Египет /Тема 11/

• 52 242
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Посещение на Аквариума и Делфинариума,ще са интересни за детето.

# 256
Изчетох много от изписаното тук по темите за Египет, но въпреки това ще питам  и аз:
- тези пътувания, които включват 1 нощувка в Кайро само с престой в Хургада ли се организират?За да пътуваш само в една посока с автобус? Ако избера Шарм или Марса Алам как стоят нещата с посещението в Кайро?
- искам хотел, който да има не лош собствен риф ; изчетох доста за JAZ AQUAMARINE   и не разбрах има ли риф? В някой от менията споменават,че заради отлив нямало го морето. Конкретно за този хотел ме интересува риф и море-мнения;
- Jaz Makadi i Jaz Makadina  са два различни хотела ли? В какво се състои разликата им? Имат ли риф?
- кой да избера между Jaz Makadi , Jaz Makadina, Jaz Aquamarine Jaz Saraya@

# 257
Изчетох много от изписаното тук по темите за Египет, но въпреки това ще питам  и аз:
- тези пътувания, които включват 1 нощувка в Кайро само с престой в Хургада ли се организират?За да пътуваш само в една посока с автобус? Ако избера Шарм или Марса Алам как стоят нещата с посещението в Кайро?
- искам хотел, който да има не лош собствен риф ; изчетох доста за JAZ AQUAMARINE   и не разбрах има ли риф? В някой от менията споменават,че заради отлив нямало го морето. Конкретно за този хотел ме интересува риф и море-мнения;
- Jaz Makadi i Jaz Makadina  са два различни хотела ли? В какво се състои разликата им? Имат ли риф?

Jazovete се водят цял резорт събрани на едно място почти всички , вчера се върнахме от Jaz Saraya и с ръка на сърцето мога да кажа,че съм очарована от резорта ,от персонала общо взето ПЕРФЕКТЕН Е Simple Smile

# 258
  • София
И ние през май бяхме в Jaz Saraya и съм очарована от всичко - обслужване, храна, настаняване. Само че не е на първа линия и се върви до плажа около 7-8 минути. Jaz Makadina е в същия комплекс. Jaz Aquamrine е на друго място.
Рифът пред Jaz Makadina e прекрасен, не е дълбок. В смисъл в началото трябва да се преплува едно по-дълбоко място и после става до кръста и могат да се видят корали и рибки.

# 259
  • Beyond the Frontiers

1. Да. Само в комбинация с Хургада. До Марса Алам и Шарм идва далеч.
2. Хубавото на Джаз в Макади е, че са като комплекс и можете да ходите навсякъде по плажа, рифовете без значение, в кой хотел сте. Същата е концепцията и в Марса Алам - отново веригата Джаз обаче.
3. Равностойни са като качество. Зависи цената дали ви устройва. Джаз Макадина е по-добре от към рифове.

# 260
В момента съм в Jaz Aguamarin- от 2 дни. За нищо на света не бих препоръчала на хора, които обичат морето. Грозен, занемарен плаж с разрушен мост. Море няма- гьол, кал и грозна гледка докъдето Ви стига поглед. Удивена съм, че никъде не информират за това, а гледката е покъртителна.
Самият хотел е приятен, поддържан, но ремонтиран отдавна,  с много красиви басейни и добре поддържани градини, и любезен персонал. Влизате вътре 7  дни и това е. Не бих препоръчала да се доверявате на суперлативни описания.

# 261
  • Beyond the Frontiers
Разбирам, че това не е вашия хотел, но коментарът не е коректен. Плажът си е супер, пясъчен, типичен плаж в Египет. При влизане във водата е плитко, много плитко и дори навътре е плитко. Не става за плуване и има корали. Те за това хората са направили 16 басейна.
Факт. Ако сте любители на плуване в море, не е подходящ хотел.

# 262
Разбирам, че това не е вашия хотел, но коментарът не е коректен. Плажът си е супер, пясъчен, типичен плаж в Египет. При влизане във водата е плитко, много плитко и дори навътре е плитко. Не става за плуване и има корали. Те за това хората са направили 16 басейна.
Факт. Ако сте любители на плуване в море, не е подходящ хотел.

