ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 21 756
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Нуждая се от малко помощ.

Бебето ми се кърми на поискване и цока и на 1 час понякога, включително и през нощта. Док и консултант по кърмене казаха, че трябва да й създам режим на 3 часа:

8ч кърмене 

11ч пюре 170 гр зеленчук и месо/жълтък

15ч лплодово пюре 170 гр

18 кърмене 

21 кърмене 

Да но тя е на друго мнение. Иска да цока винаги, пищи, врещи, побърка ни всички вкъщи. Да сме я занимавали с нещо. Вие с какво ги занимавате? Та е назад и се опитва да пълзи, но не може да се и изправя или обикаля. Любимото играчка е цицата на мама и мама. Нищо не й привлича интереса. Не ще да й пея, до четем... Сутрин да кажем сме навън, но сега става горещо и това е проблем. Имам и друго дете с други потребности и второ излизане става, но не всеки ден. Моля, кажете какво ги правите вашите бебоци.

# 136
  • София
Малкият не е на кърма, но иска ли да яде това е. Нищо не може да му отвлече вниманието. Пищи и реве, ако нещо се забавя случайно с храненето докато не му се даде.
Да не би да й растат зъбки и затова да иска да цока повече?

Според мен вечер е нормално да си хапва още. Малкият също става веднъж за мляко вечер и пие по 210мл вече. Буди се иначе по няколко пъти, но успявм да го приспя набързо преди да се разсъни (при него са зъби на 100% обаче, един изби и един пробва сега).

# 137
Аз продължавам да кърмя на поискване, което е доста 😀 И денем, и нощем. Като изяде цяло пюре с месо, след час пак иска мляко. Няма начин при нас да минем на такъв режим, не мисля и че е необходимо. На вас защо ви казаха да сте на режим?

# 138
Такъв режим е наложителен, за да може да яде по повече. След сукане от зеленчуковото пюре на обяд хапва около 100 гр МАХ и док смята че яде твърде на често. С 10 яденета на ден по мъничко няма как да е иначе. През времето, когато не суче и не спи навън врещи на умряло. Има вече 2 зъба и не беше чак толкова страшно. Само на ръце горе долу мълчи, ама кръст не ми остана. мрън.
Та питам вие играете ли си с бебетата, че вече нямам идеи.

# 139
При кърмене на поискване, май наистина е по-различно и е по-трудно да се направи някакъв режим с храненето. Аз опитвам след сутрешната дрямка от един час, да го разсейвам още час, за да може да хапне повече, но и да яде малко, за мен не е проблем. Колкото му се хапва - толкова. Както се казва " Захранване, а не нахранване" 😀

Иначе и аз вече не знам какво да го правя по цял ден, любимата му игра е да се катери и скача върху мен. Няма умора това дете 😅 Играе си сам, когато ме няма, но ако съм до него, задължително ме напада. И аз чакам идеи.

# 140
  • София
Dagny, първо- мерси за табличката, но от телефона нещо не успявам да отворя, ще видя по-късно на компютъра Simple Smile
Второ- евала за усилието ти със спането на Ревльо... Дали ще е късно да правим тренинг и ние 😄 изначално не съм мислила върху това, защото моето бебе си спеше редовно на обяд и без усилия от моя страна. Вече е пълен ужас и спи по чудо около час и малко на ден 😒🤨
Табличката е екселска, може би заради това не я отваряш. Мога и пдф да ти пратя, но ще е огромен и няма да го четеш лесно на телефона. По-добре гледай на ПЦ.
Най-добрият прозорец за слийптренинг е в 4-ти месец. Следващия май е 8-ми, но не помня кой метод. И вече за Фърбър - на 10-11 месеца, но по-добре със специалист, че той трябва да се прави безкомпромисно и правилно, да не станат по-големи щети.
Малките стават големи и хитри. Ще става все по-трудно за нас.
Дървото се превива докато е младо.

