ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 20 669
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Хаххахахах и аз не спя Grinning Сама съм си виновна.
Ревльо твърдо отива вече към две дремки: 10 до 12:00 и 15:00 до 15:45.
Плодчетата са готини, а и 3+ си е друго нещо вече. Hands Plus1

Apricity, забравих името и адреса. Не ми е дошло до главата още и не си направих труда да запомня, като ми казаха. Ама има повече от една, намират се. Ще информирам като се информирам.

# 91
  • София
Много ми се иска да спя през деня, ама все не остава кога. Иначе девойката спи 3 пъти между 40 минути и час. През нощта само един път се буди за ядене и до 7:30 е станала. Не знам защо ми се паднаха ранобудни деца, аз много обичах да спя.

# 92
  • София
Охх разсмяхте ме Grinning
Аз пък съм почнала да спя повече с детето на втората дрямка, която е около 14:00-15:30/16:00 +/- 30мин. Домакинската работа я свършвам като спи сутрин около 9:30-10:00-10:30, тогава имам около час. Ако е останало нещо в движение се върши. Напоследък гледам да отделям време и за мен за почивка иначе ставам преуморена и неадекватна, а медал за почистено и сготвено никой няма да ми даде.

# 93
Дагни, сега погледнах линка, даден от теб,  за вредните екрани. Ми то там се говори за "прекомерно","продължително" излагане, с което мисля всеки средно интелигентен родител е наясно и гледа да избегне. Та също като някой по-горе беше казал - трябва да го затворя някъде детето, за да избегна съвсем екрани, най-добре на друга планета Wink Има и нещо друго - ограниченията лесно могат да се превърнат в изкушения и фикс идеи, ако са крайни. Та умерено смятам. Да се оплача, че съм дала в тази връзка, макар без да искам, захар - в пюрето от сливи на Хип. Уж ги чета, но не съм обърнала внимание при предишни (2-3 съм дала, не ги хареса много може би именно заради мн.сладкия вкус) и чак вчера. Ами "к'вот' тако'а" Wink

# 94
  • София
Някой да ми обясни разликата между правила и ограничения? Моля?..

# 95
В момента за големия ми син действа правилото "без плейстейшън" и игри на компютър заради НВО. Няколко дни след спирането на игрите обаче, вече не му липсваше това, сякаш никога не е играл. Значи на практика не е ограничение...има много правила, с които децата си свикват и въобще не ги приемат за ограничения. За нас може и да са такива, тънка е разликата
Eleanor, учителка ли си? Дръндьо е за отбиване на номера, ясно е. И като ми каже, че е прочел 70 страници, при положение че има по две изречения на страница, направо падам. Имаше една поредица за малкия НиколА. Приличаше по нещо на Дръндьо, но беше по-добре разказана...и не толкова любима на децата

# 96
Благодаря за новата темичка. Много сте писали.
Моето човече още няма зъбчета и не се изправя, прави няколко крачки назад избутвайки се с ръце докато се върти като часовник. Почна да пляска с ръчички като го питам кой пляска с ръчички почти всеки път го прави и много се радва.
Два пъти е падал от спалнята, първия се подпря на кошарата и само се свлече, изплака и все едно нищо не беше станало след това. Вторият път обаче си удари главичката и цял ден приплакваше, не искаше да бъде оставян и аз много плаках с него. И двете падания станаха за секунди и то пред очите ми.. от тогава е само на земята.

Аз също съм против екраните, а и съм виждала как му влияят. Веднъж му пуснах тв, за да му изрежа ноктите. Дланите и стъпалата му се препотиха и след това беше много неспокоен и буквално си изяде ръцете и това само от няколко минутки. Иначе телефонът ми често е в ръцете и ми е голяма мъка да се огранича, но полагам усилия. Ползваме го понякога за видео разговори или снимки.

И аз искам да поспивам с бебока ама рядко ми се получава. Той има две дремки по 1.5-2. Понякога разделя втората на 2 по 40 мин ако сме навън.