Твърдя, че плажът не е супер и държа на това. Била съм и на супер плажове, но това не е плаж. И не може да се влезе в морето...въобще. Не може и до глезените да Ви стигне водата, докъдето Ви стига поглед и силите...под слънцето. Това не е плитко.
Опитвам се да бъда обективна и споделям, че хотелската инфраструктура е добра, но не намирам за редно да се подвеждат потенциални туристи. Пътници има за всеки влак, но е хубаво да ги отвежда на мястото за което пътуват.
Аз съм "басейн-човек" и не страдам за морето, но съм любопитна  към подводния свят и от това идва разочарованието ми.
Снимките Ви са от май и не са актуални. Утре ще снимам и ще Ви покажа.
Приемете, че нямам интерес да се конфронтирам.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 23:13 от Kepeva

# 263
  • Beyond the Frontiers
Kepeva, аз не оспорвам мнението ви, че не е добър вариант за хора любители на плуването. Но чак покъртителна гледка...Гьол...Кал...
Имам подобни снимки и от ноември. Плажът си е такъв.
Разбирам разочарованието ви. Но това са си природни особености, характерни за Египет. Глинест плаж, корали, плитчини.
Просто не е вашия хотел.

# 264
Благодаря на всички за отговорите.
Значи за да имаме преспиване в Кайро ще трябва да избера Хургада; Сега ще разгледам цените на Makadina и Saraya;
Очаквам още препоръки за споменатите  хотели или пък друг в Хургада с добро качество на база, храна , море и риф
Това мога ли да го видя на рифа на Макadina или saraya......
Ако не, къде мога? На някой от екскурзиите ли? Лодка с прозрачно дъно  или...

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 10:16 от Наоми

# 265
Kepeva, аз не оспорвам мнението ви, че не е добър вариант за хора любители на плуването. Но чак покъртителна гледка...Гьол...Кал...
Имам подобни снимки и от ноември. Плажът си е такъв.
Разбирам разочарованието ви. Но това са си природни особености, характерни за Египет. Глинест плаж, корали, плитчини.
Просто не е вашия хотел.
Моята цел е всеки да може да направи информиран избор. Възможно е да преувеличавам, като също е възможно Вие да неглижирате негативите. Оценките ни, по правило, са субективни.

# 266
  • Beyond the Frontiers
Kepeva, това е по време на отлив нали?

Наоми, ако сте в групата на Джаз на Макади бей ползвате целия плаж. В Гугъл мапс може да видите хубаво къде е понтона и рифовете.
При всички положения не говорим за големи разстояния. 10-15 минути разходка.

# 267
Kepeva, това е по време на отлив нали?

Наоми, ако сте в групата на Джаз на Макади бей ползвате целия плаж. В Гугъл мапс може да видите хубаво къде е понтона и рифовете.
При всички положения не говорим за големи разстояния. 10-15 минути разходка.
Това е от три дни, откакто сме тук. Казаха ни, че е от доста време.

# 268
Няма значение от колко време е; Ако аз заведа семейството си за 6 дни /планирани, взети отпуски и т.н..../ с уговорка за чисто и хубаво море с риф, рибки и т.н. тази гледка би ме накарала да се чувствам излъгана/прекарана...;Не че съм супер любител на моретата, гмуркачка или плувкиня;И на басейн ще си изкарам, но съм отишла за друго.

# 269
Няма значение от колко време е; Ако аз заведа семейството си за 6 дни /планирани, взети отпуски и т.н..../ с уговорка за чисто и хубаво море с риф, рибки и т.н. тази гледка би ме накарала да се чувствам излъгана/прекарана...;Не че съм супер любител на моретата, гмуркачка или плувкиня;И на басейн ще си изкарам, но съм отишла за друго.
Точно така се чувствам и аз, и дъщеря ни, която снабдихме с екипировка и бих искала да е ясно на останалите хора. Сега ми обясняват да тръгнем на дясно и да ходим докато намерим подходящо място...Пробвахме...Да де, ама на това слънце след 500 метра взе да ми причернява, а подходящо място на хоризонта не се вижда..., а трябват сили и за връщане. И се отказахме. Между другото, сигурно забелязвате, че на плажа няма хора...и шезлонги.  Та, не е въпрос на претенциозност! Ако поискате - ще Ви донесат шезлонг. Ама, желаещите са единици, за кратко.
Мир Вам и желая удовлетворителни избори!

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 12:06 от Kepeva

Общи условия

Активация на акаунт