Египет /Тема 11/

• 52 349
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Има ли някой да лети за Шарм на 19.10?

# 451
Аз споделих моето мнение. Аз лично не съм имала никакъв проблем, но имаше доста възрастни хора, които наистина се лутаха и трябваше да им се помогне.

# 452
И ние се завърнахме от Хургада и мога да кажа , че организацията на Абакс не е на нужното ниво . Преди няколко месеца пътувахме до Тунис  с Емералд  и стях всичко беше перфектно , даже имаше двама техни представители в самолета и на отиване и на връщане .В деня преди полета бяха оставили плик с информация за обратният полет , а сега трябваше ние да пишем и да звъним на представителите на Абакс за да  благоволят да ни кажат в колко часа ще ни вземат от хотела на следващата сутрин. Като цяло организацията им куца.Това е лично мое мнение.

# 453
Визи има при кацане в Хургада от 01.05. тази година. При кацане в Кайро май винаги си е имало визи.
Наистина цари малко хаос, докато се разбере какво се попълва и откъде се вземат формулярите и къде се предават после. Но не е нещо фатално. Все пак всички наоколо са българи и все някой ще се намери да обясни.

Благодаря. Ние бяхме април и затова не сме минавали през тази процедура.

Аз споделих моето мнение. Аз лично не съм имала никакъв проблем, но имаше доста възрастни хора, които наистина се лутаха и трябваше да им се помогне.

Просто ми стана любопитно. При нас също никой не ни е съпровождал групата, но не знам някой да е имал проблеми. Както писах, нямаше и визи на летището тогава. Освен визите какви други проблеми има сега от подобен характер?

# 454
Проблемите не са изключително сериозни. Всички се сдобиха с виза и минаха паспортната проверка. Но загубихме много време заради лутане и лоша организация. За мен организацията на Абакс не е в полза и за удобство на клиента. Всички знаят, че и възрастни хора, които не знаят английски език, пътуват. А за някои от нашата група имах чувството, че изобщо за първи път се качват на самолет и се намират на летище. Именно за такива хора трябва да има поне по един водач на 170 души. Плащаме толкова много пари за тези пътувания и допълнителни екскурзии и не мога да приема, че е толкова скъпо за Абакс да осигурява по един водач на полет. Ясно е, че е всички пестят от разходи за персонал, но... в някои случаи е прекалено.

# 455
  • Beyond the Frontiers
Това е почивка, не е екскурзия. Водачи/ екскурзоводи има на екскурзиите, мисля че е ясно защо. На почивка има представител на място.
Информацията за отпътуване се оставя на рецепция, на инфо таблото или в инфо папката. При отпътуване на всички туристи са посочени минимум 3 телефона с активен Вайбър за връзка в Египет с представителите. Чак такава трудност не представлява да се пусне едно съобщение, ако не сте се ориентирали за час на вземане.
П.П. 5 години съм работила в голям хотел в Слънчев бряг, само немски туристи на ITS, TUI, Neckermann, Thomas Cook, никога информацията за отпътуване не е пращана в стаята, винаги си е била на рецепция - в съответната папка, табло. Това си е световната практика.
Иначе за Емералд чудесно, че при вас е било ок.
Така или иначе има 3-4 туроператора, които организират дефакто собствени програми/ чартъри, всеки може да сравни условия, цени и да вземе решение. За потребителите е хубаво да има конкуренция. За агентите също.

# 456
Някой има ли мнение за хотел"alf leila wa leila" ,планираме екскурзия със 3 деца (4г.,12г. И 14г) . И можете ли да ме посъветвате на кой допълнителни екскурзии да се запишем.

Посетихме го през 2009 беше невероятен !!!

# 457
Здравейте. Тази година за първи път посетих Египет и по конкретно Хургада. Хареса ми наистина и мисля догодина отново да почивам в Египет, но в Шарм Ел Шейх/за разнообразие/. Тъй като все още нямам опит с това направление , бихте ли ми дали координати на местни организатори на екскурзии в района , тъй като в Хургада избегнах предложенията за допълнителни екскурзии предложени от тукашните оператори и се свързах с местни от там ( като спестих не малко пари). Иска ми се да процедирам в Шарм по същия начин. Ако имате опит бихте ли споделили? И друг въпрос - кой месеци е най-подходящо записването за почивка през октомври 2022г. Кога да следя за предложения и кога са най- изгодни цените за записвания? Благодаря предварително.

