Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 2

• 48 108
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • In transit
https://reopen.europa.eu/es/

Прилагам ви линка отново за картата на Европа и зоните. Тези правила в Испания са вила доста отдавна. Общо взето нищо ново не са въвели с наредбата.
За да се стигне до червена зона трябва да е много зле положението,предполагам че зимата ще стане така на места:flushed:
Според картата Каталуния е в червената зона...така ли е наистина?

# 211
За идващите от Великобритания българи иска ли се ПСР тест?

# 212
  • Italia
Здравейте,  на моя приятелка й предстои пътуване до Венеция и оттам до Берлин
Въпроса с антигена в София е лесен. Но ще й трябва такъв и за влизане в Германия.
Някой знае ли как стои въпроса с тези тестове в Италия? И по-специално във Венеция. За колко време излизат, къде да отиде...
Предварително благодаря
Здравей, на Марко Поло правят тестове в терминала, нулев етаж:
Антигенен - 35 евро и ПСР - 100 евро ежедневно от 08:00-17:00, без предварително записване
https://www.veneziaairport.it/info-e-assistenza/tamponi-covid-19.html

# 213
Здравейте всички! Няколко месеца следя темата, защото не сме пътували навън тази година,  а вторник летим до Болоня.  ММ е ваксиниран, аз ще съм с антигенен тест. Връщането обаче ме притеснява. Връщаме се събота, късно вечерта. Знам, че има лаборатории, които работят в неделя, но ако направя теста рано в неделя сутрин, дали РЗИ ще отмени карантината в рамките на деня? Мисълта ми е колко са експедитивни в почивни дни? Зорът ми е, че в неделя са изборите и искам да упражня правото си на глас. Ако някой вече е кацал на летище София след новата заповед има ли все още там пунктове за тестване или пък мога да направя такъв на летището в Болоня? Още ми е каша цялото упражнение...

# 214
Вчера четох за летището в Болоня,от първи юли правят бързи тестове
https://www.bologna-airport.it/la-societa/sala-stampa/covidenbsp … 1&idO=2029590

# 215
Здравейте всички! Няколко месеца следя темата, защото не сме пътували навън тази година,  а вторник летим до Болоня.  ММ е ваксиниран, аз ще съм с антигенен тест. Връщането обаче ме притеснява. Връщаме се събота, късно вечерта. Знам, че има лаборатории, които работят в неделя, но ако направя теста рано в неделя сутрин, дали РЗИ ще отмени карантината в рамките на деня? Мисълта ми е колко са експедитивни в почивни дни? Зорът ми е, че в неделя са изборите и искам да упражня правото си на глас. Ако някой вече е кацал на летище София след новата заповед има ли все още там пунктове за тестване или пък мога да направя такъв на летището в Болоня? Още ми е каша цялото упражнение...

Подайте отсега молба за мобилен пункт за гласуване. Ще дойдат у вас след като ще сте карантина. Иначе - бърз антигенен в Италия и няма карантина.

# 216
  • София
Стела, до 24 ч. от влизането в Бг може да направиш теста без проблеми. Сутринта гласуваш, тестваш се и изпращаш резултата. В понеделник като изпит кафето може и да си проверят мейлите...

# 217
  • оттам, откъдето започва България
Ще се радвам някой да сподели как се развиват събитията след 01.07.2021 г. при кацане на полет Лондон - летище Отопени-Букурещ и преминаване на границата за БГ.
Наистина ми е много ценно и предварително благодаря за споделеното. Simple Smile

# 218
Здравейте, до колкото разбрах за Испания не се изискват никакви тестове? Наистина ли е така

# 219
Стела, до 24 ч. от влизането в Бг може да направиш теста без проблеми. Сутринта гласуваш, тестваш се и изпращаш резултата. В понеделник като изпит кафето може и да си проверят мейлите...

Включвам се малко отникъде, та се извинявам, но дали правилно разбирам. Тоест, ако кацаме в България и нямаме документ за PCR (72h) или антигенен (24h) тест, пак можем да влезем и да си се приберем, но до 24 часа трябва по мейл да пратим резултат от антигенен тест, иначе ни поставят под карантина? Сори, ако е тъпо питане, но грам не съм наясно. Simple Smile

# 220
Зависи от къде кацаш, но принципно да, такъв е реда.

# 221
  • СОФИЯ
На летището в Сф вчера, служителите на РЗИ буквално се мъчат с телефоните да сканират кода на сертификата за ваксина. Само двама бяха и съответно голямо забавяне преди гранична полиция, само за един самолет. Дано влязат в час. Полетът беше по-кратък от престоя на летището след кацането.