Драконче, според мен кърменето на поискване не е удачно за твойта девойка.
Има бебета, които сами си правят адекватен режим и искат от мама ''когато трябва'', но други ползват мама за бибка и изживяват вътрешен хаос, и им липсва структура и рутина. Според мен твойто е от втория вид. Режимът от докторката ти е класика. Ние сме с подобен. Идеята е същата, но се водих и от него докато си го изградим. Той е от ранобудните, та всичко ни е изнесено с 1.5 часа напред: последна манджа 19:30 и после чак 3-4 сутринта (когато писне). Ако писне преди 2:30 получава греда. Така се научи да не ни дига, когато не трябва.
Днеска ни е лош ден. Буден е в момента, а по принцип сега спи най-дългия си дневен сън. Но ще му го простя, защото падна от дивана и си удари челото и скулата, та може би преживява нещо. Тати е виновен разбира се. Аз бях навън с кучето.
За игрите не знам. И при мен е трагедия напоследък. Не се заиграва сам. Ако ме види - почва да реве и ме търси да го нося...

Ето ви една добра книга за съня и режимите. Има схеми и за кърмачки и за АМ. https://we.tl/t-Cb8VhOjIcA

# 141
Играем, правя му разни кошници с играчки или предмети и той ги вади, оглежда, яде, думка с тях. С другите игри същата работа, още не разбира  какво трябва да прави, но ги опознаваме сега. През книжките минаваме, много се забавлява с тази за животните и какви звуци издават.

# 142
  • София
Игри се опитвам да мисля, ама или не хващат вниманието му, или за 1-2 мин макс. Последно направих сензорна торбичка, ама той й разката всичко и я разсипа. Преди това лепнах гумени играчки с тиксо за таблата на стола му и той да ги разлепя. За 10сек беше приключило всичко. Има идеи в Pinterest.

Повечето време е уокъра, удряне с празни пластмасови кутии, катерене по мебели, лазене и обикаляне на апартамента, от тези дни хващане и увисване на масата. Не е разнообразно, ама толкова му е вниманието.

# 143
  • Пловдив
Моя редува проходилка/бънджи, люлката, земята, дивана, излизания.
От както е захранен има случаи и по 5 изхождания да прави на ден. АМ яде макс два пъти на денонощие.
Ако се събуди през нощта, вече е рядко, правя си му 210мл, но с по-малко лъжици АМ.

# 144
Аз се чудя какъв е този консултант по кърмене, който не знае, че до годинка твърдата храна е за опитване, а млякото е основно. Ни най-малко нямам намерение и нужда да ограничанам кърменето. Понякога яде други неща 4 пъти, понякога - 2 на ден. Кърмя на поискване и не броя пъти - сигурно и над 20 минаваме понякога на денонощие. Бих питала друг консултант, ако не се доверявах на майчиния си инстинкт и информацията, мога да препоръчам.

# 145
JayRay, мерси за идеята за гумените играчки с тиксо. Ако ти се намира снимка от нета, дай насам. Руските сайтове са пълни със страхотни идеи тип "Направи си сам" , ама още е малък за такива неща моят бебок. Всичко ще изяде. Опитах се да му чета приказки, ама се бори с мен, дърпа и яде страниците и изобщо не се вълнува какво му чета и соча. Rolling Eyes Чудя се вече с какво да го занимавам, защото все му е скучно и мрънка, а не ми се инвестират много пари в играчки. Имах мерак за играчки за куклен театър, ама първо са много скъпи, второ са 4г.+ (не знам защо толкова много). Обаче вчера най-накрая попаднах на ръкавица за баня с животно (в ДМ на Standeli) и голяма радост беше като костенурката му "проговори".

По-нататък ще му направя такава игра от морки кърпички:    

# 146
  • София
Ей това е жестока идея!  
Жалко, че няма откъде да си набавя такива капачки.
JayRay, какво пишеш в търсачката на пинтерест? Цъкнах няколко неща и аз сега, ама нещо не случих на интересно съдържание. Не знам как да задам сърч.

# 147
  • София
Дагни, и в тубата има видеа с идеи за играчки
https://youtu.be/5M1yUGeY6DM.
Не мога да намеря всички, това със залепените играчки беше в друго видео.

# 148
  • Пловдив
Дагни, ако искаш мога да ти събирам такива капачки от мокри кърпи, не че ползвам много, но пакет-два на месец вървят.

# 149
Има и такава група във фейсбук, но повечето неща съм виждала от руски сайтове.
"Купувай по-малко, играй повече, мамо" е групата.
Обаче още ме е страх да творя неща, които може и ще се опита да глътне. После може да пусна още снимки, аз съм много надъхана, но ще чакам да спре да яде всичко.

Общи условия

Активация на акаунт