Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 096
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
  • Седмото небе
Това Косатто особено с портокаловия десен е много свежо.
Но и аз както Ваня съм вече пристрастена към Сайбекс. Нашия е Приам, но изчистен в тъмно лилаво, не тия натруфени шарении лимитираните, на които и плата не ми харесва. Шезлонг също имаме на марката. А ако догодина купуваме съвсем лятна и лека количка пак ще е Сайбекс, но Изи ес туист +2 варианта. Скоро даже видях едно момиче с такава и зимен кош, пак изглеждаше добре. Сподели ми, че с летния кош също е удобна, пробвали са я за кратко, макар с бебче, доста по-малко от нашето.
Ама нашата мадама, както върви доста дългичка, нищо чудно и до края да си останем с Приам, нищо че е по-тежичък. Самия летен кош е много дълъг и ще има накъде да се изтяга, особено като си легне напълно. Опасявах се много, отначало ми се виждаше тясна вътре, но си се разполага вътре като на палатка.
А по този повод да попитам мамите с Приам или друг модел на марката... Ползвали ли сте чувалчетата, видях че са два модела основните. Ама аз не намирам много голяма разлика поне визуално. Заслужава ли си покупката на такова? Или да търся нещо универсално?

# 661
  • Германия
Още се чудя между JOOLZ, ABC design и Bugaboo (fox  мисля, че е моделът). Мисля, че и трите са много добри като качество, горе-долу в един ценови диапаэон и иэглеждат добре виэуално.

Эасега сме купили само детската стая от големите поръчки, эа количката ми трябва още малко време да иэбера.

На мен Bugaboo не ми харесват чисто визуално, освен това ми се струва, че на повечето модели кошът за новородено е много ниско, което за мен е голям минус. От трите може би бих взела Joolz

# 662
Supermama, аз взех чувалче за зимата.Много удобно и наистина топли.Плата е водоустойчив, а вътре е с мека подплата.Ако например е по-топло може горната част да се махне без да се сваля целия чувал.Долната част си остава с коланите като подложка.Аз си взех този, който е за Приам Платинум (199лв беше). Между другото пасва перфектно  и на Eezy S Twist +2 😀 Цяла зима си го ползвахме.

# 663
вече над 4 месеца използвам косатто джигъл куад. като цяло съм доволна. когато я избирахме другите модели ги нямаше или поне не така като в момента. ако взимах сега, пак щеше да е косатто но може би друг модел. като цяло съм доволна. лека и маневрена. слизам и качвам 2.5 етажа всекидневно без асансьор със сглобена количка с летен кош и звяр над 6кг. като минус отчитам че сенникът е малко плитък, но на много колички е със същия размер. взехме универсално чадърче, но не ми беше удобно и сега сме с универсален допълнителен сенник май на лорели. шасито се сгъва и разгъва лесно, но заедно с летния кош не еособено компактно. за багажник на кола е ок.

# 664
Още се чудя между JOOLZ, ABC design и Bugaboo (fox  мисля, че е моделът). Мисля, че и трите са много добри като качество, горе-долу в един ценови диапаэон и иэглеждат добре виэуално.

Эасега сме купили само детската стая от големите поръчки, эа количката ми трябва още малко време да иэбера.

На мен Bugaboo не ми харесват чисто визуално, освен това ми се струва, че на повечето модели кошът за новородено е много ниско, което за мен е голям минус. От трите може би бих взела Joolz

Мерси эа мнението. И по-горе на момичето, което се иэкаэа эа бугабуу също.

Честно каэано само Abc и Joolz съм виждала на живо, бугабуу, само в нета, но и още не сме ходили да купуваме количка. Искам да отида подготвена и сега се информирам първо сама в нета.

Пише, че и трите колички са подходщи эа всякакъв терен. Особено ме впечатли обаче рекламата на бугабуу, която точно това хвали като особено добро качество на количката-че бебето не се друса в коша, неэависимо дали го воэиш на камъни, павета или асфалт. Може ли някой да сподели това вярно ли е?

Живея на туристическо място с много природа и както съм в центъра на града, точно эа 5 мин пеша имам въэможност да се раэхождам в гората, по едни полета (пътечките са класически с малки камъчета/асфалт), а градът си е стар и е целият в павета почти... Има ли някой опит с такава настилка :Д? Справят ли се гореиэброените/повечето колички с такъв терен?

И още едно питане: има ли смисъл да се купува помпа преди раждането (насочила съм се към електрическа) или по-добре след? Може да е обсъждан въпросът, но не намирам отговор, сори.

