Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 070
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Пера с Тиера Верде + препарат за изплакване. Нямат аромат. Омекотител никога не използвам, не само за бебешки дрешки.

# 706
Аз вече изпрах, изгладих и прибрах дрешките на беба в плик за дрехи, а съм само в 24 седмица Smile
Ползвах лилавия гел на Тео бебе, без омекотител, специално купен за нейното пране. Искам вече да идва ноември и да започва екшъна Sweat Smile
С останалите покупки също съм почти готова и смятам, че до края на месеца ще съм приключила с важните неща. После вече ще се отдам на почивка и спокойствие, че нещата ѝ са пригласени и остава само частта с чистенето на  апартамента, но за там имам идея да извикам фирма за почистване, но това ми е още далечно.. Вие смятате ли да делегирате тази част на някой друг, или сами ще я свършите?

# 707
  • Beyond the stars
Попаднах на видео за бебешко пазаруване на Ballan и жена му и си мисля колко е лесно да си инфлуенсър и всичко да избираш от една марка (щото $ нали). Grinning
Но ми дадоха идея за мн як органайзер за документи на Cangaroo - акт за раждане, картон ала бала. Не че папката не ми върши същата работа, ма ми се стори мн симпатично Bowtie

# 708
Почистване на апартамента, защо?  Разбирам ако има някъде мухъл или подобни да извикате някой да се справи с него. Иначе не виждам какво толкова повече да се чисти от обикновената ви рутина, то бебето не ходи из стаите, стои където го оставите.
Ако пък държите специално всичко да е лъснато до безкрай, смятам че това ще е страхотно занимание за половинките ви докато сте в болницата. Как така фирма за почистване, колко памерса са това Grinning

# 709
  • London
И мен вече ме сърбят ръцете да изпера дрешките, но мисля да устискам до 30та седмица 😆

Ние сме викали агенция за почистване за така наречения deep cleaning, но преди години и аз работех като чистачка, когато дойдох за първи път в Англия и си чаках документите, та съм прекалено стриктна към момичетата 😂 После така и така минавам след тях пак, та не виждам смисъл.

# 710
Аз си изчистих преди да родя, мъжът ми изчисти банята основно като бях в болницата 😃 Ама аз си чистих и през цялата бременност, а и правихме ремонт почти до края. Не живея в имение, че да имам нужда от помощен персонал.

# 711
  • Седмото небе
Щом имаш възможност-повикай някой да почисти вместо теб. Дали ще е фирма или някой близък/роднина, няма значение. Почивай си когато и колкото можеш. Аз също още в началото на 8 месец бях готова с абсолютно всичко. Дори и с багажа за болницата. От първия ден на 9 месец (25.12 Коледа миналата година) го бях строила на входната врата, буквално. Е отчаках си почти до края, родих 5 дни преди термин. Но пък имах време за книги, филми и т.н. Това ми помогна и да се разсейвам от напрегнатите мисли около предстоящия финал.

# 712
Май ще спирам да ви чета, покрай вас ми идва мерака за второ дете, а хич не му е времето сега.
Толкова много да ми беше забавно това пазаруване и подготвяне за бебето, ама е толкова кратък този период Grinning

# 713
Почистването вкъщи е чудесно начинание за всяка бъдеща мама, чийто термин чука на вратата, а няма признаци бебето да се кани да излиза Simple Smile. Аз тръгнах да раждам точно след като за последно си изчистих вкъщи, така че не пропускайте тази възможност 😉.

Опитните мами могат ли да препоръчат от тези специалните чувалчета за повиване? Гледам в интернет, но не мога да се ориентирам кое ще е удачно... Имам класическо чувалче на Angel baby, но него ще го ползваме като захладнее наесен.

# 714
Колко дебело е чувалчето ти? Аз ще раждам през октомври и се чудя есенно или зимно чувалче да взема. 😏

# 715
стандартно чувалче около 2тог би трябвало да ви свърши работа и за октомври и за през зимата.. така или иначе е добре новороденото бебе да е на температура около 20 градуса. с чувалче 2тог от хм изкарахме от ледения март до май променяйки при нужда вида облекло под чувала (боди с дълъг или къс ръкав или пък гащеризон, с или без ританки, с или без чорапки). за новородено (ако не са невиждани жеги) гащеризон + чувалче 2тог ми се струва съвсем добре.

# 716
Извън стандартното почистване, което правим, нищо допълнително не съм правила за бебетата. Честно казано, с тази бременност го беше поел мъжа ми, защото имах доста контракции и проблеми с прищипан нерв накрая и не можех почти нищо да свърша.
Ако ще ползвате фирми, проверете с какви препарати работят. Да не се окажете със силно миришещо на препарати жилище. Казвам от опит, когато бях с първото бебе (на около 3м)и бях извикала да почистят дивана и столовете. Толкова силни препарати, че се наложи да излезем и да оставя да се проветрява.

