Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 2

• 48 118
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Скоро тук пишеше, че тест не е необходим за деца до 6 навършени години. От утре маските не са задължителни на открито, освен на места, където има струпване на много хора.

# 181
Скоро тук пишеше, че тест не е необходим за деца до 6 навършени години. От утре маските не са задължителни на открито, освен на места, където има струпване на много хора.
Благодаря! А някой знае ли дали е необходимо да уведомяваме някъде, че сме пристигнали?

Редактирам се:
Попълних dlpf. Ще пътуваме с Раянеър и на сайта има пише, че за Пулия, където отиваме, трябва да попълним и регионална форма за самоотчет и има линк към сайта на Пулия. Проблемът е, че сайтът е само на италиански и нищо не разбирам. С Google translate става мазало и не става по-ясно. Моля regina di cuore или друг, който разбира италиански, за помощ, защото не знам трябва ли да попълвам форма за самоотчет и да я изпращам на ASL или това е старо изискване?

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 22:57 от Divi_86

# 182
  • In transit
Някой има ли представа може ли да се нощува в Словения и как стои въпросът с влизане в страната по сухопътна граница?
Тръгнах да резервирам един хотел и ми излезе това съобщение в голямо червено поле:
"Съгласно правителствените указания за свеждане до минимум разпространението на Коронавируса (COVID-19) това място за настаняване може да приема резервации на датите, където съществуват тези указания, само от работници, предоставящи услуги, които са считани за съществени/пътуващи, които имат разрешение. При пристигането трябва да бъдат предоставени разумни доказателства. Ако това не бъде направено, вашата резервация ще бъде анулирана в момента на пристигане. "

Четох в сайта на външно за Словения, но се обърках вече.  Sad

# 183
  • София
Някой има ли представа може ли да се нощува в Словения и как стои въпросът с влизане в страната по сухопътна граница?
Тръгнах да резервирам един хотел и ми излезе това съобщение в голямо червено поле:
"Съгласно правителствените указания за свеждане до минимум разпространението на Коронавируса (COVID-19) това място за настаняване може да приема резервации на датите, където съществуват тези указания, само от работници, предоставящи услуги, които са считани за съществени/пътуващи, които имат разрешение. При пристигането трябва да бъдат предоставени разумни доказателства. Ако това не бъде направено, вашата резервация ще бъде анулирана в момента на пристигане. "

Четох в сайта на външно за Словения, но се обърках вече.  Sad

Игнорирай го.
Сертификат или пср до 72 часа преди или антиген до 48 часа преди.

# 184
  • In transit
RebelHeart, благодаря!

# 185
  • София
Само да споделя как минахме с детето ми на влизане през Софийското летище - аз показах сертификат за ваксинация, но никой не ми поиска нищо за детето, то просто си вървеше покрай мен. Дори бях попълнила документ за карантина, който очаквах да ми връчат официално и който ми изпратиха от Уиз - никой не го поиска. Ще направя антигенен тест вкъщи, разбира се, но толкова по въпроса за безопасното влизане в Бг.

# 186
Здравейте и от мен,
Планирам първата седмица на август да посетим с приятеля ми Амстердам за кратка градска ваканция. Четох на сайта на Кралство Нидерландия и разбирам, че България е в списъка на safe countries, така че нямаме нужда от тест, а само от здравна декларация. Но бих искала да помоля някого, връщал се наскоро оттам да потвърди какво е нужно за влизане обратно в България. Как точно се представя антигенен тест и дали за ПСР тест трябва оттук да запазим час в клиника в Амстердам или има и по-лесен начин. Благодаря много. Simple Smile

# 187
Само да споделя как минахме с детето ми на влизане през Софийското летище - аз показах сертификат за ваксинация, но никой не ми поиска нищо за детето, то просто си вървеше покрай мен. Дори бях попълнила документ за карантина, който очаквах да ми връчат официално и който ми изпратиха от Уиз - никой не го поиска. Ще направя антигенен тест вкъщи, разбира се, но толкова по въпроса за безопасното влизане в Бг.
По принцип в заповедта пише,че са освободени от тест децата до 6 години,но не пише нищо за карантина ,и такова изискване ли има?

