Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 33 134
  • 802
  •   1
Отговори
# 330
Той това ми вика - ти си приемала и Аспирин в началото, викам - не, никога Grinning Общо взето излязох доста объркана и наплашена от кабинета.

Като по-голяма част от пациентите му.
Но не се притеснявай - той е просто луд човека. С теб всичко е ОК.

# 331
  • София
Включих се в темата заради приятелка и сега заради нея чета и се образовам.
Следя активно инициативата за построяване на детска болница и искам да ви помоля да подкрепите петицията за нея https://www.peticiq.com/326542
Благодаря Ви.

# 332
Момичета,  при hs CRP 1,85 и левкоцити 10,06 (реф. 3,5 - 10,5) и въпреки че каза, че изследванията ми са мн добри, Ковачев при Сигридов все пак препоръча да изследвам Вирусология. Някоя от вас изследвала ли е такова нещо:
CMV IgGII, HSV 1&2 IgG, EBV IgG и т.н (Цитомегалолвирус, Епщайн Бар вирус и т.н, които ще струват още 300 лв...А току-що дадох 600...)?

Също искам да попитам дали Вецев ви е пускал за хепатит и сифилис - изследвали ли сте? В 16 г.с. аз все още не съм...

# 333
Аз си пусках тия витуси дето пишеш по горе , прекарала съм ги и имам антитела , Обаче ако е активна инфекцията трябва да се лекува защото влияе на развитието на бебето . Назначи ми ги Сигридов заради малка кистичка в мозъка на бебчето

# 334
Аз си пусках тия витуси дето пишеш по горе , прекарала съм ги и имам антитела , Обаче ако е активна инфекцията трябва да се лекува защото влияе на развитието на бебето . Назначи ми ги Сигридов заради малка кистичка в мозъка на бебчето

А в коя седмица видя тази кистичка?

Ами сифилис и хепатит?

# 335
на скрининга . Инче сифилис и хепатит се пуска обичайно май чак преди раждане , и всякакви интервенции

# 336
на скрининга . Инче сифилис и хепатит се пуска обичайно май чак преди раждане , и всякакви интервенции

Ясно... Ами освен да пускам... Макар че Сигридов на скрининга не е видял нищо и той реално не ми е изписал вирусология. А го направи Ковачев - след като ми разтълкува изследванията, назначени от Сигридов. В същото време пише, че при бременност е нормално левкоцитите да се вдигат и половината момичета имат като или по-висок от моя hs CRP.. Ох, тия изследвания нямат край...

# 337
нищо не разбрах , какво ти е назначил Сигридов ? и Какво е разтълкувал Ковачев

# 338
  • София
Пускала съм вирусологиите в 26 г.с (Ебщайн Бар и Цитомегаловирус)преди 5 години в никакъв случай не са били 300 лв,макс 100 да бяха.Карала съм ги и двата,в такъв случай дори и да има активна рекнфекция,не е толкова притеснително,взимат се мерки и нещата се овладяват.При мен нямаше активна инфекция,не съм задълбавала защо ми ги пуска.
Попринцип по време на бременност се вдигат и левкоцити и црп,просто горната граница се измества и други числа са нормални.Но нали  при вирусни инфекции црп не се променя,а левкоцитите тръгват надолу,това помня от болестите на моя син,че ми бяха обяснявали кога е вирус и кога става на бактериална основа,така че каквото и да е,не би трябвало да ти назначават подобни изследвания на база високо црп.По-скоро стерилна урина,микробиология може би,някой зъб проблемен ,но все пак това црп  си е в нормата за бременни.
Вероятно някакъв ехографски маркер е видял.

Ташков пък преди 5 години ми водеше женска консултация и изобщо не взимаше отношение по въпросите свързани с тромбофилията,знаеше че ме следи Сигридов и хич не искаше да му се бърка,бях останала с впечатление че не е наясно.

За 5 години Сигридов страшно много е променил подхода си и неща,които преди е отричал,сега ги изисква и обратното .... та не е особен  критерии това,което съм правила преди и това,което препоръчва сега

# 339
Той това ми вика - ти си приемала и Аспирин в началото, викам - не, никога Grinning Общо взето излязох доста объркана и наплашена от кабинета.
Само да попитам, Сигридов не препоръчва приема на Аспирин в началото ли?

# 340
Само да попитам, Сигридов не препоръчва приема на Аспирин в началото ли?

Сигридов не е много наясно какво препоръчва. Зависи в какво настроение е по време на прегледа.
Последните му хитове са да спира терапия изобщо (без никакви изследвания) и да твърди, че магнезият щял да обърка сексуалността на бебето. Нещо и за но-шпа имаше, но не го помня.

