В 'Искам бебе' имахме мечта, а сега в коремчето е тя ! /тема 33/

• 38 342
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Ох на база на голяма коремна обиколка (само че всичко друго също му е над средата на нормата - там BPD, глава, бедрена кост) иначе го измериха 290 гр в 17+4 разликата е видна Simple Smile
По същата формула ММ също го изчисли 290гр. По други излиза 270, ма пак е над 250 което е макс за тази седмица.

Аз съм качила към 5.5-6кг като тръгнах от 60.5, като по едно време даже бях 59.5 в началото (само че аз се меря сутрин след wc преди да пия дори вода и без много дрехи Simple Smile )  та да кажем от 61 съм тръгнала.
Но пък хората като спрат цигарите качват кг без да бременни.
А съм била 78 през 2019 преди да намерят ИР, от тогава само слабея, дори като взимах кортикостероиди качих около 3кг което е нищо и после си го свалих.

Ели, аз бях решила че д-р Вецев няма да ми прати изследванията, но прочетох в предишна октомрийска тема, че ти ги е забавил, но ги е пратил и наистина получих всичко в неделя Simple Smile
Много мерси за задочното инфо!!

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 18:20 от Одри ♡

# 211
Момичета как ви мерят обиколката на корема,никига не са ми я мерили

# 212
на бебето Simple Smile мериха - моята не

# 213
Е, те ще му се урегулират размерите на бебо, Одри. На моя приятелка в 6-7 месец са й казвали да намали хляб, спагети и като цяло въглехидрати, но само защото рязко и непропорционално качва кг по себе си, а не на бебето. Ама при всеки е индивидуално. Док ще каже най-добре какво да правиш, за да си спокойна за себе си и най-вече за младежа Simple Smile

# 214
Аз вече не ям въглехидрати .. то там е цялата драма.
И ми е болно щото се държат все едно сега по половин торта ям.
Малко плодове (под 200 грама) и много малко хляб (под 50гр на ден) (с благословията на ендото) и тях не мисля да ги спирам каквото и да става с инсулина, защото са полезни.
Също си броя калориите под 1500 са на ден имам и дни с под 1400, на което би трябвало да отслабвам.

Та или е напред бебо по някаква причина или без метформина съм зле аз Sad ... ще се разбере скоро

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 19:40 от Одри ♡

# 215
Може ли да попитам някое момиче на терапия казвали ли са и да не приема но шпа изгубих близък и явно от стреса имах леки контракции пия тези дни но шпа казаха ми че сгъстява кръвта? Благодаря!

# 216
Старата ми клиника е Ин витро Стефанов, а новата е Селена.
Одри, аз нали също съм с ИР и до сега плодове ядях инцедентно. Да, ама от бременноста ми се приядоха и хапвам често. Ендокриноложката каза , че не е пролем. За сметка на това хляб не ям по принцип и не го намирам за полезен. Ако ми се прияде, бих яла без угрезения. Единственото , което задължитело спазвам , е - след консумация на В се движа докато ги изгоря и нормализирам кръвната захар. За пример в събота бхме на китайски и хапнах ориз, стана ми лошо и измерх КЗ-  11. Гликираният хемогоблонин ми е 5,2 , което включва и периода в болницата , когато пък бях изцяло на въглехидратно ядене, но без мазнини.  Репро док не искаше да спирам Метфогамата, но когато се консултирах с д-р Стоянова за започване на АФА водораслите , тя ми каза , че КЗ ще се нормализира и сама реших да спра метформина. Явно наистина действат , защото с КЗ над 5 не си спомням от кога не съм се събуждала. Дори след ориза в неделя станах с КЗ 4,8.
Хариом , точно обратното ми казаха от клиниката , въпреки че съм на терапия да си продължа но-шпа 3х2 , но пак по собствено решение го пия 2х1 .

