ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 21 770
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Деси, мерси, събери ми, да. Ще ти пиша края на лятото да ми пуснеш.
Аз сега 2-ри месец мъча едни на бебелан. Ще им запазя капачкта.
Tiny, пускай снимки. Супер са. Хем им развиват въображението, хем ние пестим от глупости Grinning

# 151
Ок, но не са безопасни за възрастта на нашите бебета, така че пускам само за вдъхновение. И ако и вие попаднете, споделете. Аз искам след време да си имам принтер с евтино мастило и да спестя от купуването на доста образователни материали така, то може и игри да се принтират, ама ще видим дали въобще ще излезе по-евтино. Има в нета и готови шаблони на различни видове къщички от картон, може и куклен театър да се направи.
Скрит текст:

# 152
  • София
Мерси за добрата колекция! Супер много се нарадвах на някои неща. Ще ги направя!
Сейвнах снимките във пдф. Ето линк, ако някой иска да си ги пази и има за после: https://we.tl/t-CUVVRfccZZ
Лека нощ от нас Gift Heart Blue Heart
Скрит текст:

# 153
  • София
Това с капачките е хитро.
Аз имам много дървени играчки от баткото. За всеки повод давах списък да си избират бабите и дядовците. Главно са от Лидл и от mousetoys.
Иначе девойката обожава дрънкалки. Проверява всичко, което докопа дали дрънка. Обича и гумени книжки - да си ги гризка. Има една картонена с коте, която "разлиства". Най-обича батко ѝ като се прави на клоун Satisfied
Тези дни доста ни гледа какво ядем ние и направо ѝ потичат лигите. Онзи ден баща ѝ даде ябълка да си гризне и хем беше доволна, хем се потресе Satisfied Ама доста добре се справи.

# 154
Здравейте , мами !
Ние от седмица сме болни, първо аз после и бебка. Кашля доста, ходихме на педиатър иЗписа ни сироп , спрей за гърло , но вече седмица няма ефект никакъв и утре ни предстои втори преглед. Малката до такава степен се закашля , повръща това което е изяла . Отделно от 2 седмици сме на АМ , след като кърмалата ми е крайно недостатъчна вече. Пробвахме  лактана био  и хип , от седмица откакто е болна отказва тотално млякото  и това много ме притеснява , заспива и след няколко часа се събужда и тогава го пие в просъница.
Не знам това от това , че повръща като се закашля или просто не й допада ли не знам.
❓Утре Ше го коментирам с педиатъра, но исках да ви попитам някоя от вас да се сблъсквала с подобна ситуация?
Това отказване на ядене до сега не ми се бе случвало и определено ме побърква още повече като пак нищо не е качила като кг . Имаме заместен , обяд , закуска и следобедна - 2 седмици вкарвам глутен - юфка и каша и кус кус яде, попара тотално не. Все още нямаме зъби но слюнки и лапане на всичко , колкото искаш .

А за мантуто и ние щяхме да ходим , но като се разболяхме отмених За края на Юни.

# 155
  • София
Ей такъв тип пин-ове съм си запазила (+ капачките също) :

G_star, охх много гадна ситуация при вас...Бързо да оздравява мъничето и да прояжда храна и мляко!

# 156
G_star, нормално е да не иска ядене като е болно, моята 2 дни намали твърдата храна двойно, но 2 нощи не се отлепи от гърдата ми буквално. При нас беше явно лек вирус, баткото го донесе от училище. Успях с нея само с физиологичен и бейби вак да мина. Доволна съм от бейби вак, може би и на вас ще помогне, понеже не могат да се издухат бебешките нослета и така - нашият е за прахосмукачка, знам, че е най-хард вариант, но такъв имам, както и помпичка за нос, даже 2, но не работят, за разлика от другото, което не е хубаво мн. често да се ползва, аз ползвах 3 дни 3 пъти дневно. Не бих се притеснявала от отказ от твърда храна, но течности трябва да поема, б их давала гърда по-често, още повече, че не желае и АМ бебето. Дано по-бързо мине.

# 157
Благодаря много jayray!
Alen mak , и аз имам ноЗко и електрически аспиратор за нос , но тя няма секрети никакви от носа, хремата е много назад и се чуват но не вади нищо ... дори воднист секрет няма  иначе правя промивки с физиолог. Разтвор, стеримар спрей само и само нещо са излвзе но не. Явно секретите се стичат надолу, оттам закашлянето и ... вече нататък ви разказвах.
Благодаря за съветите 🙏Ще пробвам да видим

# 158
А инхалатор тогава? Педиатърът да ви насочи най-добре.

# 159
А инхалатор тогава? Педиатърът да ви насочи най-добре.

Да, утре ще видим какво ще каже! За инхалаторът не бях се сетила ще го изкоментирам. Блаходаря много, аlen mak🙏

# 160
Петиция за детска болница, подпишете, мисля, че е важно! https://www.peticiq.com/326542?fbclid=IwAR3NjCkWZV2-aJQxyhHpjHbq … 22qC0XSXRu85yQsm8

# 161
Дагни, щом ти харесват, ето ти още за колекцията, ама за повечето ще чакаме години. И честно казано, сортер ще си купя готов, чак толкова не ми се занимава Grinning , даже си харесах една костенурка на Фишър Прайс в Джъмбо.
Скрит текст:

# 162
Инхалаторът си е задължителна джаджа за кашлици и хреми Simple Smile а аспираторът с прахосмукачка въобще не е хард вариант. Пробвала съм го на себе си, и на мъжа ми го демонстрирах. Много леко аспирира всичко, много по-внимателно, отколкото ако си издухаш силно носа.
Правените играчки са супер, ще ангажирам номер две със задачата
Като беше болна Хриси, аз й спрях твърдата храна и мина само на кърма

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 12:29 от Amelin

# 163
Да ви се оплача, че и Моника е с хрема от два дни. Явно през променливото време не съм я облякла някъде подходящо.
Педиатърката ни изписа Коризалия и Виброцил. Почиствам нослето с физиологичен р-р преди капките. Има подобрение вече.
Не ми отказва храна и вечер спи сравнително спокойно.
Идейките за игри са страхотни!

# 164
g-star, за такава кашлица каквато описваш ти , не бих чакала до утре , още повече , че отказва и да пие мляко . По-добре отиди да й преслушат гърдичките някъде ! От тия хреми и невъзможността на бебето да издуха секретите само много бързо стават бронхиолити , бронхити и пневмонии . Инхалатора в тези случаи си е направо задължителен .

Общи условия

Активация на акаунт