ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 21 772
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
g-star, за такава кашлица каквато описваш ти , не бих чакала до утре , още повече , че отказва и да пие мляко . По-добре отиди да й преслушат гърдичките някъде ! От тия хреми и невъзможността на бебето да издуха секретите само много бързо стават бронхиолити , бронхити и пневмонии . Инхалатора в тези случаи си е направо задължителен .

ivanamar
Естесвено , че сме предприели мерки да отидем на лекар - бяхме още при първите симптоми миналия петък , във вторник  и днес също .
След прегледа днес нещата са доста по-добре гърлото не е зачервено, лекарят каза , че гърдите са чисти , а кашлицата от секретите ( задната хрема) .Изписа ни капки за облекчаване на кашлицата синекод + витамин Ц 0,2 + физ. Разтвор за нослето промивки.
Надявам се да отшуми по-бързо.
Благодаря за съветите, инхалатор със сигурност ще си взема!

# 166
Благодаря ви за идеите. Май наистина ни трябва режим, но работя с много променливи в средата (малък двустаен апартамент, шумно дете, което АЗ храня 3 пъти дневно по 40 мин, баща в хоум офис и т.н.)и трябва да съм гъвкава. Чета сега книгата за съня, която Дагни сподели и пробвах да легнем с Изабела 2 дни поред в 19ч на тъмно,  но брат й се чува в другата стая, коридора и е нормално да крещи и да се смее, нали е дете. Тя се разсейва и иска и тя да отиде при него и почва пак рев, та нищо не стана. Пак ще пробвам, но да ми е жива и здрава цицата 🤣
И ние бяхме с ужасна хрема, тя се задушаваше и не можеше да суче, но док ни предписа някакви нови капки, които не бях чувала Grip Stop 4 х 1 капка. Направо й спря хремата за 1 ден. На следващия вече дишаше по-леко и сучеше нормално без задух. Те са мазни, лесно се слагат, но са доста скъпи - 17 лв и за 4 дни отива половин шишенце. Дано помогне на някой.
Поздрави!

# 167
Dragoness и на нас предписаха тези капки - доволна съм също Relieved
Относно заспиването - колкото може по-тъмно е добра идея (ние например сме с външна ролетна щора и като я пусна става тъмно като в пещера) също можеш да пуснеш бял шум, като го позасилиш може дори да не се чува баткото от другата стая. При нас безотказно действа тъмно+кърмене+бял шум и е заспала за 5-10 мин. Чакам я да заспи дълбоко и се изнизвам. Гледам си я на бейбифона, ако се размърда пак отивам с вълшебната цица Joy и продължава да си спи.

# 168
Аз пробвах варианта спрей за възрастни, доволна съм. Не знаех, че има подходящи и за бебета
От вчера се научи да се крие, зад каквото може. Пелена, лигавник, блуза...ние питаме къде е Хриси и тя се появява тържествено с нахилена муцуна. Следват възгласи от наша страна и голям смях пада. Проблемът е, че не й омръзва много бързо Simple Smile
Аз пък искам да я отуча да заспива с кърмене, но тя си го е изградила като асоциация. Сигурно има начини, ще чета след две седмици

# 169
При нас също тъмно и бял шум действат(правят ремонт под нас и само това ме спасява), нямам цица с мляко, но бибата сам я слага вече като се пробуди. Преди заспиваше докато го храня, сега му трябват 5-10 минути, но трябва да съм до него, защото се обръща по корем, а обртното движение не го умее.

# 170
Едва смогнах да ви изчета. Тези дни бях със зверско схващане, абсолютен инвалид и майка ми гледаше малчо.
Продължава да му е любимо да заспива на гърда, но напоследък имам успех и с шишето и след това  леко подрусване на кошарата. Внимавам да не му създам нови асоциации за сън. За съжаление имам бели ленени щори и не мога да затъмнявам, но той вече свикна и на светло да спи. От няколко дни мина изцяло на две дремки и слава Богу сутрин се събужда към 7:00-7:30ч, което е окей.
Аз дърпам сополи с Носко, всичко излиза.
Вие купихте ли спрей за комари? Снощи два са го ухапали, но в аптеката ми препоръчаха Занзи (видя ми се скъпичък, около 22-23лв.)който ставал за бебета, Бочко и други варианти били над годинка.