# 188
Здравейте !! Ако някой има информация какво е положението за минаване през Франция с кола ,моля да сподели ..Ще пътуваме след 3 седмици за България от Испания

# 189
По принцип в заповедта пише,че са освободени от тест децата до 6 години,но не пише нищо за карантина ,и такова изискване ли има?

Ако децата са над тези години не са освободени и са като всички - ако нямаш тест или сертификат - карантина

# 190
Здравейте и от мен,
Планирам първата седмица на август да посетим с приятеля ми Амстердам за кратка градска ваканция. Четох на сайта на Кралство Нидерландия и разбирам, че България е в списъка на safe countries, така че нямаме нужда от тест, а само от здравна декларация. Но бих искала да помоля някого, връщал се наскоро оттам да потвърди какво е нужно за влизане обратно в България. Как точно се представя антигенен тест и дали за ПСР тест трябва оттук да запазим час в клиника в Амстердам или има и по-лесен начин. Благодаря много. Simple Smile
Дали в темата за Бари или Рим, но някой сподели, че антигенен тест или пи си ар за на връщане в България, може да си направи човек на самото българско летище (или в близка лаборатория до определено време), като кацне тук.
Аз потърсих и открих това на сайта на България еър:
https://www.air.bg/bg/novini/rezultatite-ot-napravenite-pcr-test … zlizat-do-2-chasa

Явно наистина може и тук да се тества човек, ама доста са надули цената на антигенния.

# 191
  • BG-DE
Най-добре проверете колко струва антигенния тест и в страната от която идвате, в Германия например е безплатен.

# 192
  • Sofia
Редактирам, защото май проблемът ми се реши... Simple Smile Благодаря на всички!

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 18:30 от Blаck Cat

# 193
  • София

Ако децата са над тези години не са освободени и са като всички - ако нямаш тест или сертификат - карантина
Да, детето е доста по-голямо, според мен просто човека се въодушеви, че аз съм ваксинирана, и въобще не забеляза детето. Имах готовност да отидем за антигенен на другия ден в лаборатория и да седи 1 ден карантина, но просто отпадна. Simple Smile

# 194
Здравейте и от мен,
Дали в темата за Бари или Рим, но някой сподели, че антигенен тест или пи си ар за на връщане в България, може да си направи човек на самото българско летище (или в близка лаборатория до определено време), като кацне тук.
Аз потърсих и открих това на сайта на България еър:
https://www.air.bg/bg/novini/rezultatite-ot-napravenite-pcr-test … zlizat-do-2-chasa

Явно наистина може и тук да се тества човек, ама доста са надули цената на антигенния.

Доколкото знам в Света Ана антигенния е безплатен. Не дават документ на английски, но за прибиране в България става. Не съм го ползвал лично.
Отново съм аз, търсейки помощ, че съвсем се забатачих.
Въпросът ми е – ако летиш за Германия, да речем, на 1-ви юли и искаш да се върнеш транзитно, със собствен сухопътен транспорт от там, как може да стане това, при положение че престоят и връщането ще отнемат сумарно около 4 дена, т.е. PCR-тестът, с който изначално си кацнал в Германия, вероятно вече ще е невалиден, при преминаване през Унгария и Сърбия?
Единствената опция ново тестуване в местна лаборатория (нейде по пътя) ли се явява? И как точно се случва това? Звучи ми доста сложно...
Още в Германия се тестваш и тръгваш. Все ще намериш някоя лаборатория докато си там. Иначе съм чувал, че за транзитно преминаване не искат тестове, ама не съм сигурен дали е официално или просто така се е случило и дали при вас ще проработи

Общи условия

Активация на акаунт