ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 21 773
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
  • София
В страничката на 1 наум има лекция от онзи ден с Ася Демирева точно на темата с бебе на море. Аз успях до половината да гледам тогава, но днес/утре ще пробвам да я довърша, ако малкият господин ми даде шанс за почивка малко. Там се говори и за храна, слънцезащита, плаж, вода и всичко общо взето.

# 181
  • София
Ехеее вече и проходили имаме.
А пък ние за сега само седим. Дори не пълзи още. Радвам се на оставащата свобода, хаха.
Моничка, завид завид за сестрата! Grinning Искам и аз такава!
Аз мъкнах всичкото бурканчета и кашички от София. Там на място решихме да останем още една нощ и съответно нямах бурканчета за следващия ден, но си взехме от близкия супер маркет. Бяха по-скъпи и нямаше голямо разнообразние. Не знам какво да те посъветвам - зависи къде ще отседнете. Ако наблизо има Лидл ще е добре и няма много смисъл да мъкнеш. Ама ние бяхме на село и май добре си направих, че взех.

Аз ползвах като бременна Ayan Baby care 50 SPF и съм супер доволна. В мойта кожа не попива бързо и ставам бяла, но бебето като го намазах и попи веднага.
А най-хубавото е, че е безвреднно и ефикасно. Години наред търсих правилната за мен слънцезащита и най-накрая я намерих. Hands Pray
А иначе бебето съм го мазала само веднъж: като се бебеносихме по голи крака на Беглик Таш. В останалото време просто не е стоял на слънце повече от 4-5 минути.
Е да, точно толкова му трябваше, за да се прибере с тен и да трябва да се обяснявам на бабата Sweat Smile

JayRay, аз я изслушах цялата лекция. Добре, че успоредно с това готвих, иначе щеше да е колосална загуба на време.

# 182
JayRay, мерси за инфото за видеото. Задължително, ще го изгледам тези дни.

Дагни, така е. Имам супер яка сестра. И аз бях, като в шок, като ми го изтресе вчера, че заминаваме още тоя месец на 21-ви. 😆 Че това е след 2 седмици. Ама тя се радва, че ще е с нас и нейното гадже. Ще се радва много на Никола, че с тоя вирус почти не се виждахме. Стана ми супер мило. Иначе хотела е близо до Свети Влас, води се в западна част на Слънчев Бряг. Надявам се да не е голяма дъндания, но тя ми каза, че имат да представят един проект в Слънчака и са малко и по-работа, а не само на почивка, но ми заяви, че ще гледа да ни подсигури стая, която да е по-отделена от други гости на хотела, че да е по-спокойно.
Иначе за храната си мислех дали пък да не си взема пасатора ( той е малък и не заема много място), ако храната е от продукти, които съм му въвала в менюто, а то бая неща съм му въвела, просто да му пасирам и да му дам да опитва. Аз също си правя домашни пюрета, главно зеленчукови. Мога да си взема няколко, пък за тея с месото, ще си вземем от Бургас. Май така ще го бъде.
Благодаря на всички за съветите, които дадохте! 🤗

# 183
Моничка, най-вероятно там храната ще е с подправки и няма да е приготвена по най-подходящия начин. Аз бих купувала готови пюрета в този случай.

# 184
  • Пловдив
И това е опция да вземеш пасатор. Аз давам подправки, та за мен такъв тип храна не е проблем, просто "ограничавам" единствено солта.

# 185
  • София
Абе най-добре изобщо без сол.
Макар, че, да си призная, сложих малко пармезан веднъж върху обедното пюре, а той е 1.2% сол от общото тегло. Ууууупс Grinning Просто ние с ММ много ядем, а малкият често се мръщи на обедната манджа, та реших ''кво толкова''. Но това само веднъж, нали.

Моника, защо ти е да миеш, белиг, вариш и пасираш. По-добре се радвай на почивката си и вземи готови (стига да ги яде, разбира се). И последно съвет от мен, ако имате сгъваема кошара - носете си я. Не я слушай Ася какво казва в оная лекция.

# 186
  • София
За кошарата и аз хич не съм съгласна с Ася. Никакви проблеми няма при нас и ни е много удобна.

Не мисля да се занимавам да стерилизирам буркани и да готвя предварително за почивка, нито пасатори да мъкна, приставки за пара и такива. И без това има достатъчно багаж за мислене и стягане. На всяко пътуване най-омразно ми е станало приготвянето на багажа. Като се върнем от там го почвам и постоянно с кухня, та нещата тъкмо се нареждат. Но от ресторанти категорично не мисля да му взимам. За нас да, но за него не.

И аз ползвам подправки, по малко, но да има. Сол единствено има в юфката, но е малко и не ме притеснява. То и ние с ММ почти не консумираме сол.

# 187
  • Пловдив
Ами слагам сол, защото ми е супер безвкусно. Отделно като давам кашкавал примерно, предполагам, че и в него си има някакво количество, кюфтета купешки взимам и там ще има и така. Като седнем в заведение също давам да опитва, от онова, което е консумирал.

# 188
Аз сол не слагам, колкото и безвкусно да е, повечето пъти се изяжда. Кашкавал след годинката ще дам, може и по-натам, не съм решила още. Храната в заведенията като знам каква е в повечето случаи, не бих му дала скоро.
Много ми е малък още за такава храна, има време да яде от заведения, предпочитам да му дам купено пюре.

# 189
  • София
Ех, Деси Grinning На теб верно ти остана само уискито да му дадеш, хаха.
Я кажете, какво давате сурово освен банан, авокадо, и манго?
И какви подправки ползвате? Аз само магданоз и лук съм давала.

# 190
  • София
Череши давах сурови. И краставица. Морков вместо гризалка. И голямата опасе на дядо си лапада, сигурно е изяла нещо 😂😂

Я кажете, какво давате сурово освен банан, авокадо, и манго?

# 191
Тези дни давах кайсия, нектарина, ягода, пъпеш в суров вид.
Не слагам сол в яденето, но сиренето и кашкавал не ги обезсолявам, също давам и по няколко хапки от общата храна, която е солена в повечето случаи.
Другия месец ще ходим до морето за няколко дни и в края на август за повече. Мисля за първия път да сготвя нещо в бурканчета + няколко готови.
А за по- дългата почивка ще го мисля като наближи. Тогава ще е на почти 11м и ще хапва готвено дори в заведение.
От подправките съм давала магданоз, копър, джоджен. Яла е и кюфте така, че и кимион може да се брои.

# 192
Аз от готввното съм давала супи с подправки -магданоз, босилек. Също така и копър съм давала.

# 193
  • Пловдив
Всички плодове ги давам в суров вид, един път пробвах да сваря ябълка в савото начало, стана бахти и гняса. Краставица давам сурова, домат също предлагам и суров. От подправки ползвам магданоз, копър, чесън, лук, червен и черен пипер, чубрица.

# 194
Слънцеащита на Юриаж съм взела минерален крем, четох добри отзиви.
За морето сме all inclusive, но няма да давам да яде от там, ще купя пюрета, аз досега само тиква и батат съм правила, не ми се занимава изобщо с готвене.Банан, авокадо, череша и краставица съм давала в суров вид.
Подправки:копър, магданоз и целина.
Сол и захар няма да давам поне до годинката.

Общи условия

Активация на акаунт