Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 2

• 48 749
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Разбрах. Благодаря!

# 481
Балкай дай да ги видя тези тестове,как изглеждат,къде се правят?
Мои познати пътуват с тези за пазаруване,на риск.Ако има други и на мен ще са полезни.

# 482
Ванеса, аз пътувах преди две седмици с тест от Еco care, от лидълските тестови центрове, документът беше на немски и английски. Въпреки въвеждането на паспортни данни при онлайн регистрацията на самия тест нямаше паспортна информация, но за България не беше и задължителна. Нямах никакви проблеми при проверката нито във Франкфурт, нито в София. Сега не знам дали са променили нещо и дали издават вече европейски сертификати.

# 483

Текстът с малките сиви букви е на английски език. Няма как да знам къде се правят, защото не знам в коя част на Германия си, но би трябвало някъде близо до теб да предлагат този тип тестове. Roche е производителят.

# 484
  • Los Angeles CA
Бихте ли дали информация за тестовете Eco care в лидълските центрове и какви са тези центрове. САЩ, за да се прибера  от Германия eдин от PCR или  rapid antigen ( бърз антигенен), може и домашен тест, но не бих искала да рискувам, че и там имат критерии. Ще бъда 17 дни в Германия и се надявам да не се променят нещата.

Балкай,
Сега видях поста ти. Ще потърся това, което си постнал. Благодаря. Последните дни по програма трябва да бъда в Siegburg, Bonn.
Имах чувството, че всичко е много объркано тук в Лос Анджелис, но след като и германска авиолиния има проблеми да си актуализира информацията вече няколко дни, не знам какво да мисля.

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 00:35 от lindor

# 485
Страницата е www.ecocare.center, лидълски в смисъл, че тест центровете им са основно на паркинга на Лидл или Кауфланд. Като плюс е онлайн регистрацията и запазеането на час, дългото работно време до 20 часа, и че е тези, в които аз съм ходила, обучен персонал ми е вземал пробата. В Siegburg има на паркинга на Кауфланд. Като минус е, че бързите тестове при тях май нямат опция за плащане за чужди граждани. Предлагат и PCR  за 39€, което е добра цена за Германия, резултатът излиза за 24 часа, но май само до следобед вземат проби за тях.
Така изглеждаше моят бърз тест от преди две седмици
Скрит текст:

# 486
  • Los Angeles CA
margolotta.
Супер полезна информация. Благодаря ти! Горещо се надявам да нямам проблеми.

# 487
Този тип тест го има и в други провинции, не само в Саарланд. Той е от министерството на здравеопазването, производителят е Roche и в България той се признава.

# 488
Аз търсих две седмици в нашия регион от признатите тестове и накрая се отказах - и в аптеките питах, и по всички възможни тест центрове. Реших вместо да пътувам на 100+ км за такъв да направя какъвто и да е, а ако не го признаят да се освобождавам от карантината в България с нов тест. Никой не ми го погледна теста, само горе имената прочете дамата и долу негатив, нито производител гледа, нито час на тестване.

# 489
Ще пътувам от България за Германия . Извинете може да повтарям, но се обърках от всичката информация. Освен антигенен тест направен 48 ч преди полет . Друго трябва ли ми за влизане в страната. Ще летя с wizz air . Благодаря

# 490
България продължава да не е сред високорисковите държави за Германия, електронната регистрация не ти трябва.

# 491
Мерси момичета! Байкал,теста е същия който си правя за пазаруване...Да,забелязах че в БГ гледат само negativ да пише,но знам ли.Ще рискувам следващия път,пък ако изгърмя,ще пълня бг хазната Grinning

# 492
Има си име на производител, има си текст на английски, одобрен е от нашето министерство, не виждам логика да изгърмиш. Аз се надявам повече да не ми се налага да плащам за тестове и да ми бъркат в носа и гърлото, но ситуацията е динамична и нищо не се знае, за съжаление.

# 493
Здравейте,предстой ми пътуване до Германия с кола. През Румъния,Унгария,Австрия.
Румъния и Австрия ще са транзитно преминати.
Но в Унгария смятам да пренощувам. Въпросът ми е: някой скоро да е минавал този маршрут?
За Унгария намерих,че ако си транзит минаваш по определени коридори и има определени места за почивки (не хотели или къщи) - не знам колко е актуална информацията, защото е от Юни месец.
Ще съм благодарна,ако някой има по-нова информация Simple Smile

ПС ваксинирана съм.

# 494
  • София
Миналата седмица пътувах за Чехия, с кацане в Будапеща, от там с влак. Тук ми искаха ПСР преди да се кача на самолета,  аз съм с антиген. Показах им билетите за влака до Чехия, показах и имейл от летището в Будапеща, че мога да мина, след като съм транзит и няма да стоя там повече от 72 часа. На връщане пак бях с влак от Чехия до Будапеща, нощувах там и на сутринта отлетях, нямаше никаква проверка.

Общи условия

Активация на акаунт