Египет /Тема 11/

• 52 136
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • срещу двата комина :)))
Здравейте, а дали екскурзия в Египет с круиз е подходяща за седем годишно дете? Страх ме е дали ще издържи, програмата май е натоварена и ме е страх да не се поболее, че стомахът й е слабото място... Благодаря за вниманието!

здравейте, ние бяхме с дете на 6 и половина Simple Smile Програмата наистина е натоварена, става се много рано, за Абу Симбел в 4 сутринта, но пък тази екскурзия е допълнителна и може да я пропуснете. Храната навсякъде беше ок, не мисля, че може да се разболеете от нея. Ние си носихме превантивно лекарства, но нямахме нужда от тях. Но ако детето Ви не е свикнало да пътува може би ще ѝ е тежко.

# 616
  • В средата на времето
Харесах си Египет от А до Я на Екватор. Двете нощувки в Хургада ще бъдат в Complex Hawaii 5*. От агeнцията препоръчват да доплатим за по-добър хотел Jaz Aquamarine 5*. Този първият толкова ли е зле, някой има ли идея? Дефакто един цял ден само ще бъдем там, макар и с две нощувки...

# 617
  • Beyond the Frontiers
Харесах си Египет от А до Я на Екватор. Двете нощувки в Хургада ще бъдат в Complex Hawaii 5*. От агeнцията препоръчват да доплатим за по-добър хотел Jaz Aquamarine 5*. Този първият толкова ли е зле, някой има ли идея? Дефакто един цял ден само ще бъдем там, макар и с две нощувки...
Програмата е на Абакс. За нощувките в Хургада се ползва Беладжио Спа, а не комплекс Хавай.
Предвид последните ми туристи там...по-добре си доплатете. Шансът е 50 на 50. Има читави стаи, но има и доста зле. Храната бива

# 618
Ние се върнахме от Шарм ел Шейх, изкарахме си чудесно 🏝, въпреки че туроператорът ни излъга. В страхотна компания, дори и невижданият дъжд и наводнения в първия ден от новата година ги приехме като атракция и на късмет.Flowers Four Leaf Clover
Наама бей не ме очарова нито като плажна ивица, нито под вода. Заведения, търговия и барове - ок, но плажът средна работа. Районът на Nabq бей ми се стори (пътьом) по-готин за плажуване, но отседналите там не го похвалиха много.
Ходихме до Дахаб - кофти място за цяла почивка и препоръчвам да внимавате, защото настаняване там се продава като Шарм от някои агенции.
Допълнителните екскурзии заявявахме на място, от Aladin travels, препоръча ми ги приятел от Египет, който от години работи в туризма.
Целият Шарм е само с руснаци, и 100% на руски се говори от местните към туристите. Ако ви дразни това (дъщеря ми я дразни напр.) не избираъте Шарм. В Кайро и Хургада не беше чаааак дотолкова.
Ранното стъмване 16:30-17:00 е неприятно, сутрин е хладно, следобед е обичайно да се заоблачи, реално за плаж става в часовете между 9:30 и 15:30. Общо взето за декември-януари не бихме повторили там.
А който не е опитвал египетски масаж - препоръчвам 😁
За агенцията ще кажа само: НЕ Пътувайте с Дрийм Холидейс - Dream holidays - Невена лъже, мами и краде, служителите й само вдигат рамете, и разбрахме, че това си е дългогодишна практика. Но за измамната схема по-конкретно ще пусна отделна тема, след като си заведем груповия иск по каналния ред. Избрахме ги заради датите, не са им по-ниски цените.

# 619
  • Хасково
Програмата е доста натоварена. Познавате си детето, ако е енергично, немрънкащо, любознателно, положително настроено към подобни интензивни преживявания (т.е. имате предишен опит с него по пътувания, в планина и т.н.), то пътуването е за вас. С корема може да има проблем. Всички от ден едно да взимат ентерол и пробиотик, никакви сокове, чайове, кафета от машините. При проблем - веднага активен въглен (четвърт, половин, цял в зависимост от възрастта) далеч от други приети витамини/лекарства.

