В 'Искам бебе' имахме мечта, а сега в коремчето е тя ! /тема 33/

• 37 738
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
Хелоооу Hug
Надявам се скоро да мине тази инфекция и всичко да е наред! Аз също другата седмица съм на БХС и ФМ, но първите Sweat Smile Малко ме е шубе, къде от паническия ми страх от бодежи, къде от резултатите! Но гледам да се утешавам и да мисля позитивно. Напоследък гаденето доста ме разпусна и ако не е болкара в гърдите, няма да знам, че съм бременна, нищп не усещам Sweat Smile Вчера малко ме дърпаше към пъпа, но нищо особено.
Аз имам въпрос, може би е малко тъп, но хората са казали, че с питане до Цариград се стига Sweat Smile Бебето не трябва ли да е посредата на матката? Въпроса ми е породен от това, че и на ехо-то и после моята АГ го намериха в лято Thinking Отделно до скоро изпитвах дискомфорт като спя на лявата страна, явно то е там, но от няколко дни вече усещането и на двете страни е еднакво- нищо не усещам Sweat Smile Възможно ли е да се е “преместило”. Понякога се чудя да не съм го смачкала като нищо не усещам Joy Знам, че звучи налудничево, ама първа бременност- надявам се да е нормално Grinning
Гушкам ви! Hug

# 331
  • София/Севлиево
Бебетата докато имат място се местят постоянно.Моето все е на различно място,напоследък в дясно най-вече.Няма как да ги смачкаме.И моят е особено актквен вечер,и сутрин ме буди в 7.На прегледа на 14-ти док каза,че е 900 грама,в 26+ г.с.С покупките почти приключих,но ме чака едно епично пране и гладене,с които никак не ми се захваща...

# 332
И моя младеж стоеше в ляво до скоро, ама вече порасна и се е разположил по-централно. Днес сутринта бях на ЖК и в 21+4 измериха младежа 440 грама, ама аз го усещам вече, че е пораснал и тежи, щото ме рита по-осезаемо и по-силно.. милият ми той Heart
Аз съм в разгара на покупките, в събота купихме количката, която бях харесала, днес ще взема и поръчка от George с бодита и ромпъри в разнообразни размери.
Да попитам вече родилите мами - чета, че е хубаво 1-2 месеца преди раждането и 1-2 месеца след раждането да се пие пробиотик - вярно ли е това, полезно ли е?
Питам от по-рано, защото ако реша искам да поръчам на братовчесдка ми от Англия пробиотик, който там струва два пъти по-малко отколкото в БГ, и да има време да ми го "достави". 

# 333
Пробиотик е хубаво да се дава, защото помага с коликите, аз лично давах до към средата на шестия месец пробиотик, независимо че детето ми нямаше колики и никога като цяло не е имал проблеми със стомаха. Честно кязано го спрях, когато видях, че ака по 5-6 пъти на 7м. и няма много смисъл от него. Хубаво е обаче този пробиотик да е съгласуван с педиатъра. В повечето случаи се изписват или Биогайа, или Омнибиотик Панда.

# 334
Аз по-скоро не се уточних май.. пробиотик за мен Simple Smile А за бебока, живот и здраве, ще се съгласува с педиатър, разбира се Simple Smile

# 335
  • София/Севлиево
Кали май пита дали ние трябва да пием?Аз не пия,но ям кисело мляко и доста други млечни...
ПП-писали сме двете заедно

# 336
Ааааааааа, аз не разбрах 😀 Ами честно казано аз не съм пила и не мисля, че е необходим. Да, независимо как ще родите, първите две седмици е необходимо да се храните с по-течни храни и да имате под ръка разхлабително, защото не е много кеф ходенето по голяма нужда. Аз лично имах и зверски запек, нвзависимо, че пиех същите количества вода (над 3л дневно), защото късно осъзнах, че голяма част от водата не стига изобщо до отделителната ми система, а си отива направо за производство на кърма. Но като вдигнах приема на вода, нещата си дойдоха на мястото.

