ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 21 496
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Дръндьо и аз го знам, ама ще е по-нататък Grinning Сега само взех една книга за цветовете от Озон и две за Монтесори. Нищо друго не харесах, а напоследък не остава и много време за четене. Вече мисля да пробвам да го приспивам пак докато му чета книгите, които чета, че поне така да напредвам иначе чувствам, че затъпявам.

# 121
Благодаря. Кависепт спрей препоръча по тел.пед. Темп.е била от претопляне, щом развих - 36.7 и 36.2. Водниста хрема има слаба. Не може спокойно да спи и суче и се ядосва та утре може и да взема спрея.Книги поръчвам и трупам, малко успявам да чета, но не мога без това. Филми вече итв напълно съм забравила, няма кога...

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 22:53 от alen mak

# 122
Де да ме търпеше да й чета нещо изобщо, камо ли да я приспивам така...мечта. Тия дни като заспива с такива мъки и се буди с плач се чудя дали не сбърках, че не й създадох целенасочено някакви навици за сън, с които да е по-спокойна. А като видя постовете в 1наум на отчаяни родители дето не могат да изритат 2-годишното от спалнята си и преглъщам нервно.
Мамите дето още кърмите, като напреднахте със захранването почнахте ли да се цедите да компенсирате или оставяте нещата да се регулират сами?

Аз думата “свекъри” я избягвам и заменям целенасочено с “родителите на мъжа ми”, за да подчертая, че са негов проблем. Та на МАЙКАТА НА МЪЖА МИ й викам по име, щото на мен една майка в тоя живот ми стига, че и ми е много даже в последно време.

Дагни, ние сме готови ама докато се натуткаме свършиха местата за юли та точно днес звъняхме за септември да пробваме да се класираме (хващам се, че все за места и класирания говоря напоследък).

Проблемът с портретите, освен естетически, е в това, че са олицетворение на цялостната политика в образованието ни (и държавата де) - култ към миналото, от който не остава особено енергия и ресурс за настоящето, камо ли бъдещето. И докато на хартия се разписват някакви програми за критично мислене, предприемачество, личностово развитие и други големи думи, на практика още декламираме ‘Аз съм българче’. После като дойде кризисна ситуация и онлайн обучение се оказва, че 2/3 от даскалите не можем да си влезем в пощата щото “тя дъщерята ми я направи преди време и тука на едно листче ми беше записала паролата ама тя котката го взе и...” Край. Млъквам. Няма да хейтя. Докато се завърна от майчинство всички ще са вдигнали левъла в Google Classroom...а аз няма да си помня мейла.
Ако бях станала счетоводителка може би щях да мога да си позволя частна ясла като изтеглим късата клечка от държавната лотария.

# 123
Какво за "Аз съм българче"?

# 124
Аз малко да сменя темата( за което се извинявам).
Вашите бебоци ръмжат ли? Напоследък се чува само ръмжене и напъване при нас. Освен това си дърпа едното ухо и го разрани, явно не съм и изрязала добре ноктите. Вие как се справяте с рязането и пиленето им? При нас е голяма борба 😊

# 125
Леле... колко много сте изписали , браво на вас.
Митко не ръмжи, но много кряка. Тук от два дни е почнал и нещо да си говори на негов си език. Лази скоростно, сяда и се катери по всичко, което може. Хваща се и се изправя, но бързо се изморява и тупва. Като преди да тупне се оглежда притеснен дали съм до него за да го хвана и като ме види се усмихва доволно.
Със захранването е непостоянен. Може днес да изяде всичко, но утре само 3-4 лъжички. Не спазвам схема за въвеждане на глутен, защото баща му му даде хляб и малкия си го яде все едно е шоколад. Даже когато отказва пюре, слагам в лъжичката трохичка хляб и си отваря устата и яде с кеф. Правя хляб в хлебопекарната. Вчера му дадох от бисквитките на хип, имат захар. Но много ги хареса, а не е фен на сладкото, защото плодовите пюрета с 300 зора ги яде.
Не гледаме тв, когато малкия е буден. Пускам само радио. Но види ли телефон, почва да трепери целия. Но и ние провеждаме видео разговори с бабите. Понякога му пускам песнички от ютуб, но крия телефона и само слуша, без да гледа. Това е когато вече съм прегракнала. Че много обича да му се пее. Към книжките няма голям интерес. Слуша ме макс 5 минути и вече не му е интересно.

