Египет /Тема 11/

• 52 188
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • в света на илюзиите
Моля за малко помощ, че съвсем се обърках от цялото инфо, което изчетох.
Искам да посетим възможно най-много от забележителностите в Египет, затова гледам екскурзии с круиз.

Виждам обаче, че има такива с три нощувки на кораб и с четири нощувки на кораб - каква е разликата?

Доколкото разбирам Абу Симбел винаги се доплаща. Може ли да се посети (докато си на круиза) Абу Симбел,  Ботаническа градина и Нубийско селище или трябва да се избере една от тези екскурзии?

Какво означава "доплащане за All Inclusive по време на круиза? Нали там се предлагат закуска, обяд и вечеря, това доплащане само за алкохол ли е?

Ако избера вариант с трансфер Хургада-Асуан, това не е ли убийствен преход с автобус?

Търся мнение (предвид нашите изисквания) за круиз "По стъпките на Фараоните" с вътрешен полет и кой е туроператора който го предлага, че гледам сериозна разлика в цените при агентите.
Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 12:06 от Justy*

# 241
  • Beyond the Frontiers
Моля за малко помощ, че съвсем се обърках от цялото инфо, което изчетох.
Искам да посетим възможно най-много от забележителностите в Египет, затова гледам екскурзии с круиз.

Виждам обаче, че има такива с три нощувки на кораб и с четири нощувки на кораб - каква е разликата?

Доколкото разбирам Абу Симбел винаги се доплаща. Може ли да се посети (докато си на круиза) Абу Симбел,  Ботаническа градина и Нубийско селище или трябва да се избере една от тези екскурзии?

Какво означава "доплащане за All Inclusive по време на круиза? Нали там се предлагат закуска, обяд и вечеря, това доплащане само за алкохол ли е?

Ако избера вариант с трансфер Хургада-Асуан, това не е ли убийствен преход с автобус?

Търся мнение (предвид нашите изисквания) за круиз "По стъпките на Фараоните" с вътрешен полет и кой е туроператора който го предлага, че гледам сериозна разлика в цените при агентите.
Благодаря предварително.

В някои програми има Кайро, в други не.
"По стъпките..." мисля е на Онекс.
Разликата в цените е и когато имате вътрешен полет, а не преход с влак и автобус.
Това е най-общо казано.

All inclusive - за да имате включени напитки. Честно казано не виждам смисъл от това, защото алкохола не е нещо уау. Предвид, че през повечето време сте на екскурзии, така или иначе ще си плащате напитките.
По-добре погледнете хотела в Хургада. Там си струва да се доплати за Джаз Аквамарин.

# 242
  • в света на илюзиите
Galactic Voyager, много блгодаря за отговора.
Видях, че на Абакс до Кайро е с влак, за "По стъпките на Фараоните" е с полет до Кайро. Въпросът беше, че този круиз с полета  го има с много различни цени, при едни и същи условия - някъде е около 1500лв., другаде е тази цена в евро, затова попитах.
И самият круиз, всички предложения на Абакс са с 3 нощувки, а го видях другаде с 4 нощувки, та въпросът ми е какво повече включва, не се ли пътува по един и същи маршрут или зависи от круизната компания?
Jaz Grand Marsa в Марса Алам, добър хотел ли е?

# 243
Здравейте , някой има ли отзиви за хотел Jaz casa del mar beach 5*

# 244
  • София
Днес получихме документите за настаняване.  Понеже е по резервация от миналата година, сега ми направи впечатление, че не ни искаха номерата на паспортите. Внука ми е със сменен паспорт и се притеснявам да не е проблем, а не мога да се свържа с агенцията. Той ще пътува и с пълномощно и акт за раждане. Въпроса ми е пълномощното трябва ли да е преведено. Досега винаги са го искали само нашите власти, но дали нещо не е променено?

