Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 084
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Bugaboo са известни с качеството си, не толкова с дизайна си. Без проблем си бутат няколко поколения. Виждам около мен една майка си вози вече 3-то дете с количка и то даже много стар модел, ми то количката си изглежда като нова.
Та, качествени са, вече дизайна е според вкуса на човек.
От изброениете ако имах възможност бих избрала бугабуу, между JOOLZ и АБЦ дизайна няма особено голяма разлика.
П.П. Още един плюс за Bugaboo е че ще можете да си я продадете после сравнително лесно.

# 676
  • омъжена
Момичета, не е за тук май питането - ноо тъй като не работя от 3 год, ще имам ли право на соц майчинство? Не намирам в нета информация дали има изискване за доходи 🙄 ( иначе имам трудов стаж над 9г) Благодаря предварително (ако някоя от вас е запозната)
ще взимаш само една година пари на минималната. Ако намериш някой Да те регистрира може и да взимаш две години майчинство
Не подвеждайте хората, когато не знаете нещо.
Няма да получава МРЗ, защото НЯМА трудов договор.
Ще има право на социално майчинство, което е около 150лева и то, ако отговаря на условията за това.
Е добре де . Знам,че е една година,просто за парите не бях сигурна и тя като отиде да пита те ще си и кажат колко ще взима. Важното,че щеше да провери. Веднага се заяждате

# 677
И аз не си купих помпа преди раждането. Толкова кърма имах още от болницата, че ми бяха нужни 2бр за да цедя. И на изписването ходих по магазините да търся помпа, гърдите ми щяха да гръмнат. След секцио и с бебе на 4дни, аз обикалям из магазина. Тази ли да взема, онази ли, тъпо беше.

# 678
Ами, просто е. Може предварително да се набележи помпа, аксесоари, шишета, стерилизатор и каквото друго се сетите, и да пратите някой с точен списък.
Аз поръчах на мъжа ми да ми вземе ръчна помпа, докато бях в болницата, а когато се прибрахме, го пратих и за електрическа. Може и онлайн да се поръча. Изобщо не е толкова сложно.
Защо да се купува помпа за 200-300лв предварително, като може и да се окаже излишна?

# 679
  • London
Съгласна съм за списъка, добавила съм и снимка ако се наложи таткото да ходи да купува 😁
Задължителните неща ще ги купя преди това, но всичко което евентуално ще се ползва (или хич) ще ги оставя за след раждането ако се наложи.

# 680
Да, влязох в сайта на бебешки магазин онлайн, набелязах си неща, направих скрийншотове и го пратих. Служителите в магазина му събрали всичко, не ги е търсил той даже 😃 За час беше вече вкъщи с покупките.

# 681
Отдавна не съм писала в темата, но скоро ще се подготвяме за бебе номер 2, което е на път, така че идвам с въпрос.
Какво мислите за легълцата next to me? В голямо чудене съм дали да си взема, защото се ползват само 6 месеца. Или да си карам със сгъваемата кошара?

# 682
  • София
Зависи какво ще ви е удобно. На мен такова легълце ми беше много удобно, не се налагаше да ставам вечер (а моето бебе спеше доста неспокойно), и си мъкнех легълцето с мен от стая в стая. Поради тази причина отново взех такъв тип легло. Инвестиция си е, особено ако е от по-скъпите, но лично за мен си струват.

# 683
  • София/Севлиево
Тоя филм да пратя ММ да ми купи помпа го играх през 2008-ма и той донесе най-скъпата такава,щото видиш ли щом е най-скъпата значи е най-хубавата...Така си и остана почти неизползвана,защото от силен стрес и тотално нежелание на малкия да суче кърмата ми за има-няма 2-3 седмици спря.После я подарих на сестра ми.Сега поне ще му покажа снимка на това,което искам, въпреки че съм по-скоро за хранене с АМ(от мързеливите съм,дето много обичат да спят и да не се будят нощем),но поне в началото ще опитам.
Май вече трябва да почна да пера ,гладя и подреждам,че в края на седмицата влизам в 8-ми месец и все повече всичко ми тежи и нищо не ми се прави...Вече родилите мами кога се захванахте с тези дейности?Предни път точно 1 месец преди да родя бях готова с всичко,ама сега в тая жега все отлагам ли отлагам...

# 684
Средата на 9тия месец изпрах всичко, аз не гладя, суша в сушилня. Тъй като беше второ бебе, не съм се пускала в някакви кой знае какви покупки, защото знам, че най-малките дрехи почти не се носят и бързо умаляват. Бях взела 5 бодита, 5 ританки, чорапки и няколко шапчици, 2 хавлийки и комплект чаршафи и няколко пелени. За един път изпрах всичко.

# 685
А като сме на тема пране, да вмъкна и още едно питане: перете ли бебешките дрешки със специални препарати эа бебета или стават и нормалните Персил,Ленор и т.н.?

# 686
Аз с лилавия Тео Бебе..

# 687
  • София
Аз да, избирам възможно най-неароматизирани бебешки прахове.

# 688
Да, аз ползвам бебешкия на Frosch и съм доволна. Simple Smile

# 689
Да, аз ползвам бебешкия на Frosch и съм доволна. Simple Smile
Пера дрешките му със детски перилни препарат.
На 9 месеца е .

Общи условия

Активация на акаунт