# 458
Михаил Алексиев 704735,
Добре дошъл на родна земя!
Докато чакаш отговори на въпросите си, разкажи за своите впечатления  - хотел, плаж, време, екскурзии...

# 459
Михаил Алексиев 704735,
Добре дошъл на родна земя!
Докато чакаш отговори на въпросите си, разкажи за своите впечатления  - хотел, плаж, време, екскурзии...
Благодаря. Ами при нас имаше доста премеждия , тъй като почивката е отложена от миналата година. Ходихме по други дестинации през тази, но в крайна сметка дойде ред и на тази на 02.10. Времето беше чудесно. На сляпо избрахме хотел Pharaoh Azur. Нямаме особени претенции и сме доволни от хотела. Плажа на хотела има риф / което за мен е много добре, тъй като харесвам гмуркането/. Относно допълнителните екскурзии ползвахме услугите на Canary Tours и по конкретно гида Aladdin, за който прочетох тук във форума. Предложи ни по изгодни цени и беше много коректен с нас. Отговаря на съобщения по всяко време. Помага с информация на място.При желание мога да обясня за допълнителните екскурзии до Ел Гуна , до Кайро и до Ориндж бей( тези посетихме)

# 460
  • Beyond the Frontiers
Говорете пак с него на за Шарм. И там може да ви помогне.

# 461
Здравейте и от мен! Влизам с много въпроси, надявам се да получа отговори, а живот и здраве след посещение, обещавам да дам своя принос в темата.
Планирам почивка в Египет догодина. Като период гледам или края на Май или Октомври. Оттук и първи въпрос - има ли голяма разлика (като температура на водата най-вече) в тези два периода. Изчела съм доста статии, Октомври дават водата с една идея по-топла, но ще се радвам и на мнение тук.
Искам сама да организирам почивката, не през БГ агенция. Най-вероятно ще летя с турците - има ли други алтернативи на полети до Шарм ал Шейх? Харесала съм околията на Ras Um El Sid за почивка. Тъй като ММ обожава да гледа всякакви морски видове, проучването ми ме спря на този залив за хотел. Ако някой е нощувал в близост, моля да сподели. Много ми е важно храната да е качествена и разнообразна.
Друг въпрос, който имам - удачно ли е да се комбинира круиз по Нил с почивка в Шарм ал Шейх? Имаме възможност да почиваме 12 дни, ММ е маниак и на тема исторически забележителности, така че ще се постарая да оползотворим максимално времето и да разгледаме. Отново, търся препоръки за местни тур агенции (не искам БГ такава) за организирани мероприятия. Прочетох за Aladdin Travels и Canary Tours, Мога ли да помоля за линкове, това ли са (https://www.facebook.com/pg/canarytoursegypt/groups/ и   https://aladdin-travels.com/).
Дали има как да получа пакетна цена за хотел+ екскурзии от някоя местна фирма?
Ами май това е засега, предварително благодаря на включилит се!

# 462
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
април бяхме на гости на половинката в Кайро.
цената на организираната екскурзия от София до Хургада, с последващо плаване по Нил до Луксор с нощувки, закуски и вечери, посещение на забележителностите по Нил, в Кайро - Пирамиди, музеи, Ислямик Кайро  беще по-ниска от цената на самолетният билет, който ние платихме.

следила съм компаниите за по-ниска цена на билетите и не съм попадала на такава оферта, че отиването до там да е по-евтино от организираната екскурзия.
не твърдя, че няма начин, но аз не го намерих. късмет.

# 463
Добре...Ще погледна и БГ агенции. Коя препоръчвате за полет София - Шарм ал Шейх? Кога започват резервациите за другия Октомври? Някой вече беше питал,но не съм сигурна,че прочетох отговор.

# 464
В момента съм в Desert rose в Хургада / по женски/ Ако някой има въпроси ще отговоря. 
След завръщане рядко някой продължава да е активен май.Тази година съм за четвърти път в Египет и всеки път е различно.Сега много се засили руското присъствие .Доволна съм- хотелът е стар , но много жив.

Общи условия

Активация на акаунт