# 717
Фирма эа почистване ми се струва адекватно само ако двойката е супер мърлява принципно и няма навици да поддържа чиста къща и/или и двамата нямат време и/или ги мърэи и/или жената е на легло по мед. причини и не трябва да се движи много. Аэ дори мисля, че никой не може да ми подреди и иэчисти толкова педантично колкото аэ самата. Въпреки това не смятам, че трябва да скърца от всякъде, просто да е ,,нормално" чисто, каквото и да эначи това эа семейството. :Д

Може би, ако бременната е на легло по мед. причини би си струвало, но аэ съм дори от спортуващите бременни, така че едно генерално чистене нито ще ме иэмори, нито ще ме е страх да ми направи нещо. Дано нямам контраиндикации в 9 месец, эа да си спаэя рутината, която и беэ това следвам. Мъжът ми ми помага иначе, дори и да не съм бременна, така че эа това най-малко се притеснявам.

Това, което эапочнах като проект обаче, е, да си пречистя къщата от всякакви вещи, които ми се бяха натрупали последните две години, а не полэвам или складирам по неэнайни причини. :Д Иэместихме дом. офис (аэ не съм вдигала тежко Wink ) в друга стая и сега на негово място там ще е детската. Това ми даде повод да преподредя и други неща и всяка седмица намирам и още, и още, което да органиэирам по-добре, да иэхвърля, да оптимиэирам. Скоро ще оправя килера и искам да го подредя като аптека, че последните години пак почнах да складирам ,,эа всеки случай" стари вещи там. :Д

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 08:45 от snowwhite12

# 718
Фирма эа почистване ми се струва адекватно само ако двойката е супер мърлява принципно и няма навици да поддържа чиста къща и/или и двамата нямат време и/или ги мърэи и/или жената е на легло по мед. причини и не трябва да се движи много. Аэ дори мисля, че никой не може да ми подреди и иэчисти толкова педантично колкото аэ самата. Въпреки това не смятам, че трябва да скърца от всякъде, просто да е ,,нормално" чисто, каквото и да эначи това эа семейството. :Д

Може би, ако бременната е на легло по мед. причини би си струвало, но аэ съм дори от спортуващите бременни, така че едно генерално чистене нито ще ме иэмори, нито ще ме е страх да ми направи нещо. Дано нямам контраиндикации в 9 месец, эа да си спаэя рутината, която и беэ това следвам.

Това, което эапочнах като проект обаче, е, да си пречистя къщата от всякакви вещи, които ми се бяха натрупали последните две години, а не полэвам или складирам по неэнайни причини. :Д Иэместихме дом. офис (аэ не съм вдигала тежко Wink ) в друга стая и сега на негово място там ще е детската. Това ми даде повод да преподредя и други неща и всяка седмица намирам и още, и още, което да органиэирам по-добре, да иэхвърля, да оптимиэирам. Скоро ще оправя килера и искам да го подредя като аптека, че последните години пак почнах да складирам ,,эа всеки случай" стари вещи там. :Д
За чистенето те подкрепям. На мен ми се налага всеки божи ден да пускам прахосмукачка и да мия подове, през ден бърша прах навсякъде, тъй като имам 3 прекрасни кучета. Нито съм вманиачена чистница, нито мърла. С Баткото беше по същия начин, но тогава имах проблемна бременност и имаше жена, която да ми помага, сега за по тежките неща ми помагат родителите ми.
Относно складирането на вещи snowwhite12...аз съм същата, сега си събрах и по-големите покупки, които бях дала на приятелка да ползва, та детската стая ми е на 98% готова.
Мисля да си пусна старата помпа да се продава, някак си новите модели на philips с двата накрайника много ме блазнаят. Сигурно ще пусна и още доста неща от баткото да продавам, които не са съвместими за момиченце. Бях дала сумати си пари за маркови дрехи и прочее, запазих някои неща, които са унисекс, но ми останаха 4 големи чувала и съм в голяма чуденка какво да ги правя, хем ми е жал да се разделя с тях, хем да ги пазя за 3то няма никакъв смисъл..

# 719
  • София/Севлиево
Аз си мисля да повикам някой да ми изчисти банята.Просто няма начин да се сгъна на 5 и да я излъскам отвсякъде.Последно основно сестра ми я чисти като беше тук януари,после аз забременях и чистя само където мога.Абсолютно ми е забранено да се сгъвам,навеждам и клякам.ММ чисти с прахосмукачката,аз обирам лека-полека прах от мебелите,ама банята си иска едно хубаво търкане, че тук -таме е излязъл мухъл.То вярно,че бебо като се роди ще стоим в този апартамент около месец,но пък искам да ми е чистичко.А ми е неудобно да извикам свекървата,въпреки че тя няма да откаже.Но пък нали сега ни правят ремонт в новата къща и тя е поела изцяло всичко там.Дето се вика-аз само ще си оставя чехличките пред вратата и ще вляза.

Общи условия

Активация на акаунт