# 337
Привет и от мен! Аз съм онази с проблемото работно място 😀 С нов профил съм (ще ви спестя причините и няма да назовавам стария). Днес съм 23+0, юначето си шава и ритка редовно за мое успокоение. Има си и име, което само ние знаем 😈 Обаче се появи нещо, което ме притеснява. Снощи след вечеря за втори път имах усещането, че коремът ми ще се сцепи от пъпа нагоре, като разтегнато сухожилие беше. Страх ме е да не направя някоя пъпна херния, a имам още грубо 4 месеца до финал, но място никакво 😲. Мацам здраво от олиото за бременни на Weleda, рядко като бързам от крема на bellybutton, обаче неприятните усещания са сякаш вътрешни, не знам как да обясня по-добре. Засега съм + 5 кг. Някой имал ли е подобна ситуация?

Ели, понеже казваш, че си готова с покупките и ще почваш да переш и гладиш. По колко броя бодита/ританки и т.н приготви за начало? Тукашните чек листи съветват по 5 бр., това достатъчно ли е? И от кой размер нагоре са ти най-малките дрешки?  Ще ми се наложи да изчакам няколко седмици, понеже по магазините има само летни неща, рядко с дълго ръкавче, но средата на август ще трябва и аз да се залавям. Останалото като гледам ще се поръчва според ситуацията онлайн. Сложна логистика 😂 но някак много приятна ❤

Мимирита, стискам палци за ФМ!

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 12:51 от Босилек

# 338
  • София/Севлиево
Имам няколко 50,другите са 56 и 62,и мъничко 68 размер.За есента са и май ще са ми в повече,но сестра ми и зет ми бяха толкова въодушевени и още преди месец ми ги донесе зетя от Лондон.Та затова и аз купих по-големите.Не съм ги броила,но май са ми по 7-10 от вид-ританки,ромпъри,бодита с къс и дълъг ръкав, комплекти блузки с панталонче...

# 339
Ели, благодаря ти! Колежка ми е приготвила от нейните зимни момченца неща, пък да видим като ги взема с какво ще допълня 😊 Как минава времето само. До онзи ден търсихме втората черта и чакахме резултатите от кръвните тестове, сега колички и дрешки стягаме 😱
Другите момичета, как сте? Какво правят вашите коремчета и/или вече появили се малки чудеса?

# 340
Аз влизам с въпрос. Някоя да е била с конюнктивит по време на бременност? Разбира се аз хващам всички странни симптоми.
Преди малко бях на очен, изписа ми капки  Офтакуикс с антибиотик, нямало проблем, щом не били с кортикостероиди.. Да обаче анибиотика е левофлоксацин и знам, че не е препоръчитерлен за бременни, та се чудя сега да ги капя ли, или не. Чакам и коментар от АГ.

# 341
Гери, аз хванах алергичен конюнктивит в началото още, ако си спомняте се бях оплакала, че алергията ми беше много обострена. АГ каза тогава да не капя нищо, че ще отшуми и само почиствах очите със сребърна вода. Сега нямам идея като не е алергичен, а вирусен/балтериален дали може пак така да се процедира..
При мен 3 дни и отшумя, цял ден ми сълзяха очите, но нощем ми беше най-гадно защото ми изсъхваха и сякаш имах стъкла в тях.. чакай да видиш аг какво ще каже според мен.
Аз презаписах часа си за скрийнинга и миналата седмица свършихме и тази работа - всичко си има човечето, маха с ръчички, примлясква нещо, дъвче, докторката пита какво съм му дала.. тортичка, разбира се Grin
Иии изненада, нашият мъж е 80% девойка. Още не мога да се пренастроя някак, чакам си следващия преглед за да потвърдят.
А от няколко нощи сънувам толкова реални сънища, с анаконда се борих снощи, луда работа!