# 171
И при нас гърдата я е на почит:grinning:заспива само с кърмене. Много рядко да заспи сама или в количка. Беше хремава само един път: пръсках с физиологичен разтвор и дърпах с Наско за прахосмукачка. Доволна съм от него. Вече 3-то бебе изгледа:satisfied:
  От няколко дни започна да ходи. Вземаме я под мишниците и тя много бързо се предвижда с крачетата. Стана буквално за дни. Не иска да пълзи, но пък е готова да ходи. Като кака си , и тя директно проходи, без да лази.

# 172
  • Пловдив
Аз сама си направих репелент с етерично масло от цитронела и розова вода /може и с лавандулова/. Аз с лавандулова му почиствам лицето.

# 173
Добра идея Деси, какво е съотношението? И на мен ми препоръчаха Занзи и да пръскам количката не директно бебето.

# 174
  • Пловдив
85 капки масло в 150мл. розова/лавандулова вода.

# 175
Здравейте, момичета.
Бая сте писали тези дни. Идвам с въпросче. От кои марки слъцезащитни масла сте доволни и то най-вече за бебоците. Сестра ми днес ме изненада доста приятно с една изненада. Подари ни една 10 дневна почивка на нашето море в семейно хотелче. Та реших да си направя списък с необходимите неща, че ми се струва страшна задачата с приготвянето и организирането на багажа ( най-вече за Никола). Чудех се какво да му взема за защита от слънцето,  което да го пази повече. В момента за навън му слагам за лицето от един стик слъцезащитно от ДМ и за ръчичките и крачетата слагам от Бочко. Но си мисля, че за тялото е по-добре нещо друго да взема. Със сигурност, ще вземем 2 чадъра за плажа, то и няма как без тях. В чуденка съм и за храната на малкия, как да процедирам. Чудя се дали от тук да взимам пюрета или направо от там да ги набавям. Вие как процедирате и мислите? Ще се радвам на съвети.

# 176
  • София
За слънцезащита в момента ползвам Гарниер и Мустела. Имам и Авен (за мен, но става и за бебета) и Биодерма.

За храната тъй като ние ще сме на каравана и я можем, я не да готвим чак толкова (15 дена), намерих частна кухня (Ам-Ам, има пунктове в различни морски градове, но май само около Бургас), от която ще взимам. Той тогава всичко ще яде (на 11м). Само закуската ще му правя.

# 177
  • Пловдив
Ние ще сме на бунгала, мисля да взема малък котлон /че там има опции само за скара и пържено/,  закуската и вечерята ще му я правя аз. Обяда на плажа в някои от заведенията, следобед ще давам плод. Той тогава ще е на 11 месеца.
В твоята ситуация не бих мъкнала пюрета от тук.

# 178
В хотела, ще има закуска, обяд и вечеря- all Inclusive, но не знам дали предлагат нещо за по-малки. Ще се обадя да питам. Иначе май, ще се купува нещо от Бургас ит някоя детска кухня.

# 179
И нас ни очаква около седмица почивка. Решила съм, че едни 7 бурканчета няма да ме съборят и смятам да си стерилизирам различни менюта преди да тръгнем (аз обичам да готвя и да се занимавам) и не ми се ще да си създавам стрес и да търся какво да яде на морето.

За слънцезащитата до сега мазах няколко с Бочко, но вчера открих, че Бебо имат промопакет (харесвам Бебо, защото имат дори и 100% естествени/натурални продукти) и си го взех. Та това ще е за морето, стига да има слънце. Grinning Иначе на Wooden spoon изглежда готино слънцезащитата и смятам то да е като свършат тези.

Общи условия

Активация на акаунт