Математически турнири 1-4 клас. Тема №59

• 85 010
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
По регламент е до 10 дни на сайта на МОН.

# 616
  • Бургас
За първа година състезанието "Николай Чудотворец" в Бургас се проведе онлайн (още декември) . Някой знае ли дали има медали като се провежда в тази форма? Докато беше присъствено имаше.

# 617
  • ту тук, ту там
Има качени резултати от Математика без граници - зима.

# 618
Синът ми е с медал 🤩🍀Честито на всички медалисти!

# 619
  • София
Честито!
Знаете ли къде мога да пусна жалба за нередност в провеждането на състезанието?

В нашето училище майката на дете е квестор на състезанието.

# 620
  • Бургас
СМБ Бургас са качили във Facebook класиране за Николай Чудотворец за 1, 2 и 3 клас. Чакаме и останалите.

# 621
Честито!

Квестор на нейното дете или на други деца?

# 622
  • Където морето целува небето...
СМБ Бургас са качили във Facebook класиране за Николай Чудотворец за 1, 2 и 3 клас. Чакаме и останалите.
3 месеца чакане на класирането, сега още три за да разберем какво следва и как ще се получат грамотите. Чудесни са!
Честито!

Това състезание като цяло е на ръба на всякакви правила. Пишете на организаторите. На мен няколко пъти са ми връщали отговор.

# 623
Здравейте,
Изчетох доста коментари, но не можах да се ориентирам.
Може ли информация какви математически състезания има подходящи за деца ПУК и първи клас?
Чувала съм за тези Многознайко, но при нас не ги провеждат.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 12:03 от Lili_f

# 624
За ПУК има "Решавай с Дружба", преди имаше и едно на Детската академия, но дали още се провежда, не знам....

За първи клас има по-голям избор - състезанията на СБНУ, Коледно, Великденско, МБГ, Салабашев, разни онлайн има...

# 625
  • Варна
Не мисля, че Математика без граници може да се нарече състезание. Щом продължава тооолкова много дни и има възможност да се изнасят задачи и от деца, че и от квестори.
И все пак честито на всички медалисти, които са си спечелили медалите с труд и с решаване на задачи. Трябва ясно да се каже, че медал не се печели току-така. Зад спечелването му стоят много време и усилия.

# 626
Преди години МБГ имаше славата на "лесно" състезание и поради това в последните години задачите станаха доста сложни, да не кажа, че дори има и такива със сгрешени условия. Но, важното е децата да решават и да се стремят към успех.
Дали се изнасят задачи, не мога да кажа, но каква е ползата от това....?!?!

# 627
Аз записвам сина ми на МБГ, точно защото му е по-лесно и печели медали. Ей така за самочувствие и да се радва детето.

# 628
  • БУРГАС
Аз не го намирам много лесно, най малко защото времето е ограничено до час за 20 задачи, а понякога само четенето и осмислянето  изисква поне минута за децата... Сега решавахме преди състезанието задачите за 4 клас ..не се решават мн бързо . Да уточня , че съм учила в МГ и съм на ти с математиката .

# 629
Задачите не са лесни, особено в последните години, но детето има шанс за медал дори и с повечко сгрешени задачи. Една година скалата беше паднала до 16 т. за бронзов медал. (не помня за кой клас беше) Това са само 8 верни задачи от 20. За мен лично дори е прекалено да се получават награди при толкова грешки. Но децата се радват....

Общи условия

Активация на акаунт