# 126
  • София
Вкъщи не се ръмжи, а се крещи. Вече не се чудя как децата на другите родители все викат.
При нас е ужас. Онзи ден се съдираше от крещене (от радост), а аз бях с мигрена. Чувах го в пъти по-силно. Все някога ще спре. Grinning
А рязането на нокти е цяло приключение вече. Едвам успявам докато спи, почнал е да усеща явно. Като е буден няма шанс. Мисля да взема нокторезачка и пиличка, че сега ползвам ножичка, но почва да ми става трудно с нея.

# 127
  • София
Всичко е приключение.. Рязане на нокти, смяна на памперс, обличане..
Само приспиването е лесно вече. Правим така: 1) влизаме в затъмнената спалня 2) пускам мелодийката за сън 3) слагам го върху едно парцалче с лепки и му прибирам ръцете съвсем леко, да не ръкомаха 4) слагам биба 5) слагам един бой бъф през очите да не гледа 6) люшвам 2-3 пъти и е чао... слагам го в кошарата и го няма 2-2.5 часа . Цялата процедура ми отнема 1-2 минути и му е много твърда асоциация за сън. Рядко срещам съпротивление. Дано си остане така.. Дано ама надали. Всичко е временно - и лошото, и хубавото.

Елеанорче, много странна тая твойта позиция с потретите Grinning То не пречи по принцип и Аз съм българче, и компютърна грамотност, no?
Резервирах туко що Синеморец 4-12 Септември. Има free cancelation до 5-ти Юли. До тогава ще решим дали сме натам или към Гърция с приятели. По принцип не съм фен на ''близката Гърция'', та ще видим. Не исках да рискувам да изпусна местата във вилата, докато се чудим.
Юни, Юли и Август няма да ходим никъде. Аз почвам почасова работа от вкъщи, а ММ има нов, тегав проект и няма как да пътуваме. Ще е скучно лято за нас, но живот и здраве Септември ще си наваксаме. Сигурно ще вземем целия месец отпуск.

И мойто много кряка тия дни. Кряка и реве - редува ги. Не ми дава да се отлепя на 1 метър от него. Много ме дразни. Оня ден дори свеки се видя в чудо с него. Дойде да го гледа за около 2 часа, докато аз напазарувам и наготвя, и малкото като ме видя да влизам в хола след пазара - рев, рев, рев докато не го взема. Успокоя го, връщам ѝ го - и пак реве. Тя все не ми вярваше, че е ревльо, щото по принцип е много социален и не реве пред други хора, а се киска и се радва. Като сме сами е друга бира... Ама ей сега свеки видя какъв е релвьо. 1 час не спря да се дере. Викам на свекърите по име. Много са ме ядосвали през годините, но гледам с ММ да са в добри отношения и не ги лишавам от компанията ни. Имаха бан от мен за месец и половина, щото много сгазиха лука, но сега се оправихме и се виждаме редовно. Внимателно си кова съдбата - все пак дай Боже някой ден и аз да съм свекърва.
П.П. забавен факт, един домакин в хърватска ми го каза: свекърва идва от славянски  ''све кров'' или буквално преведено ''всичко кръв''. Мухахаха Grinning

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 10:48 от Dagny

# 128
  • Пловдив
Винаги съм рязала ноктите докато е буден, не се дърпа, не мрънка.
Кряка, говори...очакваме да има след време кой да ме надприказва Joy

