Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 2

• 48 730
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря neuromancer,полета е европейски.Една идея е по-спокойно.

# 526
Здравейте, ако човек влиза в България в четвъртък, рано ли е днес да си направи PCR тест? Изобщо как ги смятат тези часове и някой гледа ли ги?
Рано е, ние като кацнахме в България много държаха да видят думата негативен и да види датата и часа. Направете го предния ден Simple Smile

# 527
Във връзка с факта, че Франция въведе изискване за сертификат при влизане в някой обекти, може ли да ми кажете как стои въпроса с ПСР/ антигенен  във Франция-къде може да бъде направен такъв и каква е цената.
Всяка аптека във Франция: 25-30 евро за антиген.

# 528
Здравейте, предстои ни пътуване до Гърция следващата седмица и се чудим кой тест да си направим ПСР или антигенен? Единственото ни съображение за ПСР е, че уж са по-точни. Вие какво мислите?

# 529
  • BG-DE
Но са и по-скъпи, ако става с антигенен защо да плащате повече😊

# 530
Да, аз определено повече съм за антигенен, но има уж някакви слухове, че не били толкова точни и може да ти излезе фалшив положителен.

# 531
  • BG-DE
В Бг явно правят всякакви идиотщини, тук в Германия ни казаха, че не са точни антигенните от гледна точка на това, че може да си заразен, а да ти отчете отрицателен резултат.

# 532
  • София
Здравейте, предстои ни пътуване до Гърция следващата седмица и се чудим кой тест да си направим ПСР или антигенен? Единственото ни съображение за ПСР е, че уж са по-точни. Вие какво мислите?
Фалшиво положителен не съм чувала да излезе с антигенен, но фалшиво отрицателен - доста познати имам, които изкараха Ковид, а антигенните им бяха отрицателни (дори и тези в лаборатории, не само от аптека).
Приятели пътуваха преди 1-2 седмици до Гърция (без да са ваксинирани) и бяха направили в бг антигенни, на границата гърците пак им направиха, като служителят е посочил, че точно защото са направили антигенни, ще им направят и там, тъй като били несигурни. В този смисъл - да, ПСР не само е по-сигурен, но ти спестява и евентуален нов тест в Гърция и евентуален провал на почивката, ако там излезе положителен.
Но пък е по-скъп, естествено.

# 533
  • София
Здравейте, ще пътуваме със самолет до Лондон, ваксинирани.
От тук
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/United%20Kingdom
излиза, че са необходими 3 неща:
•    формуляр за локализация на пътници (PLF) 48 часа преди тяхното пътуване
•    тест за Covid-19 до 3 дни (72 часа) преди тяхното заминаване (тест за нуклеинова киселина, включващ тест за полимеразна верижна реакция (PCR) или производни технологии, включително тестове за изотермично усилване (LAMP) антигенен тест).
•    резервират и заплатят Covid-19 тест за ден втори след пристигането им.

Информацията е от 19.07. Има ли по-актуална? И дали наистина антигенния тест ще свърши работа или е по-добре РСR за влизане в UK?

# 534
  • Пловдив
С антигенен не правят проблем. Той важи 48ч. от момента на взимане на пробата.

# 535
Здравейте,
Къде в София да направя бърз тест и резултата да излезе бързо. До сега винаги правим в Рамус в Дружба и има дълги опашки и чакаме по 1 час на опашка и след това още 2-3 часа за резултати.

Може да е по-малка и неизвестна лабаратория, ако пък е и в южната част на София ще е много добре.

Благодаря Simple Smile

# 536
  • на последния етаж
В Софиямед.

# 537
  • София
Здравейте,
Къде в София да направя бърз тест и резултата да излезе бързо. До сега винаги правим в Рамус в Дружба и има дълги опашки и чакаме по 1 час на опашка и след това още 2-3 часа за резултати.

Може да е по-малка и неизвестна лабаратория, ако пък е и в южната част на София ще е много добре.

Благодаря Simple Smile

Не е в южната, но аз съм доволна от Геника.  Даже може да се запази час и за домашно посещение, което е безплатно ако тестовете са над 50 лв (примерно - два антигенни). Аз съм ходила при тях с запазен час онлайн, нямаше опашки (това на Плиска). До час пише, че излиза резултатът, а и в профила си излиза ЕС сертификата.

# 538
Здравейте! Имам въпрос на който не мога да си отговоря, дори след като прочетох ковид политиките на съответните страни. Ще пътувам по служебен повод до Дания, през Полша. На отиване имам 8ч престой в Полша и бих искала да разгледам Варшава, но не съм сигурна:

1. Дали ПСР направен в България до 48ч. е достатъчен да мога да изляза от полското летище, да се разходя из града и после да се кача на самолета за Копенхаген?
2. Дали влизайки в Дания ще се наложи друг ПСР или карантина щом съм била в Полша (в самата държава, а не просто транзитно на летището)?

Знам, че от гледна точка на Дания, България е в зелената зона (засега) и няма нужда от тестове и документи. Знам и че от гледна точка на Полша, България е в оранжевата зона и трябва ПСР на влизане (на английски или полски), но не знам дали трябва на излизане, също не знам и как се пада Полша спрямо Дания. Благодаря на отзовалите се!

# 539
  • София
В Пирогов, работят събота и неделя, резултата от антигенен тест излиза след половин час

Общи условия

Активация на акаунт