# 245
  • Beyond the Frontiers
Здравейте , някой има ли отзиви за хотел Jaz casa del mar beach 5*

Бих го описала като бутиков хотел. Малък, компактен като територия и стаи. Луксозно обзаведен и като цяло си има всичко. Хубава храна.

Днес получихме документите за настаняване.  Понеже е по резервация от миналата година, сега ми направи впечатление, че не ни искаха номерата на паспортите. Внука ми е със сменен паспорт и се притеснявам да не е проблем, а не мога да се свържа с агенцията. Той ще пътува и с пълномощно и акт за раждане. Въпроса ми е пълномощното трябва ли да е преведено. Досега винаги са го искали само нашите власти, но дали нещо не е променено?
Най-вероятно не са забелязали. Не е проблем. Не се притеснявайте. Пратете им данните на имейл.
Не е нужен превод. Това са документи, които изискват нашите гранични служби.
Лек път и весело изкарване.

# 246
Интересува ме как варират приблизително цените на такситата в Хургада.

# 247
  • София
Интересува ме как варират приблизително цените на такситата в Хургада.
25 $ отива и връщане до марината
30$ до Ел Гуна
Ако ти трябва проверено такси
Имам номера
Мн точен човек

# 248
Замислих се за таксиста.. Безопасно ли е да се разхождаш самостоятелно из Хургада?
Аз също бих искала да посетим Ел Гуна, но го няма в организираните екскурзии от агенцията.
А пък сме с дете на 4г и не знам ок ли е да ходим самостоятелно някъде?
Иначе някой може ли да каже кои от предлаганите екскурзии биха били подходящи за детето? Ясно е, че Кайро, пирамиди и т.н. няма да са. Но има разходка с лодка с прозрачно дъно, пиратски кораб и разки такива..
Някой с впечатления от допълнителните ексурзии подходящи за деца?

# 249
При положение , че хотелът ни е на 7 км. от марината  не са ли много 25 $ .

# 250
Замислих се за таксиста.. Безопасно ли е да се разхождаш самостоятелно из Хургада?
Аз също бих искала да посетим Ел Гуна, но го няма в организираните екскурзии от агенцията.
А пък сме с дете на 4г и не знам ок ли е да ходим самостоятелно някъде?
Иначе някой може ли да каже кои от предлаганите екскурзии биха били подходящи за детето? Ясно е, че Кайро, пирамиди и т.н. няма да са. Но има разходка с лодка с прозрачно дъно, пиратски кораб и разки такива..
Някой с впечатления от допълнителните ексурзии подходящи за деца?
Лодката с прозрачно дъно ще му хареса на детето.Но не е лошо да провериш ако в хотела има фирма ,която я предлага.Цената й ще е по-ниска.От опит ти го казвам.

# 251
  • София
Аз казам цени от нашия хотел
А и е с отиване и връщане.
Ние бяхме с дете на година и два месеца.
Ходихме на Марината и се разхождахме бая врем.
В Ел Гуна също поне 4 часа бяхме- пийнахме по няколко питиета
До Кайро разбира се не ходихме с толкова малко дете, но си бях запазил Мини Египет парк - идват взимате те и те връщат. Симпатично местенце с всички забележителности в умален вариант. Така поне с някаква пирамида в Египет се снимахме 😂

# 252
За шопинг освен Сензо мол към кои магазини с фиксирани цени бихте ме насочили ?

# 253
  • София
Здравейте,
Моля ако има някой в групата, посещавал Parrotel Beach Resort в Шарм Ел шейх скоро /в рамките на тази година/ да сподели впечатленията си или да ми пише на лично съобщение, че имам и конкретни въпроси? Предстои ни пътуване другата седмица за там и много ще се радвам ако ми пишат и други, които ще пътуват другата неделя.

# 254
  • Beyond the Frontiers
За шопинг освен Сензо мол към кои магазини с фиксирани цени бихте ме насочили ?
Клеопатра - не са чак мол, но са тип супермаркет и имат всичко.

Общи условия

Активация на акаунт