телефоните, но какво да се прави.... пускам и песнички само и мисля след 2г да пускам детски филмчета.
Ние още преди да се оженим с ММ се разбрахме със родителите ни да си викаме с имена, а не майки, лели и т.н
Моите свекъри са много готини хора. Живеем през един блок с тях и никога не са се натрапвали, много са съобразителни. Помагат ни винаги, когато могат. Хайде стига съм ги хвалила 😀
Досега бебка не е падала, но тя не се върти още и сигурно затова.
През деня спи по 3-4пъти като всяко спане е от 40мин до 1,30мин. Аз спя рядко през деня.

# 106
Имаме 10тина книжки, повечето са на издание Фют, като четем винаги посяга към картинките и се опитва да ги хване, иска да отгръща и страници ама само първата и на последната успява. Иначе много обича да ‘чете’ етикети. Като докопа някоя играчка или друг предмет отделя голямо внимание на тях. Дайте идеи за книжки.

Честит 1ви Юни на нашите дечица! Дано имат едно щастливо и безгрижно детство!

# 107
  • София
Честит първи юни на девойките и младежите.
Като говоря с някой друг за свекърите ги наричам по име, иначе към тях нямам обръщение, но свекървата е виновна за това. Имахме доста търкания в началото и така си остана.
Имаме доста книжки и баткото си упражнява четенето с по-лесните, а девойката много обича да слуша. Любими са ѝ от поредицата "Във Вълшебната гора".

# 108
  • София
Честит първи Юни.
Днеска има 20% отстъпка на детски книжки от сиела.

# 109
Честит празник на октомврийчетата и техните батковци и каки!:heart:

Наричам ги по име, предишните също. Сегашната ми е супер, с нея сме приятелки. Когато се запознахме, второто й изречение беше: наричай ме еди как си...и някак естествено тръгна така да се обръщам към нея

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 10:52 от Amelin

# 110
  • София
Честит 1-ви юни, на малките съкровища!

Свекъра и свекървата или по име наричам, или директно почвам да говоря. Майка ми например казва майко и татко на нейните свекър и свекърва, но тя така е възпитана.

# 111
Честит празник и от мен, здрави и усмихнати да растат!

Кажете ми, моля ви, ккаво количество авокадо е ок да се дава? Доста му харесва, обаче си мисля, че цяло авокадо би дошло тежко и за голям човек... Или бъркам?

# 112
Честит празник на дечицата ни, да са здрави!
Аз давам по 1/2 авокадо, от средните по размер. Смесвам го с други неща, така че няма и нужда да е повече, в противен случай цялата порция ще е само авокадо.

# 113
Честит Празник ! Gift HeartBlue HeartGreen HeartYellow HeartPurple Heart
На сайта на издателство Пан детските книжки са намалени. Аз харесвам поредицата Моята първа приказка, взех една от Озон и много ми харесаха страниците- дебели, лъскави, шарени, на сайта на Пан има качени снимки от страниците на всяка книжка, но е малък за тях, засега само дърпа страниците докато чета. Ще ми се още по-опростени приказки да намеря, ако знаете- препоръчайте.
https://www.pan-bg.eu/knigi/zlatnoto-momiche-1161.html
Иначе и в Озон има много намалени детски книжки, сега има онлайн панаир на книгата.

# 114
Dagny, като каза с куче, разкошен двор, вана и на 2 минути от кръчмата и душата ми веднага разпозна последната ни почивка в Синеморец. Миналата година пропуснахме и като се размечтаехме с ММ си говорехме точно как това лято ще оставяме бебка да спинка в стаята и на камерата ще я следим докато хапваме в любимото кръчме и ще притичваме при нужда 🙂. Няма да се случи при нас, тъй като не сме си свършили работата със слийптрейнинга, но много хубаво ми стана като го прочетох.

