Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 535
  • 802
  •   1
Отговори
# 600
На мен Лисичков ми каза само, че е добре да се направи консултация с хематолог преди раждането, междинно само спомена да се види хомоцистеинът и витамините.
Като чета колко момичета тук се следят по-стриктно, питах и двамата АГ при които се следя за изследвания, и двамата не проявяват интерес, а са наясно, че съм с тромбофилия Rolling Eyes

# 601
Здравейте момичета,имам нужда от малко помощ.При изследваня за вродена тромбофиля се откри че имам
1.хетерогенен генотип1691C/A FVLeiden
2.хетерогенен генотип 1298 MTHER
Притеснява ме първото,трябва ли да отида на консултация с доктор и кой препоръчвате др Паскалева или Лисичков.имам загуба преди 8месеца на плод в 10г.с
Жената просто написа, че се притеснява от Ф5 и попита за препоръка за хематолог.
Не е питала за витамини.

Относно хематолог - и двамата са добри за консултация на небременни. Но за Паскалева се чака около два месеца, за Лисичков - дни. А ако е за следене на коагулация/терапия по време на бременност - Паскалева има повече опит, защото много бременни се следят при нея. Лисичков не знам дали следи изследванията на бременните.

Жената е написала, че е правила изследване и са излезли еди кои си фактори. Също, че има загуба в 10-та седмица.
Безотговорно е да не се спомене важността на витамините, защото нито Паскалева, нито Лисичков ще го направят. Както и 100 други лекари.

А разликата между Паскалева и Лисичков я дъвчем всеки 3-5 страници. Просто аз не се дразня да отговарям нон стоп на едни и същи въпроси. Но не всички сме така.

# 602
  • Sofia
С други думи казано, gunstick1, запази си час и при двамата и тогава сама ще разбереш на къде ще наклонят везните.

И аз съм ходила и при двамата, просто защото мненията за лекари са субективни, на една ще допадне един подход, на друга - друг.
Но ако забременея - бих се постарала да ме следи Паскалева.

# 603
Точно за да избегна пререкания, съвети не давам, а само споделям в различини теми моите преживявания от личен опит. От там нататък всеки може да отсее нужната му информация Rolling Eyes
За протокола - започнах по трънливия път на ин витрото през 2013 г., имам 7 трансфера с мои Я и един с ДЯ. Бебе все още нямам Unamused

# 604
пътя който минават всички е различен ! Не знае щеше да е по добре да се боря 7-8 години и все още да го нямам или да имам 3 аборта като единия е в 19 та седмица . Всички минават през различни неща но е твърде НЕ коректно някой да седне да води сметка кой от кой е по дълго време по пътя защото моя път започва от 2015 края , но за тези години имам доста неприятни аборти които действат много кофти на психиката и съответно имам приятелки които имат 7 години в инвитро клиника но са в час само с нещата около самото инвитро . Докато лично моя живот ме обърна през много от фазите и не мога да схвана как някой може ла ми води такава сметка

# 605
За мен форумът е безценен източник на информация, който ме насочва много какво да питам лекарите, и изобщо към какви лекари да се обърна. Всеки споделен опит е ценен и благодаря на всички, които се включват и се опитват да ни предпазят, споделяйки.

# 606
  • София
На мен Лисичков ми каза само, че е добре да се направи консултация с хематолог преди раждането, междинно само спомена да се види хомоцистеинът и витамините.
Като чета колко момичета тук се следят по-стриктно, питах и двамата АГ при които се следя за изследвания, и двамата не проявяват интерес, а са наясно, че съм с тромбофилия Rolling Eyes
Между другото не помня дали съм ви споделяла (извинявам се ако се повтарям) ,аз съм страшно доволна от консултацията ми с д-р Росица Колева.Бях преди около два месеца с архива изследвания от миналите бременности (втора успешна ,но адски проблемна и първа неуспешна приключила в 21 г.с) , прегледа абсолютно всичко от игла да конец и ми отдели страшно много време,обърна огромно внимание на витамините,изписа ми добавки за подготвяне на кръвотока още преди бременност,досега осен Сигридов ,никой друг така обстойно не се е занимавал с тях.
Бях и при д-р Вецев,отидох с големи очаквания ,но в крайна сметка д-р Колева ми допадна повече.

