Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 33 141
  • 802
  •   1
Отговори
# 285
И аз имам питане на Вецев. Пише, че може по здравна каса в супер док. Направление за женска консултация ли ми трябва или някакво друго?

# 286
еми не знам какво ще правите Simple Smile ако ще се следите при него има някои безплатни прегледи които следи след 12-13 та седмица .

# 287
Като за начало преглед. Вероятно и следене...Ама май женска консултация е след 12 г.с., аз ще съм малко по-рано...

еми не знам какво ще правите Simple Smile ако ще се следите при него има някои безплатни прегледи които следи след 12-13 та седмица .

# 288
значи си плащаш прегледа защото женската консултация е от по късно или си вземи за преглед но тогава ьрябва да пише някакво оплакване а не предполагаема бременност. чесно казано мисля че само следи но зд но не съм сигрна на 100% .

# 289
  • София
Аз бях при Вецев с направление за ЖК, дадоха ми го в 12гс. Преди това ходих платено. По ЗК имаш два-три пъти кръв и урина и 2 прегледа за цялата бременност. Останалите прегледи си ги плащаш, но поне знаеш за какво плащаш, защото всеки преглед е като ФМ. Аз миналата година във Феникс плащах по 50.

В Шейново можеш да отидеш по спешност когато се наложи, той не само изражда, но и работи в отделението по рискова бременност. Но няма приемни часове, трябва или да го улучиш на смяна, или да си му вече пациент и той да те приеме по спешност когато е на смяна и да те проследи докато си там.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 14:50 от delisardeli

# 290
От прочетеното, разбрах, че Вецев например следи кръвотока с доплер от много ранна седмица - 7-8ма?
Знаете ли някой аг във Варна, който също да следи от толкова рано кръвотока, т. к. съм с три загуби, а последния път аг ми каза, че нямало как да види кръвотока преди 12г.с.,защото тогава вече имало плацента, а аз три пъти не мога да стигна дори до 12та.И все си мисля, че там ми е проблема, но при Б е невъзможно да пътувам по 1000 км на две седмици. И много си противоречат и все се чудя, в крайна сметка от коя седмица се прави доплер и дали не зависи и от самия апарат?

# 291
Ти тромбофилия имаш ли ? Изследвала ли си ембрионите си след аборт дали нямат увреждания ? Доплера е в самия апарат .

# 292
Ти тромбофилия имаш ли ? Изследвала ли си ембрионите си след аборт дали нямат увреждания ? Доплера е в самия апарат .
Да имам, последните два пъти бях на терапия с фракси без Ап, хетеро MTHFR 677,хомо PAI 4G/4G и хомо TAFI. Последния път изследвах ембриона, нямаше никакви аномалии.Правили сме и кариотип и там всичко е ок.
Развива се точно, без никакво изоставяне и изведнъж просто спира сърдечната дейност.

# 293
витамините следиш ли си ? Пие ли ги ? Вкарала ли си си ги в норма ?

# 294
витамините следиш ли си ? Пие ли ги ? Вкарала ли си си ги в норма ?
Б12 - 560, Д- 33,фолиевата 25 в реф.от 10 до 40. Приемам витамините от около година.

# 295
в тоя ред на мисли не знам колко аборта имаш но имай предвид че нещависимо че имаш нормален кариотип някои от ембрионите може да са увредени с за това да си имала аборт . провери си тсх и виж за срастравния матката

# 296
Здравейте,
За щастие, основния пакет за тромбофилия показа, че нямам такава. Явно обаче не усвоявам фолиева киселина. Видно от препоръките и след консултация с АГ започнах прием на "Неофолик мета", но не ми изписа нищо конкретно за Б витамините.
В препоръките пише "Витамин Б комплекс", но ще се радвам, ако дадете мнение за тези витамини или други подобни от Б групата, от които се доволни.
И може ли разяснение какво точно представлява хетерозигитно носителство на 5G/4G в PAII. Четох на първа страница, но не можах да придобие по-подробна представа.
Благодаря Ви! 😇

# 297
  • София
Хетерозигот означава, че едната половина на гена е нормална, другата е мутантна и не работи.
За MTHFR трябва да приемаш метилирани форми на Б9 и Б12, вместо синтетични, защото мутацията пречи на усвояването на синтетичните. Метилирани форми са фолат /метилфолат /неофолик Мета за Б9 и метилкобаламин за Б12.
За PAI тази мутация сама по себе си може да не предизвика проблем като тромб, но в комбинация с други мутации (например в други фактори) да доведе до проблем с кръвотока, с имплантацията и др. В тази ситуация специалистите препоръчват да се изследва поне още фактор 13 и ACE, за да се прецени необходимостта от терапия.

# 298
Момичета, с какво мажете за по-бързо минавате на синините от фраксито? Някъде в предишните теми някой беше писал за някакво мазило.

# 299
  • София/Севлиево
Аз с арника.

Общи условия

Активация на акаунт