За именния ден й подарихме една Монтесори играчка - дървена кутия с чекмедже и дупка отгоре, в която пуска топче и после отваря чекмеджето да го извади. Заигра се веднага и се кефи повече отколкото на всички свирукащи пластмасови шарении дето са се натрупали.
От две седмици пак отказа спането в количката та сутрешната дрямка е или вкъщи или навън в раницата ако не е станало гнусно горещо. Изобщо в количката се саклетисва много бързо вече и навсякъде ходим с едно шалте дето опъваме къдет ни свари да играе и да лази (не че седи само на него). Хигиената е кауза пердута отдавна - с кучето дето обменят ласки едно на ръка, но не съм достатъчно бърза да спра целия поток от треви, пръчки и камъни дето върви към устата й навън постоянно.
Като започнаха големите жеги дойдохме на гости на майка ми в Изгрев уж за няколко дни, че друго се диша тук. Спалнята ни вкъщи е южна, пече цял следобяд и вечер в 23 часа е 30 градуса. Мразя климатици, но заради Сияна се пречупих. И понеже не сме единствените тъпаци дето са се сетили юли месец за климатик, ще почакаме с монтажа бая и гостито ни отиде повече от месец вече. Добре ни дойде помощта честно казано, а и майка ми я обзаведе с кошара за игра и басейнче за разкошната тераса, които са голям хит. Уши й и едно хамаче, в което успяваме да я приспим успешно често, много ме е яд, че не ми дойде на акъла такова като беше по-малка.
За ваксината пита някой. Аз се боцнах с файзер май месец. Нямах никакви реакции. Исках и по-рано, но нали рнк ваксините бяха кът тогава, а и ми отказаха на няколко места заради кърменето. ММ е с Астра от началото на зелените коридори. Имаше грипоподобни симптоми един ден след първа доза. Родата ми са лекари и всички са ваксинирани отдавна, повечето ни приятели също или са го карали. Изобщо изкарахме доста спокойни месеци, но сега с делтата и новините дето се промъкват как засяга малки деца почвам пак да хвърлям психика и май ще й спестя сватбата другата седмица на Сияна.
Оставихме морето за септември и направо не издържам вече. Май ще направим един бърз набег до Бургас преждевременно колкото да разнообразим.
Зъби няма и помен още.
Захранването буксува. Не знам дали просто съвпадна с началото на жегите ама на обяд отказва пюре и месо, само кисело мляко приема. Пробвах домашно, купешко, детска кухня…Започнах да давам вечеря и се оказа, че можело. Иначе всяка сутрин с охота яде каша със сирене, гхи и жълтък.
Моничка, поздравления! Пожелавам ти да се насладиш и на бремеността и на майчинството вече от спокойствието на опита! Като заговори за седмици и фетални морфологии ме удари носталгията. Но нямам психика.
И аз бях на гинеколог онзи ден. Цикъл може да нямам още, но пък поликистозни яйчници си имам отново в пълния им блясък. Години наред ме баламосваха как само раждане щяло да ме оправи. Карам го здравословно доколкото е възможно с малко бебе, не съм напълняла, напротив, по-слаба съм от преди да забременея. Еми греда.