В 'Искам бебе' имахме мечта, а сега в коремчето е тя ! /тема 33/

• 37 902
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Как сте мадами, аз се закръглям вече и отнасям по някое и друго “о, дебеланке”. Точно каквото искаш да чуеш в такъв момент, а? Joy
Торина, аз бях много емоционална първия триместър, сега са ми се наместили чакрите. Иначе плаках на бионсе(бърз хит, сингъл лейдис беше май), веднъж за сладолед, на новините два пъти и веднъж ММ много ме разсмя и от емоцията ме обърна на рев. Та така Bowtie
Одри, не се връзвай, гадни коментари са, но слушай следящата, според мен тя е най-адекватна с оглед ситуацията, прегръщам те Hug
Аз съм с доста контракции, подготвителни уж-няма болка, няма скъсяване на шийката или разкритие, но е доста доскомфортно. Изписаха ми само но-шпа и магнезии, от седмица вече е доста по-добре. Но пак по 1-2 пъти на ден ми се стяга корема. Док казва, че е нормално, защото съм много дребна и ми е първа бременност, било от разтягането на матката, но мен ми е присвито едно. При най-малката болка и се шашкам веднага, а до сега го карах много спокойно :/

# 616
Джеси, колко хубаво звучи, да растат много здрави и щастливи. Yellow Heart

Извинявам се, ако съм шашнала някого излишно заради вените, прочетох го в сайта на Геника, отделно майка ми образува тромби, което всъщност е по-голямата причина.  Това, което ми е странно е, че съм питала няколко пъти лекари и са ми казвали да пусна изследването, ако ми се дават парите или се открие проблем... извинявам се за лиричното отклонение, надявам се да не е спам. Simple Smile Пуснах го сега, само забравих да попитам за колко време излиза.

Огромно благодаря за моралната подкрепа, момичета. Вие сте голяма сила. Много ми е хубаво да съм сред вас, тъй като още преди да започна да пиша тук, следях трепетите ви в другите теми. Green Heart

ПС: Хибискус, надявам се да се разредят, за да ти е по-спокойно на душичката.

# 617
Торина, ако се открие пробелм, според мен е малко късно вече за  изследването. Щом има при майка ти проблем, е добре , че си го пуснала. Кой панел избра?
Джеси, я кажи малко повече за това бебешко спа, че звучи интересно Simple Smile
Хибискус, много тъпо ми звучи , някой да ти казва дебеланка. В моето обкръжение няма такива хора за моя радост, по-скоро комплименти отнасям . Единствено с ММ в началото се майтапехме, че към края сигурно ще съм китуза (това си е стара шега и е комбинация от кит и медуза), ама поне за сега май не се очертава Simple Smile

# 618
Аз даже казвам на мъжа ми да ме побутне, за да стана, че мн трудно Grinning Хич не ми е обидно

# 619
Ирен, аз заради тези коментари се позабавих, надявам се да не съм го пуснала късно (по принцип планирах преди да забременея, но всеки месец излизаше нещо друго, та докато се натуткам, а и парите не са малко...). Прецених да пусна пълен панел с 8 фактора, тъй като не ми се пуска и чака допълнително, ако излезе нещо притеснително.

Иначе за коментарите относно тегло, не знам защо се приема за окей да се говори така на бременна жена. Ако не е бременна никой не би си позволил да ти обяснява как си се заоблила и колко си качила, все едно си нямаш огледало... доста невъзпитано. Приемам го само от много близки, с които взаимно се шегувате.

# 620
Всъщност хич не са ми забавни коментарите. Две съседки така ме “поздравяват” като ме видят, аз се правя че не ги чувам/виждам. Simple Smile

# 621
Всъщност хич не са ми забавни коментарите. Две съседки така ме “поздравяват” като ме видят, аз се правя че не ги чувам/виждам. Simple Smile
Одма бих им сипала нещо в замяна.