Колко е трудно родителстването си е субективно преживяване най-вече. Представям си, че има голяма разлика между някоя нова и нахъсана мама като мен дето в момента има само да гледа едно бебе (и то не сама) и някоя жена, която се прибира след крив 10-часов работен ден при две мрънкащи лапета и не особено участващ партньор, примерно. Дали е по-добре екрана или да си изтърве нервите вече не знам. Житейски ситуации всякакви, деца с темпераменти всякакви, възрастни с различен психичен ресурс. Аз не познавам родител дето да е планирал съзнателно да дава телефона или пък да си шамари детето. Затова вече само работя над себе си колкото ми стига капацитета и се моля да не се осера твърде грандиозно.
Иначе на мен наще ми подариха телевизор насила като се жених преди някакви години. Стоя като черна дупка в един ъгъл много време, покривах го да не ме гледа като окото на мордор и от време на време вкарвах филм на флашка. През пандемията открихме, че са се престарали със смарт телевизор и се сдобихме с нетфликс, телевизия нямаме. Откакто се е родила Сияна съм успяла да гледам The Queen’s Gambit и трите матрици. Пробвахме да го пуснем докато тя си прави нещо в шезлонга - веднага се завъртя и зяпна като зомби. Не става. Може би има нещо общо с това дето казваш, Деси, че не е свикнала да е като фон и да не му обръща внимание.
Да е жив и здрав баща й да се прави на клоун.

Днес минахме през панаира на книгата на ндк и грабнахме от Фют една от тия книжки за баня - те са й любимите...за ядене.
Откакто дългата дрямка й е вкъщи гледам да спя с нея, защото с нощното кърмене и ставането в 6 иначе не мога да изкарам. Последните нощи все по-често се буди с плач, а заспиването е с половин час въртяне и мрънкане. Не знам как да си го обясня.

Амелин, учителка съм по английски. Или поне бях...вече не мога да си представя, че някога съм извършвала някаква на моменти дори смислена работна дейност. Дръндьо ми е пръв приятел. Комикси също много обичам, не е щото ме мързи да чета повече от две изречения на страница. Ако са успяли да добутат до 7 клас без да намразят четенето в училище, то подготовката за НВО вече ги довършва. Иска се много търпение и толеранс да се приласкаят към книгите отново и не става с Война и Мир. Това си е според мен де, но аз съм хейтър дето иска са свали всички възрожденски портрети от училищните стени.

# 115
  • София
Това си е според мен де, но аз съм хейтър дето иска са свали всички възрожденски портрети от училищните стени.

Еееее, айде Септември да сте готови и да се засечем там. Макар, че готови е относително понятие. Според мен и сега можете.
Защо искаш да свалиш възрожденските портрети? Какво им е?
П.П. Не знам какво е Двъндьо Thinking

# 116
Честит 1 юни и от нас! Здраве и радости да има. При нас малко сополи, а и времето развали планирано детско мини парти на двора. Баткото ни почна от 2-3 дни сутрин само и не обърнах внимание, само прополис давам. Но днес  и ние с беба. Тя хъркаше през нощта и намали пюретата днес. 1-2 пъти бърсах прозрачно секретче от едната ноздра. През деня не е хъркала като спи, на мен до обяд ми беше като хред хрема, даза клеева пих и приключи, но за бебка ми е притеснено. ЛЛ даде някакъв спрей, не съм го взела, само физиологичен р-р и бейби вак на 2 пъти. Кажете вие как лекувате такова нещо при бебе моля. Сега премерих темп. 37...

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 19:12 от alen mak

# 117
  • Пловдив
Честит празник, времето ни обърка плановете.

За мен 37° не е температура и не бих давала медикаменти за нея.
За хрема бих давала от този морския спрей, физ. р-р, евентуално инхалации. ЛЛ направи ли преглед или просто сте се чули по телефона?

# 118
Ален мак, с физиологичен разтвор. Бързо да минава. Ако не мине бързо, може и виброцил да включиш. До 37.2 някои я водят нормална
Елеанор, супер професия Simple Smileнякои части на Дръндьо и на английски ги взех, поне една полза от него да видя Simple Smile седмокласните матури мен ще ме довършат, не знам за него Simple Smile
Дагни, това са забавни истории, разказани от едно момченце Дръндьо. Всички деца ги харесват Simple Smile

# 119
  • София
Ох, така се разсмях на "окото на Мордор", че чак баткото долетя да провери какво става. Сега леко ми се цупи, защото не знае все още какво е Властелинът.
Едно време исках да ставам учителка, обаче нямам капацитет да се разправям и да търпя толкова много чужди деца. То и ветеринарна лекарка исках, ама там пък има кръв..та греда. Затова станах скучна счетоводителка(не, че няма екшъни от време на време, ама се търпи).
37 не е висока температура, но ако бебето не се чувства добре бих дала панадол минимална доза.

Общи условия

Активация на акаунт