# 342
Кали,вече съм го споменавала, но пак ще го напиша- още като лежах една от АГ ми препоръча Омнибиотик 6. Допих си стария първо и после си взех този . Супер доволна съм, защото ходя минимум по веднъж на ден по голяма нужда, нямам запек и не ми се налага да ползвам лаксативи, предвид че все още продължавам с приема на прогестерон. Като в 8-9 месец се сменя с Омнибиотик Панда, който се продължава и след раждане, за да няма колики бебето.
Мина ми днес първата ФМ в последния ден на 5 месец. Господинът е  пораснал доста и върви  едър - 458гр. Отдавам го и на това, че на морето се поотпуснах и попрекалих с въглехидратите, но се стягам пак и ще влизам в релси.
Иначе всичко му е наред.Излегнал се е напречно .Беше застанал с ръчичка пред лицето и се смяхме с доктора , че срамежливец го раздава. По случай добрите резултати от коагулация, Анти Xa и доплервместо след 2 седмици се разбрахме да се видим след три.

# 343
  • Казанлък(Бургас)
Alison, пожелавам ти нещата бързо да се нормализират, и да нямаш повече притеснения.
RainbowFlower, наистина е много магическо усещането от мърдащото бебе.
Азалия, няма нищо героично да си с деца на къмпинг - те там сами се гледат. 😁 От всяка каравана ги наблюдават, хранят и поят. Как мина прегледа ти в Токуда? Хареса ли ти доктора?
Mimirita, развесели ме. Всичко е наред с бебчо. Природата се е погрижила да не можеш да го смачкаш.😂
Ирен, браво за хубавите новини от прегледа! Все така да бъде!
Хибискус, интересна изненада с тези 80% девойка. Ще чакам и интерес следващият ти преглед. 😁
Ели, то най-сладката част останала. Аз много обичам да гладя и нареждам бебешки дрешки.
Аз още съм между 2 къщи. Половината неща за бебчо са още на стария таван, но смятам да се заема сериозно края на август /началото на септември. Дрехи имам доста. Количката ще е старата. Дадоха ми кошче за спане от 0 до 3 месеца, после ще взема едно което е до 6-7 месеца. А за след това имам една щура дизайнерска идея, която ще споделя щом я доизбистря. ☺️ Кош за кола - купих. Разните козметики ще са в движение. Иначе съм добре.
Направих кръгли 29 г.с. Коремът ми е доста щръкнал, но с кеф го разходих по плажа и поплувах. Последните нощи се будя от крампи в прасците, и не мога много да се наспивам. След петте нощувки на къмпинга с тъга събрах багажа и заминахме за Варна. Там заведох малката да види делфинариума. Тя беше малко разочарована, че не може да плува с делфините. 😆 До тук всичко бе по първоначалния план, но когато тръгнахме към Бургас се оказа, че сестра ми и майка ми са хванали някакъв летен вирус, и се наложи да поемем обратно към дома. Е, поне обрах узрялата смокиня и направих сироп, полях си качествено цветята, изпрах мръсните пранета, че и до Пловдив ходих. 😆 Багажа отново е стегнат и утре тръгваме към родния ми Бургас. Ура!!! Ще сме само 4 дни там, но пак е нещо. Но аз си правя тайни планове след 1-2 седмици пак да отида за минимум 2 седмици. ☺️
Прегръдки на всички!

# 344
Здравейте!
Мина прегледа, хареса ми базата, самата лекарка ми се стори спокойна и приветлива. Разпита ме за бременността и се съгласи с всичко до момента, което правя по препоръка на моята докторка. Питах също за тоновете, дали мога да ги правя в родния ми град и само накрая вече да ида в болницата, каза че е ок и няма да ме разкарва да пътувам.. малко се притеснявам как ще нацелим момента с тръгването за болницата, пътя е около 2 часа без трафик.
Иначее се очаква до две седмици да приключим с основния ремонт и да започнем да се нанасяме, дано успеем преди морето и като се върнем да ми остане само пазаруването на бебешки нещица и стягане на багажа за родилното.
Радвам се, че сте добре всички 🤗🤗🤗

Общи условия

Активация на акаунт