# 341
Здравейте 😊
Преди време бях пуснала съкратен пакет за тромбофилия, като имам следните мутации:
PAI 4G/5G- Хетерозигот
MTHFR C677T - Хетерозигот
Днес излезе и АСЕ- хетерозигот
От доста време се борим за детенце. Репродуктивния ще назначи терапия след настъпване на бременност. Единствено ме притеснява, че всеки месец се тъпча с дуфастон. Живот и здраве след 2 месеца ще правим инсеминация. Аз пак ще го попитам за нещо превантивно като наближи момента. Имам и биохимична преди 2 години. По едно време си мислех, че имам и проблем с имплантацията, защото лигавицата е доста дебеличка и с тази тромбофилия, която излезе, освен да потърся и второ мнение. Има ли някоя от вас с тези мутации? Назначиха ли терапия преди забременяването(примерно от О до менструация). Аз съм от Бургас, а репродуктивният ми е във Варна. Ако можете да споделите с кой лекар да се консултирам в района. Единствено за д-р Конова знам. Благодаря, че изчетохте дългия пост 😁

# 342
Пускала съм вирусологиите в 26 г.с (Ебщайн Бар и Цитомегаловирус)преди 5 години в никакъв случай не са били 300 лв,макс 100 да бяха.Карала съм ги и двата,в такъв случай дори и да има активна рекнфекция,не е толкова притеснително,взимат се мерки и нещата се овладяват.При мен нямаше активна инфекция,не съм задълбавала защо ми ги пуска.
Попринцип по време на бременност се вдигат и левкоцити и црп,просто горната граница се измества и други числа са нормални.Но нали  при вирусни инфекции црп не се променя,а левкоцитите тръгват надолу,това помня от болестите на моя син,че ми бяха обяснявали кога е вирус и кога става на бактериална основа,така че каквото и да е,не би трябвало да ти назначават подобни изследвания на база високо црп.По-скоро стерилна урина,микробиология може би,някой зъб проблемен ,но все пак това црп  си е в нормата за бременни.
Вероятно някакъв ехографски маркер е видял.

Ташков пък преди 5 години ми водеше женска консултация и изобщо не взимаше отношение по въпросите свързани с тромбофилията,знаеше че ме следи Сигридов и хич не искаше да му се бърка,бях останала с впечатление че не е наясно.

За 5 години Сигридов страшно много е променил подхода си и неща,които преди е отричал,сега ги изисква и обратното .... та не е особен  критерии това,което съм правила преди и това,което препоръчва сега

Сигридов не видя никакъв проблем на ехографа. Назначи ми да изследвам витамини, урина, албумин, коагулация, ПКК и т.н., които после неговия ученик Ковачев разчита. Ковачев видя, че левкоцитите са малко преди горната граница и ми изписа няколко реда изследвания вирусология. Просто не знам дали да ги правя при положение, че на ехографа всичко е перфектно и дори левкоцитите са в граница!

# 343
  • Harmonia Mundi
Аз купувам редовно от Sopharmacy. Звъня предварително, за да ми кажат в коя от техните имат и ходя и купувам за целият месец. До сега не е имало проблем. Надявам се, вече да сте намерили.

И аз звънях на поне 10 от аптеките в списъка - говоря за София и в нито една нямаше - та за мен се оказа безмслено и изнервящо и ги изтрих тия списъци. Е все в някоя аптека сигурно от изброените ще има де...Последно клексан 0,4 намирах в Марешки, казаха че имат и фраксипарин налично, но това беше миналия месец. Аз си търсих клексан 0,6 и благодарение на отзиви от тук се сдобих с 2 кутии от аптеката в болница Надежда - нищо че съм от Дружба и не се следя там.

Преди месец звънях в някои от аптеките от списъците на министерството, но трудно го намерих. Не се поддържа постоянно и от тях.

# 344
Аз ходих при д-р Константинова и съм много доволна. За да запишеш час, звъниш на регистратура на ДКЦ Св. Марина, ще вземат мобилния номер и тя ще ти се обади лично, за да уговорите час. Консултацията е 60 лв., има часове в петък по принцип. Отдели си поне 40 мин., защото обяснява подробно и ще те пита за фамилна история (в смисъл на заболявания). Предписва терапия. Аз съм с други мутации, пила съм Дуфастон без терапия, а е трябвало да вземам Аспирин. Ако искаш доп. информация, може да ми пишеш и на лично. Успех!

Здравейте 😊
Преди време бях пуснала съкратен пакет за тромбофилия, като имам следните мутации:
PAI 4G/5G- Хетерозигот
MTHFR C677T - Хетерозигот
Днес излезе и АСЕ- хетерозигот
От доста време се борим за детенце. Репродуктивния ще назначи терапия след настъпване на бременност. Единствено ме притеснява, че всеки месец се тъпча с дуфастон. Живот и здраве след 2 месеца ще правим инсеминация. Аз пак ще го попитам за нещо превантивно като наближи момента. Имам и биохимична преди 2 години. По едно време си мислех, че имам и проблем с имплантацията, защото лигавицата е доста дебеличка и с тази тромбофилия, която излезе, освен да потърся и второ мнение. Има ли някоя от вас с тези мутации? Назначиха ли терапия преди забременяването(примерно от О до менструация). Аз съм от Бургас, а репродуктивният ми е във Варна. Ако можете да споделите с кой лекар да се консултирам в района. Единствено за д-р Конова знам. Благодаря, че изчетохте дългия пост 😁

Общи условия

Активация на акаунт