С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 643
  • 763
  •   1
Отговори
# 45
Ули, ако имаш малко дете, а свекървата не е съгласна с това, че мъжа ти е оставил еди коя си бивша, ще я прегръщаш и целуваш от благодарност ли?
Аз си мисля, че това за бившата щом е основна причина на снахата да не иска контакти, надали е еднократно
Хм, не е еди коя си бивша, а майката на детето му. Симпатична разлика, нали.
Не, няма да съм ОК, ако синът ми направи подобно нещо. Но нищо няма да му кажа. Какво да кажа на възрастен пълнолетен човек? Минало е времето за казване. Да се оправят.

# 46
  • при късмета
М/у двете няма разлика Уиш. И двете са майки на негови деца. Все едната трябва да е оставена, ако ще е при другата. Това, че не трябва да оставя децата е съвсем друг въпрос

# 47
Вярно е Мако. И двете са майки на децата му. Но, ако остави първата майка, докато детето е още бебе, няма как да съм очарована от постъпката му. Пак казвам, лично аз няма да кажа нищо. Вече ще е късно за казване на каквото и да било. Но няма да съм очарована.

# 48
Ще кажеш, ще кажеш, ако не пред новата, на него или на съседката ,приятелката, не вярвам така да мине без думица.
Иначе, нищо не може да се направи,  кой с кого ще спи не е за обсъждане.
Изяжда се отвътре човек за такова.

# 49
Ние във форум имаме какво да кажем по всяка тема, че на детето си няма да кажем нищо като прави някоя глупост Simple Smile
Тя жената не е нужно да е казала нещо страшно, както казах по-горе, при тази снаха е напълно достатъчно е да е изразила загриженост на майката на бебето.

# 50
На наркомана и алкохолика, и да им каже майка им нещо, кел файда! Самият зависим ако не иска да се оправи, и Господ не може да му помогне.
Така е, но с казването си, ти не го казваш, за да се оправи, а за да изразиш отношение. А неизразяването на отношение може да се тълкува и като съгласие с всичко това. Пресен пример имам с майка, която не одобрява пиенето на сина си, но му купува за вкъщи.

# 51
  • при късмета

Тя жената не е нужно да е казала нещо страшно, както казах по-горе, при тази снаха е напълно достатъчно е да е изразила загриженост на майката на бебето.
Кая първоначално изобщо не каза за бебе, каза, че приятелката ѝ не харесва свекървата, защото тя не искала да оставя предишната си жена. Няма нужда да гадаем какво е казала, разсъждаваме по описаното. И аз мога да дам няколко предположения какво е казала свекървата, но не го правя. Снахата може да не е стока, но свекървата изобщо не мога да я оправдая. Не се изненадвам, че е неприятна на снахата, защото няма свекърва,която да съжалява за бивша снаха и да е приятна на настоящата. Просто няма. И сама си го е направила, това е положението. Та затова снахата си има право, независимо каква е за всичко останало. И дори не ти хрумва, че свекървата си е заслужила отношението от снахата и може това да е причината тя пък от своя страна да се държи така
Вярно е Мако. И двете са майки на децата му. Но, ако остави първата майка, докато детето е още бебе, няма как да съм очарована от постъпката му. Пак казвам, лично аз няма да кажа нищо. Вече ще е късно за казване на каквото и да било. Но няма да съм очарована.
Е то и да не си му майка на този убосник, а съвсем страничен наблюдател, няма как да е очарован. Този заслужава и двете жени да му хвърлят един хубав бой и хем да  плаща цял живот, хем нито едно дете да не вижда

# 52
Ама какво значение има дали Кая първоначално е споменала бебето или не. Това не променя факта, че този е напуснал жена с бебе на месеци. И майка му казала нещо тогава.
Никъде не се казва, че продължава да го прави или че го е правила дълго време или че е било пред двамата.
Няма причина в тази ситуация, която да оправдава това, че снахата не позволява бабаъа да види детето. Няма.
Тя като не иска има пълното право да не се среща със свекърва си, но да ограничава и без това толкова редките срещи на детето си, е чиста проба злоба. И е много по-гадно и тежко от провинението на свекървата.
Чак се чудя как мъжът успява да праща пари на майка си все още...