# 97
Книжките у нас се оцениха, стига да са в рими и да чета с различни интонации и гласове. Иначе има една бебешорска дето му я давам да си я "чете" сам, цялата е в следи от зъбки вече. Направо я изяде с кориците, дето се вика. Joy

# 98
Ох при нас с екраните е сложно, и двамата гледаме(хме) много тв, постоянно сме си на телефоните. От както бебето е с нас постепенно започнах да изключвам телевизорите, защото се заглежда постоянно, дори и ютюб да е. Искам възможно най-дълго да му спестя детски и въобще тв, но с мъжа ми не знам как ще се разберем, той постоянно мрънка как едва ли не заради моите прищявки го лишавам от тв Close

Аз почти не спя денем, понякога съм мега изтощена и лягам докато бебето спи, но за лош късмет почти винаги в тези случаи той се буди на 30та минута примерно и мрънка/реве, а аз преди 5 съм започнала да се унасям примерно. Иначе ако спеше като нормалните бебета, щях да спя с него сто про!
3ти зъб му избива, не е падал от мебели, но пък пада опитвайки се да се катери по тях. Мисли се за безсмъртен, пуска двете ръце и бам назад, настрани... Винаги, винаги като се обърна за 1 секунда и се случва.

Момичета, чудех се нещо днес, как се обръщате към свекървите си? Аз никак и сега като по-често се налага да общуваме покрай бебето и ми е малко неудобно. Но никак не мога да си пречупя езика да и казвам, ни мамо, ни по име Confused

# 99
Момичета, чудех се нещо днес, как се обръщате към свекървите си? Аз никак и сега като по-често се налага да общуваме покрай бебето и ми е малко неудобно. Но никак не мога да си пречупя езика да и казвам, ни мамо, ни по име Confused

Аз също не мога и няма да кажа "мамо, майко...". Просто започвам да й говоря като има нещо. А ако говоря на свекъра за нея, я наричам по име. Съответно и обратното - ако говоря за него на нея - по име. Изобщо не ме грее, че трябва да общуваме повече, дори избягвам. Grinning

# 100
При мен положението е същото със свеки. Сега я наричам баба Пепи.

# 101
То и аз избягвам общуване Grinning и като сме на едно място просто тръгвам да и говоря. Ама сега си мислех, все ще ми се наложи да идва да гледа малкия, и някво тъпо да и пиша, ей, здрасти, ела да ми гледаш детето, моля Joy

# 102
Аз не мога да спя през деня, трябва да съм супер уморена, случвало ми се е броени пъти. Лягала съм с бебето, но докато се наместя, да се отпусна и да заспя, тя се разбужда. Вече не опитвам.
Докато тя спи се опитам да си почивам като пия кафе, чета/гледам нещо разтоварващо, изправям си косата и т.н.
Ок съм само с нощния сън, рядко се чувствам зле през деня от умора.
Няма падания от мебели, но си чуква главата тук-там в някой шкаф, паркета или някоя играчка. Има голямо пространство за игра, а тя все се муши близо до/под мебелите и ръбовете.
Обръщам се по име към свекървата или започвам да и говоря директно, понякога използвам детето за "кажи на баба, еди какво си".

# 103
  • Пловдив
По име се обръщам.
Мамо/татко имам само едни и друг човек от моята уста тези думи няма да чуе. Еле пък татко, който почина, когато бях 10 годишна.

Сега и мъжът като си е вкъщи мога да спя по всяко време, но аз никога не съм имала проблем със съня, без значение коя част на денонощието е.

Само вчера падна два пъти - един път в къщи е един път в нашите приятели.

# 104
По име ѝ говоря на свекървата. Така са ме възпитали, че на хора, които не са ми роднини да назовавам по име, а не лельо/чичо, камо ли майко - една майка имам. Пък и тя свека не беше виждала внучето си 5 месеца (живеем в съседни квартали) - как пък няма да ѝ викам майко Joy
За екраните също искам да избегнем максимално много. Аз телевизия не гледам и съм против зомбиране на децата с детски само и само да кротуват. Мен като малка едната баба, заедно с брат ми и братовчедите така вместо да си наруши спокойствието и да ни пусне да играем навън ни строяваше пред телевизора и ни пускаше детско Joy сигурно оттам съм го намразила. То е ясно, че е неизбежно, но като дойде време за детски поне ще пускам старите класики на Дисни Grinning Повечето анимации, които дават сега по детските тв канали са доооста идиотски Astonished
За сметка на това съм се заринала с книжки - нямам търпение да започне да слуша с интерес като ѝ чета, че засега иска само да изяде книгите Joy

Общи условия

Активация на акаунт