ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 21 507
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Тамън да наваксам с четенето и докато се разпиша пак изостана. Вече само докато спи мога да хвана телефон в ръце. Сияна също е започнала да надава боен вик ако си обърна гърба за малко. Иначе от седмица насам голям кеф да играем на ‘гоненица’. Аз или татко й се подаваме на вратата, тръгваме към нея “заплашително” и тя се хвърля да лази с истеричен смях в обратна посока. Също така взех едни гумени кегли от хиполенд, които нареждам по пода и тя лази и ги бута една по една и си пляска.
За именния ден й подарихме една Монтесори играчка - дървена кутия с чекмедже и дупка отгоре, в която пуска топче и после отваря чекмеджето да го извади. Заигра се веднага и се кефи повече отколкото на всички свирукащи пластмасови шарении дето са се натрупали.
От две седмици пак отказа спането в количката та сутрешната дрямка е или вкъщи или навън в раницата ако не е станало гнусно горещо. Изобщо в количката се саклетисва много бързо вече и навсякъде ходим с едно шалте дето опъваме къдет ни свари да играе и да лази (не че седи само на него). Хигиената е кауза пердута отдавна - с кучето дето обменят ласки едно на ръка, но не съм достатъчно бърза да спра целия поток от треви, пръчки и камъни дето върви към устата й навън постоянно.
Като започнаха големите жеги дойдохме на гости на майка ми в Изгрев уж за няколко дни, че друго се диша тук. Спалнята ни вкъщи е южна, пече цял следобяд и вечер в 23 часа е 30 градуса. Мразя климатици, но заради Сияна се пречупих. И понеже не сме единствените тъпаци дето са се сетили юли месец за климатик, ще почакаме с монтажа бая и гостито ни отиде повече от месец вече. Добре ни дойде помощта честно казано, а и майка ми я обзаведе с кошара за игра и басейнче за разкошната тераса, които са голям хит. Уши й и едно хамаче, в което успяваме да я приспим успешно често, много ме е яд, че не ми дойде на акъла такова като беше по-малка.
За ваксината пита някой. Аз се боцнах с файзер май месец. Нямах никакви реакции. Исках и по-рано, но нали рнк ваксините бяха кът тогава, а и ми отказаха на няколко места заради кърменето. ММ е с Астра от началото на зелените коридори. Имаше грипоподобни симптоми един ден след първа доза. Родата ми са лекари и всички са ваксинирани отдавна, повечето ни приятели също или са го карали. Изобщо изкарахме доста спокойни месеци, но сега с делтата и новините дето се промъкват как засяга малки деца почвам пак да хвърлям психика и май ще й спестя сватбата другата седмица на Сияна.

Оставихме морето за септември и направо не издържам вече. Май ще направим един бърз набег до Бургас преждевременно колкото да разнообразим.

Зъби няма и помен още.
Захранването буксува. Не знам дали просто съвпадна с началото на жегите ама на обяд отказва пюре и месо, само кисело мляко приема. Пробвах домашно, купешко, детска кухня…Започнах да давам вечеря и се оказа, че можело. Иначе всяка сутрин с охота яде каша със сирене, гхи и жълтък.

Моничка, поздравления! Пожелавам ти да се насладиш и на бремеността и на майчинството вече от спокойствието на опита! Като заговори за седмици и фетални морфологии ме удари носталгията. Но нямам психика.

И аз бях на гинеколог онзи ден. Цикъл може да нямам още, но пък поликистозни яйчници си имам отново в пълния им блясък. Години наред ме баламосваха как само раждане щяло да ме оправи. Карам го здравословно доколкото е възможно с малко бебе, не съм напълняла, напротив, по-слаба съм от преди да забременея. Еми греда.

# 616
  • София
Дунда, аз доколкото гледах и Ам-Ам и Хепи бебе доставят от Бургас. На първата има пунктове, но искат копие от акт за раждане, бележка за алергии и още някаква от педиатър май. Та не ми се занимаваше с тези неща последния ден преди заминаване. Ам-Ам доставят до 12:30 (или 13:00, ако има повече поръчки). Те може и в 8:00 да дойдат сутринта, но нямам гаранция. И все трябва някой да е на линия, че доставят само до точен адрес. А не бих рискувала до рецепция на къмпинга да доставят докато сме на плаж и там в жегите да стои храната.