# 53
  • при късмета
Има огромно значение. Щом казва, че това е причината снахата да не харесва свекървата, значи бившата жена е проблема, не детето ѝ. А ти от къде знаеш, че майка му го е казала еднократно? Това ти си го интерпретира, според мен го е натяквала доста време, за да стане основна причина или поне първата и единствено спомената, с изключение на парите, за отношението на снахата. Това е много по-логично.
И ако свекървата ясно е изразила със сравнението си отношението към бившата и към настоящата снаха, то е ясно, че ще я изолира снахата и от себе си, и от детето си, и от цялото си семейство. С пълно право. А явно не е толкова черна, щом сина продължава да праща пари. Просто си има основанията. А свекървата, ако не си мислеше, че може да нарежда на сина си с коя да живее и да натяква за едната пред другата, можеше и да си вижда внучето.
Аз ако съм в нейната ситуация, с най-чиста съвест ще кажа на свекървата: Имаш си любима снаха, на нея се прави на свекърва, имаш и внуче за виждане, така че мен и детето ни остави на мира. Продължавам да смятам, че свекърва, дори само да подмята за бивша на сина, така, че снахата да е наясно, го прави само и единствено да унизи снахата и да прави раздори м/у двамата. Друга причина няма. Просто няма. Само, че трябва да е наясно, че раздели ли снахата и сина, тя се разделя с внучето и никой не ѝ е виновен

# 54
Ох, съжалявам, нямам нерви да чета дълги интерпретации по темата и да пиша. Само първия абзац прочетох и това ще ми е последният коментар. Както аз си измислих, че не е натяквала дълго свекървата така ти си измисли, че го е правила Simple Smile истината нека е по средата

Но имаме нещо, което пропускаш. Отношението на тая снаха към свекървите по принцип. Добре е описано в първия пост. Да си знаят мястото, заяждане и лошо отношение към жена, само защото е чужда свекърва. Та да, в случая съм много по-склонна да отпусна доверие на свекървата, а не на снахата, която използва детето си за оръжие.

# 55
  • при късмета
Според теб е напълно логично да е казала нещо за бившата веднъж и да стане основна причина да не я харесва снаха ѝ ли? Според мен изобщо не е. Защото друга причина не е посочена
А за свекървата на Кая, може да е прекалила със "свекървите трябва да си знаят мястото" (не, че е далеч от истината по  принцип Joy), но затова, че е питала дали давайки нещо на детето е питала майка му, е абсолютно права.Аз съм правила същата забележка на собствената си майка. Децата на сестра ми са много по-малки от моя, живеят в чужбина и ги вижда 3-4 пъти годишно. Бяхме заедно веднъж и тя по инерция тръгна да дава нещо на детето, не помня какво беше, но беше алерген. Аз ги виждам по-рядко и от нея и първото което ми дойде на ум е дали сестра ми дава въпросното нещо. Още докато си го помисля и вече задавах на майка ми въпроса пита ли сестра ми дали да даде на детето. Тя се опита даже да ми се фръцне първоначално, докато се усети, че съди по моя и неговата възраст. Така, че може да си прочела само отношението към чуждите свекърви, но и за него причината някак ти е убягнала.  Ето, че и то си има основание

# 56
Не съм писала в темата от около две години, но ми прекИпЯ!
Свекърва ми живее в нас от близо година, в двустайна панелка (на мен и съпруга ми, купена от двама ни на кредит).
 Започна работа в нашият град, като си мислеше, че ще си пътува всеки ден до там, където живее (около 110км в посока). Още тогава й казахме, че няма шанс това с пътуването да се случи и ще й се наложи да живее в нас, но ако тов стане ще трябва да е за кратко, защиро е тясно. Имаме две малки деца на 3г и 4г, двамта със съпруга ми работим на пълен работен ден.
Всеки ден я карам до съседния град на работа, след като закарам децата на градина и така е на прибиране (мм теъгва в 6 сутринта за работа и се Прибира в 6 от работа) Така или иначе аз ходя с колата на работа, няма варинт да съм без кола. Тя не зачита нито едно мое правило в дома ми, говоря нещата право, но тя си прави каквото си е наумила.  Търсим й квартира, но всички били непосилно скъпи за нея (постфактум разбираме, че е изтеглила голям кредит, за да си купи жилище, който е крайно недостатъчен за такова, но държи прите по сметка и плаща вноски). Получава недотам голяма заплата, за да плаща и кредит, и квартира, вкъщи не дава и 5лв, освен ако не купи хляб или брашно на две седмици.
Постоянно й говорим как искаме да се държи с децата, какво да готви (щом има желание), което им харесва, но не става. Тя чува само собственият си глас в главата, нищо не казва, нищо не споделя и така вече година....  Това, което ме подтиква да пиша е, че дочух "Тихо, мама каза", "Тихо, мама ще се скара", което е очеизвадно настройване срещу мен. Мм е първа смяна и от 20ч е откъртил, като пън, а всяка вечер аз се увещавам и се карам с децата да лягат, а тя подмолно ми го играе, за да е добрата. Те също не могат да я гледат вече, омръзнала им е и постоянно си я изпращат да си ходи.
Върза ни ръцете с тоя кредит, няма намерение да се изнася, е, изнася се в петък вечер и идва в неделя вечер отново, поне да оставаше някой уикенд да се наспим или излезнем с приятели....
Направо съм в безтегловност от този казус. Предложих да й плащаме кварира, но с нейно участие, защото и ние имаме кредит, поне материализиран..... Не можем да я оставим на улицата, не мога да й намеря работа в нейният край (защото аз търся решение и постянно й пускам CV)
Със затоплянето на времето мм започна да работи на смени, което съвсем го разлигави или го няма, или му се спи.... и положението е извън моя контрол. Няма да изпадам в подробности колко фамилни беди и тежки загуби ни сполетяха за последните 3-4 месеца, което допълнително ни усложнява съвместния живот.... По дя*олите у дома съм си, а излизам пред блока, за да говоря по телефон или да се скараме с мм....
Абсурдно е! Нямам идея как ще ми помогнете, имам идея как ще ме нахраните, както и т. Нар "мамим мунь", но тя ни изигра професионално и двамата сме в потрес и нямаме идея как да решим казуса.
Идва ми да се изнеса САМА и да се оправят....

