Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 056
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Относно овлажнителите - както са писали преди мен, вземете си първо уред за мерене на влажност и температура в стаята (ние имаме метеорологична станция от Лидъл), защото може да се окаже, че нямате нужда от овлажнител. Иначе е хубаво влажността на въздуха да е между 40 и 60%,  в нас зимата обикновено пада на 20-30% и ние много си ползваме овлажнителя във всички стаи (взехме на Ланаформ).

Относно въртележката за легло - синът ми и се радваше много дълго време, като изгася лампата и я пусна да пее се приспиваше на нея, а през деня и се радваше и играеше .. махнахме я чак когато започна да се хваща и увисва на нея 😂

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 23:24 от Butterfly

# 481
Един въпрос относно ваничките - на икейската ваничка може ли да се сложи някаква подложка за бебето?

# 482
Овлажнител тип "teardrop" ли как се наричаха имахме от Амазон, бързо си замина де, нещо го ритнахме леко и до там беше, поне изкара за периода в който беше нужен.
Един съвет който бих искала някой да ми беше подшушнал си спомням е да започна от рано да оглеждам по аптеките за промоции на бебешки комплекти козметика. На редовна цена са солени, а често има промоции с голяма отстъпка.

# 483
Аз не бях търсила промоции, но след четене във форума бях взела козметика на Мустела.
В крайна сметка, малкият беше с доста суха кожа и педиатърката ни изписа специална козметика, а Мустелата използвах аз, че сигурно поне 50лв беше 😃

# 484
На нас всеки лекар каза различна козметика..С атопична кожа, и аз използвах Мустела, но след това различни педиатри предписаха Uriage, Avene, A-derma, Bioderma, etc.. Изкупих аптеките само.

# 485
Това с козметиката (ако няма някакви специфични нужди) е общо взето като да купуваш за себе си, пробваш и виждаш. И аз започнах само с Мустела, в един момент минах на Uriage и Bioderma и впоследствие купувам различните продукти от различни марки спрямо сезона и това, което най-много ми харесва като консистенция и ефект на продукта. Всички са качествени и ОК, просто някои са, как да кажа, повече уау от други, и то за конкретното дете. В началото разбира се директно купувах комплекти от една марка, все пак новороденото не е опитно зайче, но с израстването ставах по-смела. Спорадично съм вземала отделни продукти на Hipp, Topfer, A-derma, Klorane и няколко други марки също.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 09:53 от Melusine

# 486
бях взела обикновения комплект на мустела ( ползваме си го). според акушерката от курса ( първи грижи за новороденото) първият месец най-добре било да се ползва само преварен зехтин, а бебето да се мие без препарати (решихме че това не е за нас и само при проблем ще започнем така). педиатърът препоръча на мустела серията за атопична кожа и без да има проблеми, но вече имахме обикновения и така..
уточнявам че аз имам алергии и съответно бебето е предразположено, заради това избягвах козметика с невен или лайка тъй като са алергени. иначе много педиатри препоръчват и не толкова скъпа козметика, но повечето е с невен.
от комплекта използваме шампоана( за коса и тяло) и лосиона. масажното масло рядко, а кремчето за подсичане главно навън (вкъщи ползваме бочко, който й понесе много добре и ни върши перфектна работа).

# 487
  • au bout du monde
И аз съм доволна от бочко кремчето.
Бях купила на weleda жълтата серия. След няколко месеца му излезнаха сухи петна по крачетата и взех измиващ гел за атопична на юриаж и крем за тяло на юриаж. Нямаше голям ефект и купих крем за атопична кожа на Ла рож, за няколко дни петната изчезнаха.
Измивния на юриаж си го ползваме, дори и аз.

# 488
Аз бях купила на Мустела, но в болницата ползваха Юриаж и много ми харесаха и купих и аз.Вече 1.9г ползваме само Юриаж и съм много доволна.Покрай малката и ние ги ползваме понякога.Мустелата само веднъж пробвах млякото за тяло и не ми хареса изобщо.Другите така си останаха неизползвани.