# 607
Аз си следя моите в токуда иначе за интралипид сьщо са ми смесени чувствата познавам много жени , включително и аз с назначен интралипид ( в същост на кой ли не го е назначил ) и в крацна сметка аз правих вливка и имах Биохимична , после не я направих и сега съм бременна ! И много дами знам които имаха такива драми . Според Сигридо Нк клетки от кръвта са бошлав работа и до някъде е прав . Общо взето пак трябва сам да решава
Аз за себе си и моите случаи също не бих вливала отново.
Здравейте, в 13г.с и си пуснах фибриноген и излезе завишен, преди месец беше 3.8 а сега е 5.7
Пия всяка вечер аспирин протект.
Нямам тромбофилия, но на какво може да се дължи това покачване?

За бременна е добре ,различни са референтните стойности при бременност.

По-висока ми е стойността от тази в референтните граници при бременни.
Пуснах Д-демир но той ми е в границите. Те не се ли покачват заедно като показатели?

# 608
Не , всяко нещо има свое свойство като цяло и може всичко да е наред но аптт да е завишено или нещо друго за е завишено или занишено но пък другите да са ок .

# 609
  • София
Здравейте, имам две успешни бременности  и сега преди 10 дни преживях спонтанен аборт в 8г.с.През цялото време бременността вървеше назад с 10 дни и не чухме пулс.Едната от АГ се усъмни за тромбофилия,но другата при която ходих на частно категорично отхвърли,че може да имам след две успешни бременности.На мен ми се иска да си пусна изследването,но нямам представа какво точно да изследвам .Тези вродените възможно ли е изобщо да се отключат чак сега при третата ми бременност?

# 610
Напълно възможно , с тромбофилия може да си носител но да не е отклбчена , но да не забравяме че може да развиеш и Придобита и да отключиш Вродена тромбофилия. но това което ти се е случило не показва 100% точно това като факт . много е възможно просто да е бил увреден ембриона

# 611
  • Sofia
Това ми напомня на моята АГ.
И аз имам две успешни бременности и после мисед в 9 г. с. Като казах на АГ, че искам да се изследвам за тромбофилия, го сметна за излишно. После като й показах резултатите (Ф2 Протромбин + още три мутации), и пак ми каза, че щом съм изкарала две успешни бременности, няма нужда от терапия 😂.

Тромбофилията може да се активира по всяко време. Това, че имате две успешни бременности, не означава, че е невъзможно тромбофилията да се активира при следваща.

Но дали тромбофилията е виновна за толкова ранна загуба, наистина никой не може да ти каже.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 16:24 от Brin de muguet

# 612
  • София
Здравейте, имам две успешни бременности  и сега преди 10 дни преживях спонтанен аборт в 8г.с.През цялото време бременността вървеше назад с 10 дни и не чухме пулс.Едната от АГ се усъмни за тромбофилия,но другата при която ходих на частно категорично отхвърли,че може да имам след две успешни бременности.На мен ми се иска да си пусна изследването,но нямам представа какво точно да изследвам .Тези вродените възможно ли е изобщо да се отключат чак сега при третата ми бременност?
Аз също имам 2 успешни бременности, но при опитите за трето дете от 4 ембриотрансфера имам 1 биохимична бременност, едно кухо яйце, един спонтанен аборт и един опит без никаква имплантация. След толкова неуспехи пуснах генетични изследвания за вродена тромбофилия и се откриха 3 мутации на гени, т.е. имам си тромбофилия, която не е попречила на първите ми две успешни бременностти, но ме саботира сега в опитите за трето дете.

# 613
тромбофилия има огромна част от населението , просто някои хора не я отключват никога , други я отклбчват след 1 аборт , трети след 1-2 деца чак . Та ти може да не си я била отключила . Аз първата си бременност я загубих в 19 та седмица заради даун , а сега имам един букет тромбофилии , и никой не може да каже че съм я била отключила в първата бременност например . Та така . Тегави са тия тромбофилии , и това Тафи често се отключва пък ептен в средата на бременноста например . Смисл може да се отключи чак тогава и да изиграе лоша шега , но хората които са вече на терапия не трябва да се притесняват от него специално

# 614
Аз съм хетерозиготен носител на може би най-рисковия фактор (V) + още 3-4 за неусвояване на витамини. Изследванията обаче за кръвосъсирване са ок. Проф.Паскалева каза, че според нея терапия трябва да се включи към 20 седмица или дори по-късно и то ако на АГ прегледите се установи проблем с кръвотока. Според нея не е имало нужда да съм на фраксипарин от началото, но след като е започнат не е ок да се спира. Също имам ранна загуба (5 г.с.), при която просто изкървях. Тя каза, че това категорично не е от тромбофилията щом е било с кървене. Така че...генетичните изследвания не са лошо нещо, но само въз основа на тях не е нужно да се бодем от самото начало.

Общи условия

Активация на акаунт