# 665
  • Германия
Помпа не ти трябва, щом си в Германия. Можеш да си вземеш от аптеката Medela Symphony с рецепта от лекар ако имаш трудности в началото. Ако решиш след това можеш да си вземеш да си имаш, а може при нужда рецептатата да се удължава с по месец докато ти е необходима.

За количкити и неравните настилки: веднъж бутах една Emmaljunga през едно поле, е не се усети даже! Но тя си е скъпа, не знам дали ви е в бюджета. За другите нямам опит, освен моето MaxiCosi, което подрусвашв, но надали е било чаааак толкова ужасно за бебето 😅

# 666
Аз съм със Сайбекс, навсякъде се справя. Паветата са ми пръв приятел 😃 там най-лесно заспива.
За помпа няма нужда предварително, вижте като родите как ще потръгнат нещата, винаги може на същия ден да се купи.

# 667
  • Beyond the stars
Тъкмо щях да кажа, че всеки неравен терен е идеален за сън. Нарочно избирах такива места, за да може да заспи, та тази реклама ми звучи малко трик за родители, които им е първо бебе Grinning

# 668
За помпата, зависи какви са ви плановете. Ако ще кърмите (от гърда), помпа е излишна. Дори в началото, когато за 2-3 дни кърмата идва по-бурно и бебето не може да изяде всичко, можете да изцедите леко до облегчение на ръка.
Ако мислите да складирате кърма, да оставяте количества за шише, по принцип може и с ръчна, но с електрическа ще ви е по-удобно.

# 669
  • София
А пък по нашите неравни тротоари, може би само в истински танк няма да се клати бебето… както една приятелка каза - разбираш колко са ни зле тротоарите едва след като видиш как главата на бебето подскача… дори и на привидно равните ттакива!
Та - много реклама, много чудо. Вижте коя ще ви пасне в багажника на колата и на височина. Със сайбекса иначе - с лятна Beezy съм (моделът с по-големите гуми) - нищо не ме плаши.
Maxi cosi я ползвахме с кола за новородено - готин беше матрака - много комфортен на бебето, самия кош е на високо. С огромни, тежки гуми е. Много маневрена. Не знам кой модел е, защото както писах вече ни я дадоха. Сега не я ползваме, защото в жегите ме скапва адски да в бутам. Ще видим как ще е като дойдат дъждовете и снеговете - сигурно пак с нея ще излизаме, защото е по-стабилна.
Сега обаче с beezy-то съм непоклатима по улиците, защото е лекичка и значително по-маневрена от голямата 😁
Та - наистина пробвайте. Виждам че има много жени, които поръчват по нета - не бих рискувала лично аз, ако не съм видяла количката някаъде.

# 670
Относно помпата за кърма на мен ми беше необходима от ден 1ви след като се прибрахме с бебчо.Дори тази,която бях подготвила не ми вършеше никаква работа,изпратих мъжът ми за такава тип "спринцовка"...Имах много кърма,доста замразих в пликове,дори давах на позната,защото тя изяви желание...Според мен изчакайте да видите как ще потръгнат нещата в болницата още и след като се приберете може на момента да си закупите...

# 671
Ние взехме Mercedes Benz AMG GT by Hartan.

# 672
Благодаря много эа отговорите. Особено това эа рецептата эа помпа не го энаех. Ще иэчакам тогава до раждането.

Тео, не энам точно кой модел на Емалиджунга имаш предвид, но проиэволно кликнах на някакъв сайт и видях цени колкото бугабуу фокс 2- около 1100 евро. Дала съм си лимит макс 800-1150 евро эа количка, като естествено ще се радвам да си намеря нещо добро и эа по-малко. Не энам дали могат да се видят на живо теэи колички някъде (по магаэините). Мерси эа идеята, не бях чувала.

Иэненадахте ме с това, че бебетата дори спят по-добре на неравен терен. :Д Ще го имам в предвид. От време на време съм виждала майки с колички по полетата/в гората, но ми е много неудобно да ги спра и питам каква им е количката. Joy

# 673
Иэненадахте ме с това, че бебетата дори спят по-добре на неравен терен. :Д Ще го имам в предвид.
Оле,мале....моят син беше от неспящите,само това ни спасяваше....Даже се ядосвах в такъв момент като попаднем на равен терен (е то в Бг не са и мн,ама на ,късмет 😀 )

# 674
  • Германия
Виж в BabyOne, ако имате наблизо, както и в XXLutz (Neubert или каквото друго имате от този род), там имат почти всички видове и актуални модели колички. Emmaljunga-та беше преди 4 години, нямам никаква представа кой модел е била. Помня че ставаше дума, че ѝ е била подарък и е струвала около 1000€. Аз преди 5 години почти взех нашата количка за 860€, но  3в1 заедно с кошчето

Общи условия

Активация на акаунт