Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 2

• 48 718
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
neuromancer, т.е. ако имаш сертификат за ваксина, тестът се прави или в държавата, от която идваш( която е в червен списък), или в Бг?

# 571
Притежаващите сертификат имат право да избират. Ако си направят тест в държавата, от която идват, карантина няма. Ако си правиш в България, то трябва да е до 24 часа от кацането на наша територия и да пратиш резултата на мейла на РЗИ София, където могат да ти я отменят.

# 572
neuromancer, т.е. ако имаш сертификат за ваксина, тестът се прави или в държавата, от която идваш( която е в червен списък), или в Бг?

Точно така, където ти е по-удобно.
Все пак проверявайте ги тия неща преди пътуване, защото ги променят често, а важи текущото, не това, което е било когато сте купили билета.
Мен за седмица ми се смени 3 пъти, когато купих билета беше карантина без отмяна, но след няколко часа въведоха двойното тестване.

# 573
  • София
България в коя зона се води днес, за да видя какви са изискванията?
На сайта на външно чета едно, на френски чета друго.

# 574
  • София
България в коя зона се води днес, за да видя какви са изискванията?
На сайта на външно чета едно, на френски чета друго.

Червена сме:

https://reopen.europa.eu/bg

Но мисля, че французите бяха сложили всички страни от ЕС в зелена, независимо от статистиката.

# 575
  • София
Да, точно това е разминаването. На френският сайт стои, че сме зелени, на бг външно пише, че сме червени при инфото за Франция.

# 576
  • София
Да, точно това е разминаването. На френският сайт стои, че сме зелени, на бг външно пише, че сме червени при инфото за Франция.

Даже май сме в жълто вече, но като гледам ъпдейта им е от 11-ти август, така че сигурно скоро ще пуснат нов:

https://www.diplomatie.gouv.fr/en/coming-to-france/coronavirus-a … rance/#sommaire_1

Няма ни в зеления и червения списък.

# 577
Здравейте! Имаме закупени билети за Париж за след 10 дни. Билетите бяха купени още преди пандемията, няколко пъти сменяха дати от уизеър, в крайна сметка не канселирахме пътуването. Притеснява ме обаче, че от трима човека, само един е ваксиниран.  До колкото чета ще има възможност за посещение на музеи, ресторанти и т.н. дори с антигенен или пср тест. Реално за 7 дни трябва да направя 2 теста там  Sad Някой със скорошни впечатления от първо лице? Затегнати ли са мерките и има ли смисъл да пътуваме без ваксина

# 578
  • На планетата Земя
Защо да не пътувате. Тръгнете от тук с ПСР, направен възможно най-близо до пътуването. Проучете си там място с поносима цена на тестовете, където да се направи втория. И сте готови!

# 579
Да ми препоръчате място са бърз тест около Колизеума или центъра в Рим

# 580
  • София
Понеже сега и на мен ми се наложи да чета за Зеления пас в Италия заради приятелка - доколкото разбрах валидността на тестовете за него е 48 часа, а не 72... Някой има ли представа дали наистина е така?

# 581
Да, на 48 часа тест. Затова издирвам лаборатория в Рим. Знам, че на термини червения кръст прави безплатни тестове, но много се чака. На летището в определени часове. В някои аптеки. Вероятно има варианти, но не знам италиански и ми е трудно да си намеря лаборатория или аптека.
Иначе новите мерки са от 1 септември

# 582
  • Milano
Happy,

Тези аптеки са в зона пл.Испания, Пантеон и т.н.
Адреса е предпоследната колона.
Би трябвало да е с предварително записване.

За градски транспорт, регионални влакове не ти трябва пас, ако затова ще правиш (само за стрели и интерсити).

# 583
Благодаря ти! За автобуса до летището и за самия полет, както и евентуално единия ден за музеи и т н Simple Smile
Аз не знам тъпа ли съм, но доколкото схващам, за да се кача на полета от Италия до България, трябва валиден тест, нали

# 584
Аз не знам тъпа ли съм, но доколкото схващам, за да се кача на полета от Италия до България, трябва валиден тест, нали

Не, не трябва. В България те слагат в карантина и имаш 24 часа да направиш тест и да се освободиш. А може и да не правиш и да си седиш в карантина.

Общи условия

Активация на акаунт