# 222
Здравейте, вчера попълних dPLF за Италия, сега обаче се зачетох че уж някъде се попълва и адреса, където ще отседнем там, но във формата не открих такива полета. Текстът е оттук, моля който е попълвал да потвърди че не се попълва адреса на престой в Италия. Питам ви защото в PLF за Гърция се попълва и адреса там. Благодаря!

https://ambsofia.esteri.it/ambasciata_sofia/bg/ambasciata/news/d … vid-19-nuovo.html

Всички пътници, желаещи да влязат в Италия, ще трябва да попълнят предварително европейски дигитален формуляр за местоположение на пътниците (https://app.euplf.eu/#/),

# 223
Здравейте, ще се опитам да съм полезна за темата, като опиша накратко пътуването ни от Бг до Белгия, Германия, Австрия и прибирането обратно с кола до Бг.
Тръгнахме със самолет от София, на 25 06 - само PLF - сертификат за Белгия. Имахме и бързи антигенни, но никой не ни ги поиска нито тук нито в брюксел. Там само PLF - сертификатите погледнаха на летището. В самата Белгия пътувахме с автомобил , като бяхме и във Фламандската и малко във Френската част - нямаше никакви строги ограничения или мерки, изключая маски на закрито или в група. В Люксембург , Германия и Австрия в следващите дни , също нямахме проблеми в хотели, магазини и заведения. Лесно и без проблеми минавахме и границите с автомобил. Между Хърватска и Сърбия при паспортната проверка  нищо допълнително не са ни искали.
Стигаме до Калотина на 01.07. и тук , разбира се започва интересното:
1. Чакаме около 2-3 часа на едни безкрайни опашки, затворени в колата, с цел да се предпазим от тълпите "германци, французи, белгийци, шведи, датчани и холандци", решили да посетят родна Турция. Няма никакво разделение, дистанция, никакви маски, нищо- музика, манджа, момчета , дето ти мажат стъклата , уж че ги мият, бебета, баби, чичаци с лули и цигари - стълпотворение....
2.Стигаме заветното гише и хоп, нова изненада - трябва да се слезе в цялата тази навалица, да се отиде до една будчица до гишето, на една опашчица, сред буквално минаващи до гърба ти претоварени съседски коли, за да попълнят две лелки лист за Писмено предписание.
3. Дочакали сме с маски и дезинфектанти реда си при лелките. Започва попълването, трябва да диктуваме, макар че в тях са ни личните карти. Граничният служител не ни ги връща, а директно им ги подава на тях. Лелките без ръкавици, с маски под брадата, пишат забележете - ПОД ИНДИГО предписанията ни , дават ни да ги подпишем с някакъв общ химикал, пл'нчат пръсти и махат листи и индиго. Дават ни индиговото копие с 24- часов прозорец за бърз тест, който да върнем на мейл на РЗИ София - област.
4. Бързо се изнасяме сле 5 часовото висене и попадаме на прахоляка на Европейската ни "магистрала". Стигаме бавно, но живи и прашни в София малко след полунощ.
5. Сутринта бързи тестове /отрицателни:yum:/ с бързо пращане мейла и....НИКАКЪВ отговор в рамките на целия работен ден. Писах и пращах още два мейла- пак нищо. Считам мълчанието за вдигане на карантината .
Това са ни приключенията на Калотина, дано не е така и на есен, между другото - имаше ваксинирани хора, които също слизаха и ровеха по багажи за хартиен носител, но поне се спасиха от писането под индиго и плюнченето. Ще си правим още тестове след няколко дни, заради това, за всеки случай. Съжалявам, че не ги снимах лелките....

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 14:47 от ellis

# 224
  • София
Здравейте, вчера попълних dPLF за Италия, сега обаче се зачетох че уж някъде се попълва и адреса, където ще отседнем там, но във формата не открих такива полета. Текстът е оттук, моля който е попълвал да потвърди че не се попълва адреса на престой в Италия. Питам ви защото в PLF за Гърция се попълва и адреса там. Благодаря!

https://ambsofia.esteri.it/ambasciata_sofia/bg/ambasciata/news/d … vid-19-nuovo.html

Всички пътници, желаещи да влязат в Италия, ще трябва да попълнят предварително европейски дигитален формуляр за местоположение на пътниците (https://app.euplf.eu/#/),
Във формата за попълване има полета за адреса на който ще сте в Италия. В петък заминах, бях попълнила и разпечатала всичко, единственото което искаха беше бордна карта, dplf и антиген ( в моя случай). Разпечатайте си бордната карта.

Общи условия

Активация на акаунт