# 217
  • София/Севлиево
Искрено се възхищавам на хората ,които не ядат хляб.Аз ако не ям хляб все едно не съм яла.На ден хапвам между 4 и 6 филии ръжен, пълнозърнест или някакъв със семена.Плодове и сурови зеленчуци може с дни да не погледна,месо,ориз,картофи също,ама без хляб и млечни не мога.
Примерно за днес менюто ми бе закуска-прясно мляко с мюсли със сушени плодове,обяд коприва със яйца и сирене и две филии хляб, следобедна сладолед и парче шоколад и вечеря свинско с ориз(хм,днес само 2 филии хляб,ама това е изключение).
Но шпа пия в случай на нужда,не са ми казали да го спирам.

# 218
Благодаря момичета то и аз не пия постоянно ма тия дни пия,че мисля,че са контракции

# 219
Искрено се възхищавам на хората ,които не ядат хляб.Аз ако не ям хляб все едно не съм яла.На ден хапвам между 4 и 6 филии ръжен, пълнозърнест или някакъв със семена.Плодове и сурови зеленчуци може с дни да не погледна,месо,ориз,картофи също,ама без хляб и млечни не мога.
Примерно за днес менюто ми бе закуска-прясно мляко с мюсли със сушени плодове,обяд коприва със яйца и сирене и две филии хляб, следобедна сладолед и парче шоколад и вечеря свинско с ориз(хм,днес само 2 филии хляб,ама това е изключение).
Но шпа пия в случай на нужда,не са ми казали да го спирам.
Добре звучи менюто , Ели , ама ако хапвам това, до девети месец не 100, ами 200 кила ще стана. Аз към момента все още не съм качила килограми, само тумбакът ми е порастнал, но всички дрехи си ми стават все още.

# 220
Момичета, влизам със следното странно питане. Мисля че имам гъбички (за първи път) между 2 пръста на крака, та Екзодерил крем дали е опасен ако си го мажа? Някой имал ли е такъв проблем?

# 221
Най-добре питай лекар или поне в някоя аптека. Винаги има и някой лек, подходящ за бременни Simple Smile.

# 222
Гълче, аз съм имала и съм мазала не помня с няколко неща, но безрезултатно Sad и накрая ми се минаха от Микомакс дето пих с един антибиотик, та нищо полезно не мога да ти кажа.

Мерси момичета, аз съм доста по-добре.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 11:24 от Одри ♡

# 223
Момичета, влизам със следното странно питане. Мисля че имам гъбички (за първи път) между 2 пръста на крака, та Екзодерил крем дали е опасен ако си го мажа? Някой имал ли е такъв проблем?
Аз съм се оправяла с антимикотичен спирт. С памуче нанасям след баня на мястото и чакам да попие малко.
Само питай в аптеката дали е ок за бременни.

# 224
Здравейте, момичета!

чета ви редовно, но нямах много с какво да се включа последните седмици. Беше ми и напрегнато заради конфликта с работодателя, който е на мнение, че анти-корона правилата не важат за него 😩 Вчера най-накрая, ден преди да ми изтече временната забрана за работа, бях на консултация при лекаря по трудова медицина, който удостовери, че мога да работя само в хоум офис. И какво мислите се случи?! Никаква реакция от работодателя, даже са ме планували утре от 1ви час 🤯 от миналата седмица маските в училище не са задължителни, а най-трагичното е, че ремонтират сградата и тоалетните са на двора, от тия сините като по фестивалите, без адекватна възможност за миене на ръце. Дежурните учители пръскат ръцете на децата с дезинфектант на влизане след междучасието 🤢 Последната дума беше днес на АГ, която ми продължи забраната за работа до началото на майчинството. Идея нямате колко съм й благодарна. 😭

За повдигане на настроението поисках да погледнем бебчето, макар че редовният ми контролен е след две седмици. Така хубаво се беше нагласило за снимка 😃, няма две мнения, ще си имаме момченце!!! 💙цели 270 гр. радост 😍

Вие как понасяте жегите? Тук се позахлади малко, но предната седмица видях зор на 35 градуса 🥵

Общи условия

Активация на акаунт