ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 20 969
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
По колко грама месо/риба давате?

# 631
  • София
Към 7-7:30 закусва. После около 11:30-12 е обяд, 16:00-16:30 СЗ, 18:30-19:00 вечеря и преди сън около 20:30-21:00 АМ около 200мл. Останалите порции са по 220гр. Зависи какво е менюто на кухнята. Понякога месото давам вечер, ако безмесното е газообразуващо, за да не се дразни стомахчето през нощта.
Иначе между храненията плод, кисело мляко, я някоя друга бисквитка ще хапне.

# 632
Нямаме много ясен график, но забелязвам, че все по-стабилно яде и се замислям от есента да търся детска кухня, че досега го карам по-лежерно със ЗВБ-то. Цока много, през деня, през нощта... От една страна ми прави впечатление вече, че понякога пропуска, вчера например преди първата дрямка не искаше да суче, една вечер заспа без мляко, че излязох Beers Обаче пък след обяд понякога през 5мин минава и ми дърпа бузата. Гладен ли е, навик ли е, не съм сигурна. Вода също все повече пие, макар и нищожни количества.

# 633
  • Пловдив
40 г. месо, 60/70г. риба, понакога се случва и повече примерно, ако сме седнали на заведение или предлагам кебапче/кюфте.

# 634
Кебапче/кюфте нали са със сол?

# 635
  • Пловдив
Аз и в манджите, които му правя слагам малко сол. Иначе продават и кайма, без подправки, но дори и такава да сме закупили, пак я овкусявам с кимион, лук, сол, черен пипер и чубрица.

# 636
На 10м. 8.500кг, 72см. Ама той е много буен и сигурно затова не наддава много. Хапва си умерено.
Сол няма да давам до годинката, заради бъбреците.
Режим никакъв за нищо...
Още ме е страх да му давам парчета храна в ръката, има само два зъба долу. Ще ми се да бях по-смела като вас. Дори не знам с какво да започна. Знам, че дъвчат и с венците, ама съм голяма паника...

# 637
Може да пробваш с диня например. Може да му я начупиш на много малки парченца да си я взима сам, или цял резен даже с кората да си го смуче. Аз давам диня, пъпеш, сухар, хляб, банан, круша, спагети 😃 преди давах краставица и много хубаво я осмукваше, обаче взе да гризе вече доста големи парчета.
Може да видиш в Интернет под каква форма можеш да предлагаш храната, за да е безопасна.

# 638
tinyfairy, колкото по-рано му дадеш, толкова по-бързо ще свикне да държи, дъвче, отхапва и т.н. Просто наблюдавай, за да реагираш ако се задави.
Моника също яде слоени неща от нашата храна, например сирене, кашкавал, кюфте/кебапче, дори пържен картоф да дъвче като седнем на заведение.
Много добре се справя с ръчичките и не се дави, ако налапа голямо парче и не може да го сдъвче и глътне, го изплюва.
Направих и домашен сладолед във формички, с кисело мялко, банан и малини. Няма такъв кеф, яде, маза се, много се забавлява, а и студеното и успокои венците.

# 639
Аз сол и захар също няма да давам поне до годинката.
Ставаме в 6:30 и пием 180мл АМ, после 10,10:30ч попара, кус кус, 13,30,14ч пюре 190гр, към 17:30 яде кис. мляко с плод, царевичен грис с плод, киноа, елда с плод, вечеря около 21:30 АМ 180мл. Давам парчета диня, пъпеш, банан, кратавица, бисквити без захар. Спи 3 пъти.
На 10м+ е 8кг, 69см. Роди се 2850кг, дано утроим теглото до годинката.

# 640
  • Пловдив
И моя плюе като му дойде голямо порчето.
Може да пробваш с доматче, сварено картофче, меко сирене, диня.

# 641
Аз храна от заведение със сигурност не бих дала още. Нищо пържено, солено и със съмнителна хигиена. Винаги като излизаме нося храна, та няма опасност да остане гладен.

# 642
  • Пловдив
Някои неща яде само от заведения, защото вкъщи не ги правя: шаран, свински дроб и подобни. Като на заведенията, които сядаме 90% са наиши места от мнооого години, едното дори е на наш приятел. Сега на морето ще го запозная с морски неща. Свекървата и тя ми носи някои неща от техния стол.
Със сигурност играейки "поглъща повече боклук" от колкото от която и кухня да било.

# 643
  • София
След толкова изяден пясък на морето нищо не може да ме стресне. Онзи ден от заведението яде риба (чернокоп) и от пърленката ми.
Поздрави от нас морските:

# 644
Хриси на 10 месеца е 8800 и 70 см. Сиси, с еднакви мерки са Simple Smile има четири хранения, кърмене за събуждане и заспиване вечер и кърмения за заспиванията през деня, ако спи на легло. Имаше много интересно предаване преди време в Часът на здравето. Беше посветено на темата как и защо от начина,  по който се храним, зависи какви заболявания ще отключим. Бяха поканили микробиолог, който на много достъпен език обясни как храните влияят на клетъчно ниво. Беше даден пример с братя близнаци, които са генетично предразположени да отключат едни и същи заболявания, но само при единия се отключва нещо, май диабет. Вярно е, че има и други фактори, които влияят на здравето ни, но май само храната е това, което можем да контролираме...просто вметка. Предполагам, че протоколите на педиатрите не са измислени от някои просто така, а се базират на различни проучвания

Общи условия

Активация на акаунт