Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 33 133
  • 802
  •   1
Отговори
# 345
Пускала съм вирусологиите в 26 г.с (Ебщайн Бар и Цитомегаловирус)преди 5 години в никакъв случай не са били 300 лв,макс 100 да бяха.Карала съм ги и двата,в такъв случай дори и да има активна рекнфекция,не е толкова притеснително,взимат се мерки и нещата се овладяват.При мен нямаше активна инфекция,не съм задълбавала защо ми ги пуска.
Попринцип по време на бременност се вдигат и левкоцити и црп,просто горната граница се измества и други числа са нормални.Но нали  при вирусни инфекции црп не се променя,а левкоцитите тръгват надолу,това помня от болестите на моя син,че ми бяха обяснявали кога е вирус и кога става на бактериална основа,така че каквото и да е,не би трябвало да ти назначават подобни изследвания на база високо црп.По-скоро стерилна урина,микробиология може би,някой зъб проблемен ,но все пак това црп  си е в нормата за бременни.
Вероятно някакъв ехографски маркер е видял.

Ташков пък преди 5 години ми водеше женска консултация и изобщо не взимаше отношение по въпросите свързани с тромбофилията,знаеше че ме следи Сигридов и хич не искаше да му се бърка,бях останала с впечатление че не е наясно.

За 5 години Сигридов страшно много е променил подхода си и неща,които преди е отричал,сега ги изисква и обратното .... та не е особен  критерии това,което съм правила преди и това,което препоръчва сега

Сигридов не видя никакъв проблем на ехографа. Назначи ми да изследвам витамини, урина, албумин, коагулация, ПКК и т.н., които после неговия ученик Ковачев разчита. Ковачев видя, че левкоцитите са малко преди горната граница и ми изписа няколко реда изследвания вирусология. Просто не знам дали да ги правя при положение, че на ехографа всичко е перфектно и дори левкоцитите са в граница!
Според мен тези изследвания ги пуска на всички, 630 лв. ми излязоха на мен.

# 346
Момичета, и аз с малко страничен въпрос. Пусках днес изследвания. Излезе малко по-висок фолат в серум. Това проблем ли е? Чудя се дали да намаля дозата на метафолиевата. Излязоха високи IgG ва рубеола и цитомегало. Това както разбирам е ок, но никога не съм ги карала Flushed Какъв е шанса Цибалаб да са объркали нещо? Случвало ли ви се е?
Утре разбира се ще коментирам всичко с Аг.

# 347
няма как да знаете дали сте карала цитамегаловирус като той оьичайно няма кой знае какви симптоми и е като обикновенна настинка само с подуване на сливиците . Рубеола почти всички са карали .
Иначе ако сте преди 20 седмица си пийте мета фолата

# 348
Пускала съм вирусологиите в 26 г.с (Ебщайн Бар и Цитомегаловирус)преди 5 години в никакъв случай не са били 300 лв,макс 100 да бяха.Карала съм ги и двата,в такъв случай дори и да има активна рекнфекция,не е толкова притеснително,взимат се мерки и нещата се овладяват.При мен нямаше активна инфекция,не съм задълбавала защо ми ги пуска.
Попринцип по време на бременност се вдигат и левкоцити и црп,просто горната граница се измества и други числа са нормални.Но нали  при вирусни инфекции црп не се променя,а левкоцитите тръгват надолу,това помня от болестите на моя син,че ми бяха обяснявали кога е вирус и кога става на бактериална основа,така че каквото и да е,не би трябвало да ти назначават подобни изследвания на база високо црп.По-скоро стерилна урина,микробиология може би,някой зъб проблемен ,но все пак това црп  си е в нормата за бременни.
Вероятно някакъв ехографски маркер е видял.

Ташков пък преди 5 години ми водеше женска консултация и изобщо не взимаше отношение по въпросите свързани с тромбофилията,знаеше че ме следи Сигридов и хич не искаше да му се бърка,бях останала с впечатление че не е наясно.

За 5 години Сигридов страшно много е променил подхода си и неща,които преди е отричал,сега ги изисква и обратното .... та не е особен  критерии това,което съм правила преди и това,което препоръчва сега

Сигридов не видя никакъв проблем на ехографа. Назначи ми да изследвам витамини, урина, албумин, коагулация, ПКК и т.н., които после неговия ученик Ковачев разчита. Ковачев видя, че левкоцитите са малко преди горната граница и ми изписа няколко реда изследвания вирусология. Просто не знам дали да ги правя при положение, че на ехографа всичко е перфектно и дори левкоцитите са в граница!
Според мен тези изследвания ги пуска на всички, 630 лв. ми излязоха на мен.
На мен 700 лв.

# 349
Къде ги правите тия изследвания? Flushed
На мен днес ми взеха 220 лв за сума ти неща, една част се покриха от НЗОК. Или пускате нещо специално и скъпо?