# 489
Мустела нарочно не бях купувала, защото толкова много майки казаха че не е хубава козметика, един път се излъгах да взема слънцезащитен крем за малкия, намазах се и аз и двамата изгоряхме и то на разходка из града. Не знам какъв е този крем, пише слънцезащитен ама имаше точно обратния ефект.
Юриаж и Ла Рош са може би тези, за които чувах най- добри отзиви. Аз много харесвах Биодерма, ама като й гледам състава не е нищо особено. Та гледах ако има промоции на първите две, ако нямаше купувах Хипп.
Между другото пробвайте македонския крем, струва лев и нещо, върши чудеса за подсичане.

# 490
  • Beyond the stars
Себамед ползвахме в началото. Кремчето за дупе е едно от малкото без цинк на пазара, само при необходимост и зачервяване сме мазали с такова с цинк - Судокрем и винаги изключително бързо се е повлиявал. После минахме на Биодерма. Доволна съм, но като цяло никога не е бил с проблемна кожа дребен.

# 491
Судокрем поръчвах от Белгия покрай други неща, вълшебен е, но както казвате, не за всеки ден, само при нужда, но пък работи безотказно. Слънцезащитният на Мустела е ужасен, никога не повторих.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 14:19 от Melusine

# 492
  • омъжена
Мустела нарочно не бях купувала, защото толкова много майки казаха че не е хубава козметика, един път се излъгах да взема слънцезащитен крем за малкия, намазах се и аз и двамата изгоряхме и то на разходка из града. Не знам какъв е този крем, пише слънцезащитен ама имаше точно обратния ефект.
Юриаж и Ла Рош са може би тези, за които чувах най- добри отзиви. Аз много харесвах Биодерма, ама като й гледам състава не е нищо особено. Та гледах ако има промоции на първите две, ако нямаше купувах Хипп.
Между другото пробвайте македонския крем, струва лев и нещо, върши чудеса за подсичане.
Аз съм супер доволна от Мустела за стрий крем. Като бях бременна предния път се мажех само с нея една стрия не ми е излязла. А бадемовото след това ползвах имам излезнали

# 493
  • София
Субективно е това с козметиката. Аз ползвам Мустела - взех златния комплект. Доволна съм, а най-доволен е по-добрата половина. Той има доста кожни проблеми - алергии и атопичен дерматит - с крема против подсичане доста се балансират нещата.

Аз ползвам хидратиращия крем като крем за ръце и в интерес на истината ръцете ми се възстановиха с него след ужасен период - в началото, когато се налагаше по 10 пъти да я преобувам и да мия по 100 пъти всичко. Отделно кожата ми явно беше се повлияла от общото изтощение на организма през бременността.

Следващия пътсъм решила да взема някой от комплектите на Клоран, по-наъчтатък около годинка ще действам и с Бочко, от които съм оставала доволна за себе си. Иначе семейно заради проблемите на мъжа ми, а и моите сибствени сме ползвали всички марки без изключение… и много се притеснявам детето да не наследи борбата с кожата. Много е бяла и тя, много е нежна - дори и неонатоложката го отбеляза в болницата. Но пък не се вманиячавам да в мажа с нещо постоянно - по-скоро наблюдавам и не е имала проблеми нито със сухота, нито с подсичане или раздразнения.

Сега ще видя как е слънцезащитния на Мустела.

Със сучигурност, обаче мога да потвърдя, че е супер да се дебнат промоциите. Има много изгодни предложения.

# 494
С първото дете за 7 години съм ползвала всякакви марки и скъпи и евтини. От всичко съм имала попадения и такива, които няма да купя вече.
Това, което спазвам и съветвам е да се ограничава излишното мазотене. Гел за баня от глава до пети, евентуално хидратиращ крем при проблеми и крем против подсичане. Едно бебе със здрава кожа няма нужда от омазване до дупка. Правя разлика, защото каката в бебешкия период имаше дерматит и ясно си личеше когато не е намазана с крем за атопична кожа. При дете без проблеми разлика няма. Ако бебетата ви са със здрава кожа, недейте хвърля излишни пари за серии за проблемна кожа.

Общи условия

Активация на акаунт