Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Египет /Тема 11/

 • 26 130
 • 532
 •   2
Отговори
# 435
 • Бургас
 • Мнения: 1 167
Момичета, задравейте! Какво мислите за почивка в Египет в края на януари? Опасявам се какво ще е времето? Някой ходил ли е тогава да сподели?

За къпане в морето едва ли ще става, но пък ако хотелът има приличен вътрешен басейн - защо не?
Да, за морето, все пак и гмуркане искаме.... Плаж и т.н. Колко градуса е тогава?

# 436
 • Мнения: 24 468
Съмнява ме да ти кажа за януари да ви е добре навън в морето.
Температура по месеци, напр. в Хургада:
http://hikersbay.com/climate/egypt/hurghada?lang=bg
Тя максималната дневна е около 23 градуса, а нощем и изстива до 11. Водата се затопля и по-бавно. Лично аз във вода под 27 градуса не мога да се къпя.

# 437
 • Мнения: 13
Благодаря за отговора! А стаите хубави ли са? Каква е дълбочината на морето при рифа? Как се стига до рифа с понтон ли или е достъпен  и директно. Този хотел близо ли е до центъра на курорта?
Стаите са хубави. Чистеха всеки ден. До рифа се стига по понтон. Доста е дълбоко. Но не се потъва лесно. От хотела до старият град с бус се отива за около 20 минути.

# 438
 • Мнения: 14
Здравейте! Дойде време и за нашето заминаване. Утре сутринта, живот и здраве, летим с Екватор за Хургада. Надявам се бързо да се сдобия с карта на летището. Ще  се включвам с коментари за престоя ни там. Надявм се всичко да е наред и да останем довoлни.

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 16:55 от Ferial

# 439
 • Габрово
 • Мнения: 86
Здравейте, не съм чела всички теми, но зачитам тук последната и виждам, че се коментира купуването на карти за ползване на интернет. В хотелите не е ли ОК ползването на WI FI?

# 440
 • Мнения: 399
Здравейте, не съм чела всички теми, но зачитам тук последната и виждам, че се коментира купуването на карти за ползване на интернет. В хотелите не е ли ОК ползването на WI FI?

В повечето хотели WiFi има само по лобитата и общите части. Ние бяхме в Continental Hurghada и имаше и по плажа/басейна и в ресторанта, но за по няколко минути и после ни изхвърляше, но пък беше с много добро качество щом без проблеми си говорехме с видео връзка с близките в България.

Та ако няма да си прекарвате повечето време в хотела и ще се разхождате, ще са ви нужни карти за интернет.

# 441
 • Мнения: 1 333
Здравейте, не съм чела всички теми, но зачитам тук последната и виждам, че се коментира купуването на карти за ползване на интернет. В хотелите не е ли ОК ползването на WI FI?

Ние не сме купували карти, в нашия хотел имаше интернет навсякъде, даже и на плажа и връзката си беше супер - говорехме си по вайбъра без никакви проблеми.
Ползвахме юбер вместо таксита, защото е в пъти по-евтино, та единствено нямахме нет да си викнем такси на връщане, но обикновено се разбирахме с шофьора, който ни е взел - след колко време да ни върне обратно. Та и за това не сме имали драми.
На летището в Хургада имаш 15 мин безплатен интернет.

# 442
 • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 • Мнения: 32 104
Оазис Ал Фаюм,  най-големия, с плодородна и обработвана земя и "малко", около 3 милиона, население.

След чакането за задължителния полицейски ескорт, първа спирка - останки от фараоно-гръко-римско селище Simple Smile  Каранис, но е видно, че е имало и други имена.На огромна площ, два храма, преходен стил между фараонските и християнските, изградени от камъни и множество фамилни и обществени сгради от пръстени тухли.
До отрития музей има и друг, закрит Ком Ошим. Там са изложени характерни само за този район мумии с посмъртни маски или портрети. В музея в Кайро също има изложени, описано е и откъде са. Снимките в закрития музей са забранени, но могат да се намерят в нета.
Има и карта на изкуственото езеро, изградено по фараонски времена. Сегашното е около 1/10 от фараонското.
И пак е огромно.Езерата всъщност са две, второто е в пустинята и е обявено за резерват. има рекичка и водопади. И е място за забавление на местните.
Преди години, шведска гражданка открила работилница за обучение по грънчарство в крайно бедно селище в оазиса. Оттогава то е местна атракция, учениците й също открили свои работилници и обучават бедни деца на занаяти - грънчарство, тъкачество... Продават произведеното и така поддържат школите безплатни. В чест на един от дългогодишните членове селището се нарича "тунизийско село".
Съжалявам, но увлечени в гледане сме пропуснали да снимаме на място. много е колоритно, къщичките са изрисувани, като не липсва и Банкси Wink


# 443
 • Мнения: 71
Здравейте ,разполагам с карта само за интернет за Египет с остатък предполагам около 6-7ГБ,за съжаление не знам точно колко е останало.

