Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 2

• 48 734
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Днес се прибрах от Испания (червена зона се води). Не са искали тест нито в Мадрид, нито от авиокомпанията (Уизеър). Но за отпадане на карантината трябва ПСР.
На Терминал 2 са отворили лаборатория на Кандиларов, в която ПСР е 86 лв. за резултат  до 24 часа (но в 17 часа днес казаха - утре след 9:00). Надявам се да се вместим в 24-те часа. Според мен това е голямо удобство - не търсиш лаборатории, особено в почивни дни и извън големите градове.
Има и Геника, пак на Т2 - те правят само ПСР за резултат до 2 часа (нямат за 24 чса) и цената е 130 лв.
Бързите тестове са 40-50 лв. и на двете места, мисля (не обърнах особено внимание, защото ни трябваше ПСР).

# 511
Преди да са минали 24ч. от кацането се прави тест.Дотогава уж си под карантина.Самолета кацна  в петък 13,50ч.Тест в събота сутринта около 8,30-9ч.Резултат по мейл  около 14ч.,че си освободен от карантина.
Аз не разбрах друго.Може ли български гражданин,ваксиниран,идващ от червена зона,да се качи на самолета без тест и да го направи тук?Видях това,но да попитам със сигурност ли е така?
Цитат
: Ако човек идва в БГ от червена зона и е ваксиниран,
Значи не му искат тест при качване?Това ме интересува,ще може ли да спести от по-скъп тест там?

Според правилата може да се качиш без тест. Ако ще имате междуконтинентален полет обаче (в смисъл не е Англия дето българи пътуват всеки ден, а примерно Намибия) може авиокомпанията да настоява на тест, и при положение, че така или иначе ти трябва един, бих направил преди пътуването. Иначе може да се наложи да се разправяш и да показваш правила на гишето и има риск да не те пуснат.

# 512
  • София
Допълвам се - резултати имаше вече преди 2 часа - за проби, взети около 17 часа вчера на Т2 от Кандиларов. Има предостатъчно време да се изпратят на РЗИ в рамките на 24 часа от кацането на самолета.

# 513
  • София по рождение
Здравейте,
от къде мога да видя коя държава в коя зона е - актуална информация. Пътувам за Чехия.

# 514
Това е последната заповед на министъра. Информацията се обновява всеки понеделник.

# 515
  • София
Здравейте, знаете ли дали на летище  Шарл дьо Гол, Париж се правят тестове /PSR и антигенен/ и каква е цената. Някъде бях  срещала информация, че тестовете са безплатни за туристи. Знаете ли нещо по този въпрос?

# 516
Привет,
Как стои въпросът с прибиране от Турция. Може ли да се направи антигенен тест до 24ч след прибиране, или трябва задължително PCR?

# 517
Турция в момента е в оранжевата зона и антигенен върши работа, но утре се очаква ново обновление и може да влезе в червената зона, а там трябва PCR в държавата + още един.

# 518
Турция в момента е в оранжевата зона и антигенен върши работа, но утре се очаква ново обновление и може да влезе в червената зона, а там трябва PCR в държавата + още един.

Тоест при престоя там трябва да се направи тест и после тук също след прибиране, така ли? Извинете за тъпия въпрос, но за пръв път ще пътувам в чужбина след обявяването на пандемията и не съм наясно.

# 519
Това е ако влезе в червена зона, иначе един тест преди или след пристигане стига

# 520
Ако имаш сертификат за ваксинация или доказателство за преболедуване, тест не ти трябва.

# 521
  • The point of no return
Здравейте, ако човек влиза в България в четвъртък, рано ли е днес да си направи PCR тест? Изобщо как ги смятат тези часове и някой гледа ли ги?

# 522
Здравейте, ако човек влиза в България в четвъртък, рано ли е днес да си направи PCR тест? Изобщо как ги смятат тези часове и някой гледа ли ги?

Трябва да направиш теста не повече от 72 часа преди да влезеш. Тоест ако влизаш в четвъртък 12 по обед, трябва да направиш теста след понеделник по обед. Може и да се случи да не ги гледат, но няма как да знаеш дали ще имаш късмет. Мен като по-особен случай ме държаха половин час на летището, докато проверяваха какво трябва и дали го имам, да не говорим, че по летищата на чекин и бординг ме провериха още два пъти.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 16:57 от neuromancer

# 523
Здравейте,
от къде мога да видя коя държава в коя зона е - актуална информация. Пътувам за Чехия.
Може да погледнеш и тук https://www.mfa.bg/bg/covid19map избираш държавата, до която ще пътуваш и четеш какви са изискванията

# 524
Във връзка с факта, че Франция въведе изискване за сертификат при влизане в някой обекти, може ли да ми кажете как стои въпроса с ПСР/ антигенен  във Франция-къде може да бъде направен такъв и каква е цената.

Общи условия

Активация на акаунт