Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 082
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
  • София/Севлиево
Да,поне до годинката,и задължително без омекотител.Той и ММ не харесва омекотителите как му миришат и напоследък рядко ползвам такъв...А първото изпиране на 30 градуса ли трябва да е или може на 40-50?Сега в топлото няма да ползвам сушилня,като застудее ще помисля-моята има програма бейби кеър...

# 691
Аз прах само с прах и сранаха тооолкова твърди, че ще трябва гладене сега 🙄 и нз дали ще се подобрят. Бих си взела нещо комбинирано прах и омекотител, ама нали били вредни ароматизираните май ще търся нещо био.

# 692
Ариел сенситив ползвам, но съм пробвала почти всички бебешки прахове на пазара. Аз лично предпочитам течен.
Всъщност с първото дете, което беше и с проблемна кожа, мъжът ми не знаел, че има бебешки прах и пускал перални с нейни дрехи със стандартния. Нямаше драма 😊
Омекотител никога не ползвам.

# 693
фрош за бебе и тео бебе съм ползвала.. възможно най-неароматизирани.. без омекотители, въпреки че се предлагат и бебешки такива.. доволна съм и от двете.

# 694
  • София
Тео бебе и задължително без омекотител, макар да има пак бебешки…но понеже съм със сушилня и си стават мекички. Иначе наистина ще са твърди и ще си трябва хубаво гладене.
Аз също се чудя за градусите…масово пише 30-40 градуса, само на Лидъл пише 60 (даже ги прах отделно, че имаше много тъмни и нямах идея дали няма да пуснат). Но после с лекета и др. дали ще се изпират…а така или иначе сушилнята после ги минава на висок градус..?

# 695
  • Германия
Задължително пера с детски прах за пране, респективно такъв, който е с възможно най-малко аромати и други излишни химии. От над 4г всичко пера с дм Denk mit Ultra Sensitive, от време на време добавям и малко от същия омекотител 🤷🏻♀

# 696
Вече 1.10г пера само с Ариел бебе.Ползвам сушилня и не гладя.Всичко пера на 40гр.Не деля по цветове, а ползвам цветоулавящи кърпички.Омекотители не ползвам.

# 697
  • София
А като сме на тема пране, да вмъкна и още едно питане: перете ли бебешките дрешки със специални препарати эа бебета или стават и нормалните Персил,Ленор и т.н.?

С Бочко. Неговият аромат  ми харесва.
В никакъв случай не слагам омекотители и подобни.

# 698
Момичета, имам малко глупав въпрос, за което се извинявам предварително Confused
Вече съм в 37 седмица, подготвям дрешки те на бебето за изписване, и т. н., но не  мога да преценя относно одеялото/пелената за самото изписване. Преди време взех много красива тънка плетена пелена за самото изписване, но сега започвам да се чудя дали не трябва бебето под нея да е повито и с някаква друга памучна пелена, а не да се допира "плетеното" до него? Аз бих сложила, но да не му стане много топло (август, 37 градуса!!!)
Та, ще съм благодарна на съвет от някой врял и кипял в тези води, който ги разбира нещата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 699
Според мен ще е прекалено топло. Бих взела някаква тензухена пелена най-много. Нищо плетено.

# 700
Като гледам колко е откачено времето, ако в деня на изписването ви е 40 градуса, не бих ползвала никаква пелена. Евентуално муселинова при температура около 30 и то за да не изгори от слънцето докато стигнем колата.

# 701
Изобщо не бих използвала плетеното.. адски жеги са. Колкото и да не се терморегулират новородените, с плетено и още една пелена ще е много.

# 702
Тео бебе е страшно ароматизиран, ползвала съм го и аз, просто го има навсякъде и е евтин. Иначе определено предпочитах други, но и той ставаше. Обаче ако има по- сериозни петна задължително изпирах на ръка дрехата първо и тогава в пералнята.
Моя син си е вече над 3 години, спрях с бебешките препарати, но все още не ползвам омекотител. Обаче още ползвам бебешки шампоани, просто тези детските са някакъв ужас, само на опаковката с анимационни герои се набляга, съдържанието ми се вижда с качеството на душ-гел от ейвън. Ползвам юсерин бебе, където живея сега е много достъпен и ми харесва.

# 703
  • Седмото небе
Всичко пера и суша, не гладя. Просто изваждам, сгъвам и подреждам. Преди няколко дни купих от магазин за паралелен внос втора опаковка от този течен препарат. Със сигурност ще продължавам да го ползвам, докато го има. До момента ми е фаворит.

Не мирише наистина на нищо, много концентриран и дори на 30* изпира петна. Омекотител и дезинфектант за бебешките неща ползвам от Дм тези, които са абсолютно изчистени и не ароматизирани. Но го правя много рядко и само за определени неща, най-често новите и при първото им пране.
Бях намерила миналата година в Лидл от тяхната марка капсули специално за бебешко пране. Съжалявам, че имаше само две кутии останали. Повече не съм го намирала, но пуснат ли ги пак ще си взема 5 кутии поне.

# 704
Аз пера с Persil бебешкия (предимно на 60градуса), омекотител използвам на Сано, но в мноооого малки количества, не се усеща аромат, по-скоро омекотява много хубаво и пускам в сушилня с програма 3d care или нещо подобно беше...Баткото ми е на 4 и за 4 години да имам най-много 2, 3 дрешки, които са лекетосани, всичко друго му е като ново. Мисля с бебе номер 2 да процедирам по същия начин. Гладенето не ми е любимо, гладя много малко неща.

Общи условия

Активация на акаунт