Това с лекарства за всички ли е така да се пие профилактично. Някъде бях срещала, че нашите лекарства за проблеми със стомаха не вършат работа там. Купували някакви техни лекарства. Може ли да споделят ходилите. Разбирам, че вода и сок само бутилирани. А кафе?

# 620
  • София
Да, страшна градушка е имало в Хургада. Съответно вчера летището в Хургада беше в колапс. Не работеха лентите и компютърните системи. Бордни карти се издаваха на ръка без място, само името на полета с флумастер. Куфарите се оставяха пред гишетата сред пътниците с лепка пак написана на ръка с номер на полета. Това доведе до дълго чакане в самолета, защото куфарите бяха общо 42 за всички пътници. Донатовариха, извадиха сгрешени. В София се установи липса на 4 софийски и 3 варненски багажа. Чакат се днес евентуално с полета на Емералд.
Ние нямахме такъв проблем!
Бяхме втория полет  към България от 10,30 ч, но всичко беше нормално, бордните карти си бяха електронни и стикерите за куфарите също. Забавиха ни само с товаренето на куфарите, защото имаше проблем с лентата.
Програмата ни беше "От А до Я Египет с круиз по Нил" от Абакс. Много сме доволни! Организацията беше отлична, както и екскурзовода ни от който научихме много неща. Най- много ми хареса круиза! Пак бих отишла!
Относно хотелите, Мовенпик в Кайро беше много добър, но имаше арабска сватба, която беше на открито и празнувахме с тях до 1 ч и едвам станахме на сутринта. Круизният кораб  беше много добър, както и обслужването на него.
 Последните три дни бяхме в "Jaz Aquamarin" и да си призная очаквах повече, но явно така изглеждат по- добрите им хотели.
Като цяло Египет е много завладяваща и зареждаща положително дестинация.. Innocent

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 09:19 от emiiordanova

# 621
  • На планетата Земя
NadiaNGX, това ние пиехме профилактично.

emiiordanova, имали сте късмет, защото сте летели на 2.1.2022 по обяд. Проблемът беше вечерта същия ден.

# 622
Програмата ни беше "От А до Я Египет с круиз по Нил" от Абакс. Много сме доволни! Организацията беше отлична, както и екскурзовода ни от който научихме много неща. Най- много ми хареса круиза! Пак бих отишла!
Относно хотелите, Мовенпик в Кайро беше много добър, но имаше арабска сватба, която беше на открито и празнувахме с тях до 1 ч и едвам станахме на сутринта. Круизният кораб  беше много добър, както и обслужването на него.
 Последните три дни бяхме в "Jaz Aquamarin" и да си призная очаквах повече, но явно така изглеждат по- добрите им хотели.
Като цяло Египет е много завладяваща и зареждаща положително дестинация.. Innocent
Имахте ли дълги и досадни трансфери с автобуси? Посещавахте ли много фабрики и магазини с рекламна цел?
Питам, защото и аз съм се спряла на тази екскурзия.

# 623
  • Beyond the Frontiers
Гарганела, посещават се фабрики. Колкото за преходите - няма как, вие буквално прекосявате страната...

# 624
  • На планетата Земя
Затова трансферите с влак до Асуан са толкова хубави и удобни (има и вариант със самолет на друга цена, разбира се). Не си представям уседналост в Хургада и пътуване с рейс до Луксор, Долината и т.н.
Колкото до посещаването на фабрики - за мен най-качествените сувенири и произведения на изкуството (да не кажа единствените стойностни) са закупените от тези места - фабрики за парфюми, алабастър (и други материали), папирус. Сувенирите шир потреба са страшен боклук, а начинът, по който се опитват да ти продадат този боклук, само влошава ситуацията Laughing
Горчивата истина е, че народът живее в страшна мизерия и е готов на всичко за свещенния уан дольар. А тези сценки по базарите само им пречат да продават, но явно не го осъзнават.