# 57
Мако, в темата повечето са ме чели че имам добри отношения с моята свекърва и че често се виждаме, приятелката ми също е наясно с това, та свекърва ми не е нужно да ме пита дали може да даде нещо на децата ми 😉 Пък и те са вече на такава възраст че могат сами да приемат/откажат/поискат без да чакат моя отговор.  Това беше само един пример за отношението и към моята свекърва.
Не знам бабата да продължава да натяква (нямаше да пропусне да се оплаче!), не знам и дали е казала нещо пред нея и мъжа и да и е споделил.
Каза и че с нея има брак с другата е нямал. В Германия в частност си задължен да имаш здравни осигуровки и раждането без такива и без усложнения излиза около 2000€, чела съм по групите във фб за раждане с усложнения/ секцио може и 10 000 да мине. Та те сключиха брак точно защото беше бременна 😉
А пари и пращат общо с брат му, на нея и е проблем и най вече за това се карат.

Както и да е споделих го не за да завземам темата, а за да покажа че не винаги (според мен!) свекървата е виновна за проблемите.

# 58
  • при късмета
Както и да е споделих го не за да завземам темата, а за да покажа че не винаги (според мен!) свекървата е виновна за проблемите.
Ясно е, че не за всички проблеми в една двойка е виновна свекървата. Но темата е именно за такива примери. Иначе има теми и за хвалене на свекървата, както и за оплаквания от снахата, но защо ли там не е писано от години?
Pure_nature, ей на това се казва проблем. Аз определено няма да те храня. И мъжа ти не е муньо, явно всички сте обсъдили заедно преди това, но все пак той трябва да е водещия в действията за решаване на проблема. Той трябва да ѝ припомни, че уговорката е била да живее при вас за малко, той трябва да се заеме или поне да не бездейства да ѝ търси работа и квартира и той трябва да ѝ повтаря правилата във вашата къща. Аз друг вариант, освен да я оставите да ги пътува тези 110 км. в посока до работа, не виждам. В най-лошия вариант е да ѝ натяквате, че хем живее безплатно, хем не спазва правилата. Нещо по средата е да ѝ взимате наем. Сама ще се върне вкъщи, дори да се наложи да напусне работа.  На първо време, трябва сина ѝ ясно да ѝ заяви, че я изнасяте в първата квартира, която намерите. И не се обвързвайте финансово с тази квартира. Това пак ви връзва с нея и с претенции и капризи. Ако има и грам мозък, сама ще види разликата като трябва да се издържа сама и да е поредно дете за гледане в семейството на сина си. С мъжа ти вместо да се карате му изясни това и му кажи как се чувстваш и, че неговото бездействие доста допринася за това

# 59
Pure_nature правилно се схванала положението, дори си отговаряш сама .
Не знам какво да кажа , освен че  и така не  е, и иначе не става.
Да се чудиш за какво и е кредит ,дето не ползва ,само да плаща лихви.Може да го върне като не и трябва в момента ,не и стига за нищо.
Като работи както разбирам в съседен град, не  във вашия  ,там да търси квартира  и жилище.Карате се както трябва, идеята да се изнесеш може и да се осъществи както върви , пък да се оправят двамата майка и син.Нали има кредит , да ти плати половината жилище .Шегувам се ,но това че си изля дерта не помага в твоя случай.Радикални мерки трябват.Синът и да и каже , че доста е стояла, да се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт