Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 2

• 48 804
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Aisha, Mileto благодаря за инфото, от тук е ясно, че ще направят тест, но ще сме там 5 дена и ще спим на различни места и се чудя по малките селца из Бавария къде ще търсим лаборатории ако им изискват отрицателни тестове за посещение на замък, ресторант или в хотелчетата.

# 601
Кога ще пътувате? В момента тестовете са безплатни и важат 24 часа, но от 11 октомври ще станат платени и нямам идея колко ще струват.

# 602
  • Пловдив
Кога ще пътувате? В момента тестовете са безплатни и важат 24 часа, но от 11 октомври ще станат платени и нямам идея колко ще струват.
Началото на октомври, моите притеснения са, къде ще има лаборатории да се тестват, в големите градове е ясно, но идеята ни е  да обикаляме с кола по малки селца.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 08:38 от violence

# 603
  • BG-DE
В малките градчета има палатки за тестове или пък в аптеки правят такива, а може и в хотела, в който отсядате да предлагат такава услуга, в Германия не е нужно да е специализирана лаборатория, на най-различни места се правят тестове😊 Днес ходихме до едно съседно градче и на паркинга на Кауфланд правеха тестове, за който има желание 😊

# 604
  • I want it all and I want it now.
В Франкфурт за ресторанта ни искаха освен резервацията и ваксина, тест.
 В хотелите е сьщото. Обадете се в хотела и проверете защото в един от хотела ни дадоха от бьрзите тестове и ги направихме на място.
От  октомври се говореше, че ще спират безплатните тестове остават само платените. Навсякьде има  центрове за тестове. Тестовете бяха около 25 евро при плащане с карта.
В Мюнхен не можеш да влезеш в магазина без FF  маска.

# 605
  • Los Angeles CA
На нас в Германия ни искаха тест, ваксинация или документ за преболедуване ( не повече от 6 месеца)в ресторантите и хотелите. Антигенните тестове бяха безплатни ( поне до края на август), а някъде искаха по 15 евро на чужди граждани. В самите ресторанти ти казват, къде е най-близкият център за тестване. Ние си направихме безплатен антигенен в такъв център ( водеше се нещо като докторски офис) и нямахме никакъв проблем да се качим на самолета с него.  Много бързо и лесно  е да си направиш тест, не трябва да си записваш час ( както е в Калифорния) и ти изпращат резултата на е-мейл.

# 606
Обаче безплатните май не стават за полет, трябва да видите за полет специално къде да си направите. За ресторант и прочие може от тях.

# 607
  • Пловдив
Благодаря на всички за включването, поизясниха ми се нещата, явно ще се наложи всеки ден да се тестват, но поне ще има къде.

# 608
  • Los Angeles CA
Става с безплатен! Ние с безплатен летяхме от Франкфурт до ЛА, само трябва да кажеш на тест центъра, че тестът ти трябва за пътуване и те ти вкарват информацията. Нямахме никакъв проблем нито на летището във Франкфурт, нито в ЛА, така че изпитано е, става.

# 609
  • София
Обаче безплатните май не стават за полет, трябва да видите за полет специално къде да си направите. За ресторант и прочие може от тях.

Стават си за самолет. В неделя мои познати пътуваха към Бг. с подобен тест - без проблеми. Днес друг познат ще лети - ще споделя. Аз летях към Бг. мин. сряда - на летището в Герм. никой не ми е искал тест, нито на качване в самолета. То  аз съм ваксинирана, нямах безплатен тест. При кацане на летище Варна едни клети лелки от РЗИ само погледнаха листовете на пристигащите. Никой не сравни имена, дати и вид тест.
Последното са ми казвали и за летище София, Т2.

# 610
Възможно е да е било локално,за градчето,за което аз знам Simple Smile
За Рим някой да каже актуална информация? РЗИ казват тест тук. Аз мисля да направя И там,все пак. За закрити места и за полета насам. Гледат ли,не гледат ли, не знам. Нашенци тука ми е ясно.

# 611
Възможно е да е било локално,за градчето,за което аз знам Simple Smile
За Рим някой да каже актуална информация? РЗИ казват тест тук. Аз мисля да направя И там,все пак. За закрити места и за полета насам. Гледат ли,не гледат ли, не знам. Нашенци тука ми е ясно.

Проблема при тестване там е, какво правите ако теста е положителен Blush 
Тази хипотеза си е съвсем реална и не знам защо винаги се пренебрегва.

# 612
  • София

С безплатен направен в МОЛ се прибрах за БГ. Показах го на нашето летище и не съм била под карантина.

# 613
  • На планетата Земя
За Германия по-конкретно - от втория хотел ни казаха, че може и селф тест на място. Купихме си такъв от България, струва 15 лева. В хотела имаше зала, където си правиш селф теста, гледат те от рецепция през инсталирана камера. Изчакваш резултата, показваш, настаняваш се.

Ако знаете в кои хотели ще отсядате, може да им се обадите да ги питате какво какво приемат като тест.

# 614
Селф тестове в Германия има под 1 евро

Общи условия

Активация на акаунт