# 622
Момичета, днес бях при д-р Вецев Stuck Out Tongue Всичко е наред с нашето борбено мъниче, расте и дай Боже и занапред да е така Flowers Four Leaf Clover Честно казано много се притеснявам и не мога да реша при кого да се следя, иначе доктора е много внимателен, обяснява, отговаря на въпроси, пусна ми доплер, но тук почти всички са при него и май няма смисъл да обяснявам какъв е Joy Да се върна на въпроса си: моля ви споделете за първата фетална и БХС, при кой я правихте, най-вече тези който сте при Вецев? Отделно ако има някой, който е в Токуда, защото всъщност се колебая между Вецев и следене в Токуда, с оглед на тромбофилията, много съм объркана ScreamИскам нещата да се следят изкъсо, това което ме притеснява при Вецев е Шейново, като болница - все пак Токуда е с по-добра база и неонатология май, не съм сигурна AstonishedМоля ви споделете вие как се решихте, много ми е объркано и съм много шашната, каквото и да реша ще мисля за другото Cry

# 623
Уинтър , прекрасни новини Heart Да си е все така борбено мъничето и до термин да си стои в коремчето ти!
Следи се при този, при когото се чувстваш най-спокойна и му имаш доверие. И това , че се следиш при някого не означава , че трябва да раждаш при него. Аз си се следя при двама и всеки от тях е в различна болница.

# 624
Winter супер новини! Ти нали имаше час и при Сигридов, беше ли, какво стана? Няма ли при него да правиш БХС? За следенето, имаше няколко имена на АГ-та от Токуда, които също следят случаи с тромбофилия. Може да ги потърсиш ако държиш да ходиш там и съответно да раждаш при тях. А иначе и съвета на Ирен си важи -ходене на 2 места, повечето така или иначе ходим на частно, и отделно на ЖК.

# 625
Ох, да бях и при д-р Сигридов преди това - на ембрионална морфологияз каза че всичко е наред Heart Специално за феталните се колебая между него и Токуда, защото Вецев не е специалист по фетална морфология, но се чудя като ги правим другаде и после не ги ли искат да ги видят или при постъпване за раждане не ги ли искат? Все пак са важни изследвания? Алисън, а ти при Сигридов ли ги прави и къде мислиш да раждаш ако си решила вече , аз се чудя дали да ходя при него защото не изражда и само ще ме гледат накриво че съм ходила другаде тези които израждат, ако въобще има такава логика, нали ви казвам че в главата ми е каша Joy
П.С искам само да стигна до раждане, не че вече го планувам, просто притесненията ми са свързани с това, че едните само преглеждат, а не израждат, другите израждат и се обърквам...

# 626
Ами при Сигридов бях на ембрионална, на БХС и на фетална морфология. Сега май ще запиша и късната. Ходих и при Ковачев до феталната. Много бях доволна от него, но той изражда в Шейново, а аз не искам да раждам там, та като минах феталната почнах да ходя при проф. Николов в Майчин дом и се разбрах с него за раждане. Иначе ходя и на ЖК при един обикновен АГ.  За резултатите АГ-то от ЖК искаше да ги вижда, да, но няма как да се сърди защото той не прави нито БХС , нито ФМ. Професорът също не прави и само попита къде съм била и всичко наред ли е, друго не го интересуваше.

# 627
Хибискус, аз явно съм пропусна да кажа и че едно си имам, от положителен тест ме следи, та за гестационен диабет на нея си вярвам най-много.
А пък аз наистина помислих, че нещо с мъжа ти се шегувате или с приятели. Баси съседките!!!

Уинтър, имаш право да се следиш и при 3ма, ако искаш и накрая да родиш при 4ти Simple Smile
Не са всички при доктора, то най-малкото има хора дето не са в София или България.
Аз също се следя на две места те гледат различни неща, някак си нямах и поредни прегледи и вече май почти реших къде ще раждам. Да много яко да сме решили предварително и да сме напълно коректни, ама на базата на какво да решим.

# 628
Да много яко да сме решили предварително и да сме напълно коректни, ама на базата на какво да решим.
Аз пък вече съм раждала при моя лекар и на база предишния път съм го избрала отново. Той сега е в друга болница и заради него ще раждам там.
 Но е вярно, че на повечето момичета им е за първи път и тепърва се ориентират...

# 629
Уинтър супер новини! Дано борбеното човече расте и се развива нормално и безпроблемно Simple Smile
И аз за важните прегледи - БХС и двете ФМ правих при Сигридов и съм доволна и най-вече - спокойна. За раждането аз клоня към Майчин дом, но при кой лекар не знам, а ако се потуткам още малко ще е при който е на смяна. Следящата ме АГ не изражда, мои близки приятелки са раждали при случайни лекари в МД и, да ви кажа, родиха си нормално и спокойно - нищо фрапиращо. Та ще видим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт