Египет /Тема 11/

• 52 123
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Beyond the Frontiers
А имате ли идея защо цените на Абакс са скочили така драстично в сравнение с миналата година? Гледам една и съща екскурзия беше към 1400 лв миналата година, сега отива към 1800? Има ли шанс да намалят цените, че тези ми се струват неприлични направо!

Мисля че ще има промени. Не знам защо, но ранните им записвания не винаги са "ранни" и изгодни.  Ако не дебнете дати с почивни дни и празници, по-изгодно е да се дебне last minute.
П.П. Абакс имат предварително гарантирани стаи, т.е. закупени от тях, другите са на заявка - потвърждение.

Мисля, че няма да ги намалят. При мен реално договорът ми е ня старите цени и като не се събра група ще видим дали ще плащам на новите. Но и да са на новите пак ще отида .
При анулирано пътуване по тяхна вина, връщат веднага парите. Обикновенно предлагат нови дати, но по актуалните в момента цени.

Filip2, не мисля, че някой твърди, че Жасмин е уау хотел. Но пък, ако човек гони бюджет 700-800-900 лв., той е сравнително добър вариант. Следя фейсбук страницата им, направи ми впечатление, че за НГ се бяха постарали.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 17:52 от Galactic Voyager

# 631
Галактик, дано да си права. Имам и питане - дали има агенция и/или хотел ,за които дете на 12г да не плаща като възрастен. Както съм писала , шяхме да пътуваме миналата година с племеничката , но се отмени пътуването. Сега февруари тя навършва 12г и цената за същия хотел за същия период е почти двойна.

# 632
  • Beyond the Frontiers
Галактик, дано да си права. Имам и питане - дали има агенция и/или хотел ,за които дете на 12г да не плаща като възрастен. Както съм писала , шяхме да пътуваме миналата година с племеничката , но се отмени пътуването. Сега февруари тя навършва 12г и цената за същия хотел за същия период е почти двойна.
Има. Дори като трети възрастен на допълнително легло ползва намаление.
При Емералд цените са прилични, при Онекс също.

# 633
  • Някъде в Европа...
Вижте Албатрос,ите...

И да си повторя питането - някой с инфо за Невърленд и останалите 2 хотела около него?

# 634
  • София
Програмата ни беше "От А до Я Египет с круиз по Нил" от Абакс. Много сме доволни! Организацията беше отлична, както и екскурзовода ни от който научихме много неща. Най- много ми хареса круиза! Пак бих отишла!
Относно хотелите, Мовенпик в Кайро беше много добър, но имаше арабска сватба, която беше на открито и празнувахме с тях до 1 ч и едвам станахме на сутринта. Круизният кораб  беше много добър, както и обслужването на него.
 Последните три дни бяхме в "Jaz Aquamarin" и да си призная очаквах повече, но явно така изглеждат по- добрите им хотели.
Като цяло Египет е много завладяваща и зареждаща положително дестинация.. Innocent
Имахте ли дълги и досадни трансфери с автобуси? Посещавахте ли много фабрики и магазини с рекламна цел?
Питам, защото и аз съм се спряла на тази екскурзия.
Екскурзиите към туристическите обекти са с рейс и на мен лично не ми бяха досадни.
Нас ни водиха във фабрика за парфюмни масла и алабасър, но там също може да научите много интеренсни неща и да си купите такива на добри цени, така че не мисля, че ще се отегчите.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 23:08 от emiiordanova

# 635
Екскурзиите към туристическите обекти са с рейс и на мен лично не ми бяха досадни.
Попитах Ви, защото прочетох тези два постинга на потребители в темата:

Цитат
И накрая (че стана дълго) най-най-ужасяващото е пътуването с автобус Асуан-Хургада.

Цитат
Тази година се спряхме пак на круиз, но с нощен преход с влак от Кайро до Асуан и оттам на кораба. Във влака поне тялото почива, дори да не заспиш от шума. А прехода от Луксор до Хургада е по - поносим.

и се опитвам да си разясня кой е най-оптималния вариант.

# 636
А имате ли идея защо цените на Абакс са скочили така драстично в сравнение с миналата година? Гледам една и съща екскурзия беше към 1400 лв миналата година, сега отива към 1800? Има ли шанс да намалят цените, че тези ми се струват неприлични направо!
И аз бях втрещена от цените, гледам от А до Я. Други агенции предлагат на по-ниски цени, но това което забелязах е, че при Абакс имаш включени застраховки отмяна на пътуване и връщне на пари ако 14 дни преди пътуването някой от пътуващите е с положителен тест за ковид. Другата агенция няма такива неща включени в пакетите или поне не е написано. Аз в момента оглеждам, но тия цени ме спират да направя резервация.

# 637
  • София
Попитах Ви, защото прочетох тези два постинга на потребители в темата:

Цитат
И накрая (че стана дълго) най-най-ужасяващото е пътуването с автобус Асуан-Хургада.

Цитат
Тази година се спряхме пак на круиз, но с нощен преход с влак от Кайро до Асуан и оттам на кораба. Във влака поне тялото почива, дори да не заспиш от шума. А прехода от Луксор до Хургада е по - поносим.

и се опитвам да си разясня кой е най-оптималния вариант.
Ние бяхме със самолет. Моето мнение няма Ви е от полза.

# 638
Здравейте , в началото на месец май подходящо ли е за море в Хургада или е много горещо вече?

# 639
  • Beyond the Frontiers
Здравейте , в началото на месец май подходящо ли е за море в Хургада или е много горещо вече?
Египет си е чудно за плаж и юни и юли и август....За плаж. Покрай морето има непрекъснат вятър и е чудно, въобще не се усеща жегата. Освен това въздухът е сух.

# 640

Ние бяхме там в края на май, за плаж си е перфектно, но по туристическите обекти си беше жегичка. Аз се чуствах нормално, но има хора, на които не им понася.

# 641
Въпрос към отсядалите в Джаз Аквамарин-
Има ли отопляем басейн ?
Върнахме се в неделя и пак ми се ходи …

# 642
  • София
Въпрос към отсядалите в Джаз Аквамарин-
Има ли отопляем басейн ?
Върнахме се в неделя и пак ми се ходи …
Здравейте!
Има, даже няколко!

# 643
Края на март поносими ли са температурите за круиз?

# 644
Ние бяхме в Bellagio. Храната беше много вкусна, стаята ни беше супер. Старанието на персонала - на ниво. Ако пак ходя в Хургада на почивка, бих заложила на по-скъп и голям 5* хотел, но при всичките допълнителни екскурзии и не много време прекарано в хотела, нямам абсолютно никакви оплаквания от Bellagio.
Сравнен с храната в Movenpick, Кайро и Steinberger, Луксор, Bellagio беше по-добър.

Общи условия

Активация на акаунт