# 617
  • София
Eleanor, виж инозитол (вит б8). Убива кистите в яйчниците до 2м.
Личен опит Grinning

# 618
Eleanor, виж инозитол (вит б8). Убива кистите в яйчниците до 2м.
Личен опит Grinning
Сега като се замисля съм го пила и това…мио-инозитол май беше. Имаше файда някаква наистина. Благодаря, че ми напомни! Докторката обаче каза, че докато кърмя и цикълът ми не се е възстановил няма смисъл да изследвам хормони или да взимам добавки. Не знам дали не може и да се отрази на производството на кърма. Може да потърся второ мнение.

# 619
Момичета, отдавна не сме обсъждали мерки и теглилки май. Как наддават вашите бебоци последните месеци?
Моят на 10 м е 8800, с 400 повече от преди 2 месеца. Ръстът само с 1см се е променил, 70 см

# 620
  • Пловдив
10м, 78см, 9,5кг. На 24.08 е на консултация.

# 621
На 9 месеца беше 9.400 и 73см. За два месеца е качил 500гр само, малко ми се струва, ама пък е много активен, засега не съм се притеснила.
Той на 4.5 месеца си удвои теглото, ама ми изглежда, че няма точно да го утрои на годинката.

# 622
Ема на 9м беше 9,600кг и 75см. Качва си доволно,но чак сега се пораздвижи,че си я мързел нещо. Хапва си детето...
Теглото вече е утроено. 3,200 се роди

# 623
  • София
На 9м точно беше 10,300, 75см. Сега в 10м се разбрахме и не ходихме на консултация в жегите. Ще видим чак края на август като навърши 11м.

# 624
На 9 месеца -7100кг ., 70 см. , няма да си утрои теглото до годинката със сигурност !

# 625
На 10м. 8800 гр и 72 см. Не беше наддала от предния месец, но не знам и колко точно я мери, защото тя мърда много.
Много е подвижна и видимо е доста се издължи и бузите намаляха, а си хапва доста добре  Joy

# 626
Онзи ден бяхме на консултация - на 10м е 78см, 11.700 кг. Последните два месеца качва по 200-300 гр. Почти е утроил теглото си роди се 4.100.
Честито талисманче на групата! Мони, леко бременеене и да ни държиш в течение. Simple Smile

Аз пък да попитам как храните мъниците, часове, грамажи и с какво? От няколко дена най- накрая спря да се буди за нощно хранене и май трябва да попроменя режима ни ама да си сверя часовника и с вас.

# 627
При нас всеки ден е различно. Сутрин го кърмя със събуждането, по някое време давам закуска кускус/юфка/овесени ядки/царевичен грис с масло и сирене. След 2-3 часа обяд пюре с месо/жълтък. След още толкова каша с плод. Кърмя по всяко време като се размрънка. Грамажи не засичам, давам докато спре да яде.
Още се буди по сто пъти през нощта, май ще сме така до първи клас 😃
Всеки ден ляга, събужда се и дремва по различно време/различна продължителност, та нямаме никакъв график с храненето.

# 628
Моята дебеланка на 10 м.е 11.300 кг и 75 см. Със 700 грама за месец и половина е наддала и с 3 см. е отгоре на ръст.
Редактирам се - с храненето сме като Пистачио, с изключение на това, че не давам още закуска - обяд си е зеленчуково пюре + месо, жълтък или риба; СЗ също не е всеки ден, но обикновено е плод+нещо с глутен и така, кърмя я горе долу по 4-5 пъти за денонощие. С водата е много добре, пийва си с желание поне по 200мл дневно

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 00:06 от Villy-D

# 629
Към 8:30 закуска- кус кус, качамак, кисело мялко с плод и бисквити, бананови палачинки, филийка или някакъв крем.
12-12:30 обяд - месното ястие от кухнята
15-15:30 СЗ - кремчето от кухнята
Ако и се приспи преди 15 ч разделям порцията СЗ на две, едната преди сън, другата след като се събуди я хапва, защото огладнява. Ако е изяла всичко, след сън давам банан или нещо дребно да хапне.
19ч вечеря с безмесното от кухнята
Всички порции са по 220 гр
20:30-21 ч 180 мл АМ

Общи условия

Активация на акаунт