Египет /Тема 11/

• 52 079
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Джуди,ММ беше против да правя тази в лев инс,ама аз като една зодия дева (вечно трябва да сме подготвени с план Б) я направих без да му казвам.Както и да е,важно е ,че нещата се развиха благоприятно при нас

# 106
  • Beyond the Frontiers
Някой резервирал/ почивал ли е през “ARATOUR”  и ако да, какви да ви впечатленията? Става въпрос за почивка 7 нощувки, Хургада.
Собственикът е млад и надъхан. В случая са агент и предлагат пакети на туроператорите Абакс, Онекс, Емералд. Коректни са към партньорите и си познават дестинацията добре.

Силно препоръчвам на всеки като си прави застраховка отмяна на пътуване да се консултира с адекватен специалист, застраховател, или най-малкото да си прочете общите условия и информационни брошури.

# 107
# 108
Не е проблем и сега да се постави час на вземане на пробата. Дата си има без друго. Вид на теста си се вписва. И в момента се иска оригинал на английски.
Остава единствено този код, но това също не е новост. На тестовете мисля, че и сега го има. Поне на тези от Рамус.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 12:40 от Judy

# 109
  • София
По-скоро преводът на арабски ще е проблем. Ако пътуваш в понеделник и в петък ти вземат теста, къде ще го превеждаш събота и неделя. Пък и той в каква форама ще бъде. Сега този на английски излиза съвсем официално с кодове и други. На арабски само на бял лист ли ще е...

# 110
Че защо ви е на арабски. Пише "или": "Сертификатът ще трябва да е на арабски или английски език".
Винаги е можело да си поискаш резултата от теста директно на английски. Той не се превежда, издава се така. Изрично даже в правилата за пътуване пише, че се иска в оригинал на английски, а не в превод. Само трябва предварително да оповестиш в лабораторията. Както и това, че ти трябва в х броя екземпляри. За да са ти в оригинал всичките, т.к. копия не се признават.
Ние, например, искахме в 3 екземпляра, защото когато пътувахме, това бяха изискванията.
За сега не виждам нещо особено различно с досегашното положение.

# 111
  • София
Аз разбрах, че го искат и на английски, и на арабски. Иначе всички резултати като са за чужбина са на английски.
Мен ме притеснява това - QR код, който прилича на този като за Гърция, но там се издава отделно, а не на резултатите от ПСР и арабския.

# 112
Според стятията се дава право на избор на език. Нямат причини и да го искат и на двата езика. Така биха си затруднили туристите, а сега всеки турист е скъпоценен камък. Smiley За сега не е трудно ходенето в Египет. Едва ли и ще го усложнят занапред.

# 113
Гледах за Тунис преди дни, но сега не помня къде гледах - не бяха лоши цените. Ако MG18 сте навити за там, мога довечера да потърся пак да видя какво ми хвана окото. Понежеза нас се интересувахме за септември - октомври.

Ами ние сме ограничени от датата.Вече уведомих агенцията ,че не се интересувам от техните предложения и искам да ми възстановят сумата-направих го писмено ,защото по този въпрос комуникирахме по телефона с тях.Те ми казаха,че от абакс си чакат парите.Ама кво ме бърка мен това ,аз преведох на интерлакс .Те да си търсят начин да ми възстановят парите.
Ние бяхме отделили една сума с идеята да видя пирамидите ,и подарък за детето.Сега ако ми е за плаж ,предпочитам друга дестинация
Във връзка с конкретния казус, искам да кажа като заинтересувана страна от Интерлакс, че сме уведомили клиентката за анулирания полет на 01.06.2021 г. точно 5 минути след като получихме информацията от чартьора - Абакс. Естествено предложихме варианти като Тунис и Италия. Останах лично поне час след работно време, за да говоря с клиентката да обясня, защо и как се налага отмяна на чартър и какво друго стойностно мога да предложа в замяна. На следващия ден клиентката отговори, че не приема нито един от вариантите, а ние възстановихме приоритетно пълната сума на 04.06.2021 г. в рамките на 3 дни!
Получихме благодарности в имейл от нашата клиентка със следния тест: "Бих искала да ви информирам ,че получих превода благодаря за съдействието ,благодарност и към колегите ви от  Абакс приятен ден"

Много ми се иска да се знае, че има и такива туристически агенции, които наистина работят коректно и в интерес на своите клиенти Simple Smile

Сърдечни поздрави на всички пътешественици в bg-mdmma Simple Smile

# 114
Гледах за Тунис преди дни, но сега не помня къде гледах - не бяха лоши цените. Ако MG18 сте навити за там, мога довечера да потърся пак да видя какво ми хвана окото. Понежеза нас се интересувахме за септември - октомври.