# 129
Да, такава е етимологията. Затова на моята бившата ми идва отвътре да й казвам свекърва. И аз ще съм два пъти свекърва, да видим каква. Вече се усещам, че се дразня на вкуса му. Имам уроци да уча
Браво, Дагни, за приспиването.Мечта 💐
Аз режа с нокторезачка, става много бързо

# 130
  • Пловдив
Моята свекърва беше печена, докато не се появи бебето...имаме различия по бая въпроси относно детето и явно това даде отражение на взаимоотношенията ни.
Аз по принцип не съм се карала или разправяла, отсякох пред мъж ми как ще се захранва детето и приключих темата, спазва се правилото мама каза! Относно яслата изкоментирахме с мъжа ситуацията, решихме, че малък не малък ще го пуснем и така. /това са примери, които са по-мащабни, ако мога така да ги нарека и затова показвам тях/.
Съответно вече, макар и къща до къща в един двор, малкия прекарва в пъти по-малко време при баба и дядо. Бабата не си бута, аз не се натискам. Излизаме, стягам си детето и го взимаме с нас, сега поне и на заведения може да се сяда вън вечер и хич не ми е драма.

# 131
  • София
Amelin, сега ми просветна, май и ти преди време каза същото за произхода на думата.
Бъди добра свекърва. Нека момчетата да са щастливи, дори на нас да не ни харесват избраничките им. Дано само са им верни и да ги обичат. Иначе няма да има прошка Smiling Imp

Деси, ''жената каза и ние решихме'' -> класика Grinning
Няма лошо да пуснеш малкия на ясла на есен. На запад ги пускат много по-малки. Георги е готов.

# 132
  • София
Dagny, първо- мерси за табличката, но от телефона нещо не успявам да отворя, ще видя по-късно на компютъра Simple Smile
Второ- евала за усилието ти със спането на Ревльо... Дали ще е късно да правим тренинг и ние 😄 изначално не съм мислила върху това, защото моето бебе си спеше редовно на обяд и без усилия от моя страна. Вече е пълен ужас и спи по чудо около час и малко на ден 😒🤨
Трето- аз пък знам, че временното е най-постоянно. Така чеее, има надежда да не е временен успехът ти!
Моето момиче от няколко дни ту е с много течно ако, ту не... Сякаш това започна след втори прием на жълтък. Два дни давам само запичащо пюре, но тя не харесва картоф/тиквички и остава морков, който повече хапва, както и оризова каша.Понеделник бяхме на нефролог. Погледна ни кръвните изследвания (профилактичните от няколко дни преди прегледа), преслуша я, прегледа с ехографа... Та тя посъветва с тези храни,но не виждам особена промяна. Иначе няма други оплаквания.

# 133
Dagny, първо- мерси за табличката, но от телефона нещо не успявам да отворя, ще видя по-късно на компютъра Simple Smile
Второ- евала за усилието ти със спането на Ревльо... Дали ще е късно да правим тренинг и ние 😄 изначално не съм мислила върху това, защото моето бебе си спеше редовно на обяд и без усилия от моя страна. Вече е пълен ужас и спи по чудо около час и малко на ден 😒🤨
Трето- аз пък знам, че временното е най-постоянно. Така чеее, има надежда да не е временен успехът ти!
Моето момиче от няколко дни ту е с много течно ако, ту не... Сякаш това започна след втори прием на жълтък. Два дни давам само запичащо пюре, но тя не харесва картоф/тиквички и остава морков, който повече хапва, както и оризова каша.Понеделник бяхме на нефролог. Погледна ни кръвните изследвания (профилактичните от няколко дни преди прегледа), преслуша я, прегледа с ехографа... Та тя посъветва с тези храни,но не виждам особена промяна. Иначе няма други оплаквания.
Аз тиквичката я знам като разхлабваща..

# 134
При моя бебок наблюдавам обратното. От както почнах жълтъка намали изхожданията до едно на ден, а онзи ден дори пропусна и беше по-сбито. Та и аз щях да питам при вас как е.

Общи условия

Активация на акаунт