Ако някой от Варна има нужда да пише

# 444
 • Мнения: 14
Привет! Пиша от Хургада.: Излртяхмежи кацнахме по разписание, но това, което не одобрявам е, че нямахме водач от София. Вчера 166 души за Хургада бяха пуснати като пилци да се оправят поединично. Представителите на Абакс ни чакаха  чак на изхода на летището. Имаше и много възрастни хора, които не говорят английски и се лутаха безпомощни на летището в Хургада. Не за всеки е ясно как и откъде се купува виза, попълват се и допълнителни карти за паспортната проверка. Пътувала съм много пъти с ТА, но за първи път без водач от България и мисля, че това не е ок. Не може 160 -170 души да бъдат оставени сами да се лутат, особено ако има сред тях възрастни хора. Водачът ни тук  на информационната ни среща се вълнуваше основно от допълнителните екскурзии и как да ни  продаде такива. Имаше хора в нашия хотел, които се оплакваха от стаите си и искаха да бъдат сменени, а той изобщо не се е погрижил за тях и се е наложило те сами да се разправят на рецепцията. Иначе съм засега доволна. Нямахме проблеми със стаята. Храната е ок. В хотела преобладават руските туристи и от бившите републики. Бих казала, че са доста нахално и шумни. Това са моите мнения към момента.

# 445
 • Мнения: 24 468
Каква виза? Какво са ви искали на летището?
При нас освен паспорти, ПСР- и и декларации, които си разпечатахме и попълнихме още в България, нищо не са ни искали.  На летището просто ни ги провериха. Слязохме от самолета, изходът е един, представител на фирмата чакаше отвън с табела. Никой не е бил затруднен. Проверяваха ни и по списък, за всеки случай.
Сега какво е станало? Нещо друго ли ви искат при пристигане на летището?

# 446
 • София
 • Мнения: 1 774
Визи има при кацане в Хургада от 01.05. тази година. При кацане в Кайро май винаги си е имало визи.
Наистина цари малко хаос, докато се разбере какво се попълва и откъде се вземат формулярите и къде се предават после. Но не е нещо фатално. Все пак всички наоколо са българи и все някой ще се намери да обясни.

# 447
 • София
 • Мнения: 7 566
За деца на 6-8 години искат ли ПСР за влизане в Египет?

# 448
 • Мнения: 1 333
За деца на 6-8 години искат ли ПСР за влизане в Египет?
Да, от 6 години нагоре искат и за децата

# 449
 • Beyond the Frontiers
 • Мнения: 3 330
Привет! Пиша от Хургада.: Излртяхмежи кацнахме по разписание, но това, което не одобрявам е, че нямахме водач от София. Вчера 166 души за Хургада бяха пуснати като пилци да се оправят поединично. Представителите на Абакс ни чакаха  чак на изхода на летището. Имаше и много възрастни хора, които не говорят английски и се лутаха безпомощни на летището в Хургада. Не за всеки е ясно как и откъде се купува виза, попълват се и допълнителни карти за паспортната проверка. Пътувала съм много пъти с ТА, но за първи път без водач от България и мисля, че това не е ок. Не може 160 -170 души да бъдат оставени сами да се лутат, особено ако има сред тях възрастни хора. Водачът ни тук  на информационната ни среща се вълнуваше основно от допълнителните екскурзии и как да ни  продаде такива. Имаше хора в нашия хотел, които се оплакваха от стаите си и искаха да бъдат сменени, а той изобщо не се е погрижил за тях и се е наложило те сами да се разправят на рецепцията. Иначе съм засега доволна. Нямахме проблеми със стаята. Храната е ок. В хотела преобладават руските туристи и от бившите републики. Бих казала, че са доста нахално и шумни. Това са моите мнения към момента.
Не съм обърнала внимание, кой е хотелът ви...бихте ли споделили.

Не виждам нужда от представител в самия полет. Слизате на летище Хургада и пътят е един. Има гише за плащане, партньорите на Абакс обикновено са поне 4-5 души, които викат името на фирмата или България и насочват пътниците, към първото гише. Плащате и ви дават картонче за попълване. Въпросите са елементарни: име, фамилия, паспорт... Пътя отново е само един, към гишетата с проверка на паспорти...отново един път към залата за багаж...отново един път към изхода...
Вариантите са два: агентът продал пакета не е обяснил или клиентите не са слушали.

Инфо срещата е за представяне и продажба на екскурзии. Ако има проблеми с настаняването се коментира индивидуално след това с всеки.

П.П. на чартърните вериги рядко пътува представител в самолета. С първия и последния полет или ако го местят някъде.
Това са почивки, а не екскурзии.

За деца на 6-8 години искат ли ПСР за влизане в Египет?
На всички над 5,99 искат, ако не са ваксинирани.

Общи условия

Активация на акаунт