# 625
  • София
Програмата от а до я е с трансфер влак , нали? Имам и друг въпрос- колко още трябва да си предвидим като харчове за храна и напитки в тази програма, защото макар и всичко да е индивидуално идея нямам как са цените там. Иначе виждам, че са включени закуски и вечери.

# 626
  • На планетата Земя
Зависи какво е включено или не в цената.
При пълно изхранване ние платихме за напитки на кораба 1020 паунда.
За влизане в Хеопсовата пирамида са 400 паунда на човек. За влизане в гробницата на Тутанкамон са 300 паунда, на Сети I  - 1000 паунда.
Отделно да си купувате минерална вода, бакшиши да имате за тоалетна по 1 долар (за 3 човека - или 15 паунда), бакшиши за носачи, за кочияш, пари  за сувенири (като тези от фабриките са по-скъпи, но и по-качествени).

# 627
Днес проверявах цените на пазара, че пусках реклама. Грубо:
Оферти за ХУРГАДА  
✈ от София и ✈ от Варна на цени от 860 лв.

Оферти с КАЙРО и ХУРГАДА
✈ от София и ✈ от Варна на цени от 1074 лв.

Оферти за ШАРМ ел ШЕЙХ със 7 нощувки от 669 лв.

Оферти с КАЙРО и ШАРМ ел ШЕЙХ на цени от 886 лв.

Оферти с топ курорта за гмуркане Марса Алам с цени от 1473 лв.

Оферти за Круиз по Нил с 3, 4 или 7 нощувки на кораба от 1100 лв.

Цените са на човек в двойна стая!

БОНУС: безплатен PCR тест ИЛИ застраховка отмяна на пътуване (бонусът важи само за част от програмите).

Ако е за пътуване през априлската ваканция - това са датите с най-бързо свършващи места.

Предполагам, че това са ценни за почивка, а не екскурзия!
Това са вариантите на организирани програми с чартър от София. Грубо нахвърляно.
Всяка от тях включва почивка и екскурзия. При комбинираните и круизите има включени екскурзии. При чистите почивки има опция за екскурзии. Т.е. всичко опира до цена и желание за комбинация.
Египет е дестинацията с най-много опции за организирани програми, съответно варианти да се отговори на очакванията на клиент.

Позволявам си update на мнението за хотел Bellagio: половината клиенти са в стаи ок, другите в тотал щета...Рисково е. Получих наистина кофти снимки от клиенти. Да, смениха стаите, но ...прилагат кофти номера от ръководството на хотела. Ако сте по програма с този хотел - доплатете си по-луксозния вариант.
Мисля че в програмите за 2022 основно за круизите на Абакс, хотелът в Хургада ще е Жасмин. Следя отзивите за него. За Нова година пуснаха едно снимки с огромни блюда със скариди...забавления, шоу...Като за компромисен хотел, 5* се представиха добре, много добре.
В натоварени периоди лъсват много неща.

До сега съм бил на почивка три пъти в Египет. Наложи се да нощуваме една вечер в хотел Жасмин. За мен почивката там е пълен провал. Относно приятелите тук, които споделят, че хотел Movenpick в Кайро им е харесал повече от хотела в който са почивали, бих искал да им кажа: За мен хотела в Кайро е доста компромисен /виждам, че този термин тук често се употребява/. Нощувката в него се преживява, защото е само една и защото в Кайро няма избор. Ако този хотел е по-добър от този в който сте почивали, следващият път просто сменете хотела за почивка.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 15:52 от Filip2

# 628
А имате ли идея защо цените на Абакс са скочили така драстично в сравнение с миналата година? Гледам една и съща екскурзия беше към 1400 лв миналата година, сега отива към 1800? Има ли шанс да намалят цените, че тези ми се струват неприлични направо!

# 629
  • София
Мисля, че няма да ги намалят. При мен реално договорът ми е ня старите цени и като не се събра група ще видим дали ще плащам на новите. Но и да са на новите пак ще отида .

Общи условия

Активация на акаунт