Ами ние сме ограничени от датата.Вече уведомих агенцията ,че не се интересувам от техните предложения и искам да ми възстановят сумата-направих го писмено ,защото по този въпрос комуникирахме по телефона с тях.Те ми казаха,че от абакс си чакат парите.Ама кво ме бърка мен това ,аз преведох на интерлакс .Те да си търсят начин да ми възстановят парите.
Ние бяхме отделили една сума с идеята да видя пирамидите ,и подарък за детето.Сега ако ми е за плаж ,предпочитам друга дестинация
Във връзка с конкретния казус, искам да кажа като заинтересувана страна от Интерлакс, че сме уведомили клиентката за анулирания полет на 01.06.2021 г. точно 5 минути след като получихме информацията от чартьора - Абакс. Естествено предложихме варианти като Тунис и Италия. Останах лично поне час след работно време, за да говоря с клиентката да обясня, защо и как се налага отмяна на чартър и какво друго стойностно мога да предложа в замяна. На следващия ден клиентката отговори, че не приема нито един от вариантите, а ние възстановихме приоритетно пълната сума на 04.06.2021 г. в рамките на 3 дни!
Получихме благодарности в имейл от нашата клиентка със следния тест: "Бих искала да ви информирам ,че получих превода благодаря за съдействието ,благодарност и към колегите ви от  Абакс приятен ден"

Много ми се иска да се знае, че има и такива туристически агенции, които наистина работят коректно и в интерес на своите клиенти Simple Smile

Сърдечни поздрави на всички пътешественици в bg-mdmma Simple Smile
Както вечв съм посочила,вие ми в въстановихте  парите и казуса е приключил.
Писала съм и какво сте ни предложили.
Питането ми тук беше за съвсем друго,застраховката Отмяна на пътуване .Но и това отметнахме.
Общо взето лошо стечение на обстоятелствата
Но пък вие сте ни пращали в едни от най-готините Бг хотели.Не съм искала да ви злепоставям,дори тук имаше мнение,че вие сте си сериозна компания,с каквито впечетления съм и аз!Хубав ден

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 17:42 от MG18

# 115
Здравейте, насочили сме се към Египет наесен.
За сега сме харесали офертата на Емералд - Египет есен 2021 - Кайро и Хургада полет от София с 8 нощувки. Най-много ни блазнят 8те  нощувки и добрата цена (450 евро на човек), но какво бихте ме посъветвали за тур оператора, тук основно се коментират абакс и тез-тур, а за емералд намирам само мнения от 2014г. (предимно отрицателни), които нямам идея дали все още са актуални.
Нека да уточня, че не съм пътувала с нито един от изброените оператори.

Благодаря ви предварително и приятни екскурзии на всички, които са избрали тази дестинация!

# 116
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, насочили сме се към Египет наесен.
За сега сме харесали офертата на Емералд - Египет есен 2021 - Кайро и Хургада полет от София с 8 нощувки. Най-много ни блазнят 8те  нощувки и добрата цена (450 евро на човек), но какво бихте ме посъветвали за тур оператора, тук основно се коментират абакс и тез-тур, а за емералд намирам само мнения от 2014г. (предимно отрицателни), които нямам идея дали все още са актуални.
Нека да уточня, че не съм пътувала с нито един от изброените оператори.

Благодаря ви предварително и приятни екскурзии на всички, които са избрали тази дестинация!

Най-евтините хотели не са добър вариант.
От Жасмин нагоре стават читави. Но офертата е добра, предвид, че цените са сериозно нагоре. Ако тръгнат масово руснаците, както се очаква, няма и да паднат.

Иначе за Емералд: работила съм дълги години с тях. Не съм имала неразрешими драми. Реагирано ми е на всяко обаждане за проблем. Основно за Турция обаче.

Мисля тук имаше няколко дами, които пътуваха с тях и могат да дадат отзиви.

# 117
  • София
Моето мнение за Емелард също е отрицателно. Лошо обслужване, хотелът не това, което се очаква. Не бих пътувала с тях повече

# 118
Моето мнение за Емелард също е отрицателно. Лошо обслужване, хотелът не това, което се очаква. Не бих пътувала с тях повече

Здравейте, може ли малко повече информация ? Обслужването в хотела ли имате предвид?
Благодаря на galactic voager за мнението и препоръката.

# 119
  • Beyond the Frontiers

Здравейте, може ли малко повече информация ? Обслужването в хотела ли имате предвид?
Благодаря на galactic voager за мнението и препоръката.

Емералд нямат отношение за обслужването в хотела. Организацията на другата част от пътуването обаче е тяхна: полети, трансфери, посещение на обекти в Кайро...След това престоят в хотела, зависи основно от персонала на хотела.

Общи условия

Активация на акаунт