# 350
  • София
Странно точно на Sophamacy звънях на аптеката им в Дружба - отгороиха ми, че нямат и че в скалада им няма и надали ще имат...Ще пробвам пак тия дни, може просто да съм попаднала на аптекарка не в настроение да провери. Не купувам много големи дози за момента защото съм с кървене и ми намалиха дозата от 0,4 на 0,3, но в началото на другия месец ще пускам анти ХА и е възможно пак да си ми я вдгигнат.

Аз купувам редовно от Sopharmacy. Звъня предварително, за да ми кажат в коя от техните имат и ходя и купувам за целият месец. До сега не е имало проблем. Надявам се, вече да сте намерили.

# 351
На мен днес ми взеха 220 лв за сума ти неща, една част се покриха от НЗОК. Или пускате нещо специално и скъпо?

Ами изглежда, че само Сигридов ги иска. Списък с различни изследвания. Хематология, вирусология, витамини като Б2 и Б7, йод в урината, селен и т.н, които се изследват в Германия и още и още! Simple Smile

Не знам, но това не е за средната работна заплата.

# 352
Пусках IgG за токсоплазвоза, рубеола, цитомегало, херпес, IgM за токсоплазмоза, ПКК и урина с всичките им показатели, d-димер, вит Б12 и Д, фолат, хомоцистеин,  TSH, прогестерон...сигурно пропускам нещо. И беше 220...ПКК и урина се покриват от касата.

Ами изглежда, че само Сигридов ги иска. Списък с различни изследвания. Хематология, вирусология, витамини като Б2 и Б7, йод в урината, селен и т.н, които се изследват в Германия и още и още! Simple Smile

Не знам, но това не е за средната работна заплата.

# 353
  • Sofia
А защо Б2 и Б7?
Нали се гледаха само Б6, Б9 и Б12.

# 354
Здравейте 😊
Преди време бях пуснала съкратен пакет за тромбофилия, като имам следните мутации:
PAI 4G/5G- Хетерозигот
MTHFR C677T - Хетерозигот
Днес излезе и АСЕ- хетерозигот
От доста време се борим за детенце. Репродуктивния ще назначи терапия след настъпване на бременност. Единствено ме притеснява, че всеки месец се тъпча с дуфастон. Живот и здраве след 2 месеца ще правим инсеминация. Аз пак ще го попитам за нещо превантивно като наближи момента. Имам и биохимична преди 2 години. По едно време си мислех, че имам и проблем с имплантацията, защото лигавицата е доста дебеличка и с тази тромбофилия, която излезе, освен да потърся и второ мнение. Има ли някоя от вас с тези мутации? Назначиха ли терапия преди забременяването(примерно от О до менструация). Аз съм от Бургас, а репродуктивният ми е във Варна. Ако можете да споделите с кой лекар да се консултирам в района. Единствено за д-р Конова знам. Благодаря, че изчетохте дългия пост 😁
Кактусче аз съм със същите мутации само, че АСЕ ми е хомозигот. Аспирин от О до М ми бяха предписали.

# 355
Да, Сигридов ги иска, в Бодимед. Направо онемях като ми казаха сумата😬

# 356
Да, Сигридов ги иска, в Бодимед. Направо онемях като ми казаха сумата😬
И аз, но преди това вече бях дала за другите изследвания 1250 лв, та тези ми се сториха малка. Ужасно скъпо е всичко. Добре, че се сетих да взема фактури за всички и говорих със синдиката, в който членувам за помощ. След като пуснах молба ми покриха 80 % от стойността на всички изследвания. Политиката им, относно такива неща при нас, е много добра.

# 357
Alaskata, профилактично. Аг ги пуска на всички бременни в началото доколкото разбрах . Заради тромбофилията ми бяха допълнително д димер, хомоцистеин и време на кървене. От себе си добавих прогестерон Grinning

# 358
  • София
Момичета,вие къде пускате Б6,навсякъде ли е от порядъка на 50 лв?
 Аз в събота ще пускам разни витамини (вит Д,желязо,Б12,Б6, TSH,FT4, Фолат и хомоцистеин )вероятно в Бодимед,за да започна бавно и славно да запълвам дефицити.Пропускам ли нещо според вас?Не съм бременна,планувам първо да подготвя организма и тогава.
Като добавки мисля да почна с МИО Инозитол,Аргинин и NAC,denis от съседната тема с добавките е споделила много интересна информация,касаеща точно нашите случаи с рисковете от прееклампсия.За непременно са добавките!!!
Скрит текст:

В понеделник съм при д-р Вецев (ако не ми мине котка път,че вече веднъж отложих) да видим и той какво ще каже по темата с моите проблеми.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 15:10 от *Bubble*

# 359
Bubble- аз пускам щитовидните хормони, Б12, фолат, хомоцистеин и витамин Д и др. в Кандиларов, защото има много изгодни ваучери с намаление в един сайт, не знам , за да не е реклама, как да го посоча тук. Затова, ако искаш ще пиша на ЛС или някой да даде жокер в скрит текст ли да е, ако представлява интерес. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт