Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 519
  • 802
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Също имам ранна загуба (5 г.с.), при която просто изкървях. Тя каза, че това категорично не е от тромбофилията щом е било с кървене.
Колкото лекари,толкова и мнения. С първата ми бременност не знаех че имам тромбофилия,кървях си жестоко,имах отлепвания,после образувах хематоми,а бебето не можеше да се закрепи и д-р Чавеева видя и проблем в доплера и ми пусна изследвания за тромбофилия.Оказа се, че съм притежател на кофти мутации и започнахме терапия (след дъжд качулка,но поне спрях да кървя).
След като бременността приключи фатално ,се консултирах със Сигридов ,който не знам дали е редно да ви обяснявам какво ми каза тогава,защото вече тотално други теории развива и си противоречи,тогава твърдеше,че е важно да се започне с инжекциите от много рано,за да не се образуват микротромбчета и да се закрепи бебето и беше сигурен,че всичко при мен е било от тромбофилията.
При втората ми бременност почнах с инжекциите от деня на положителния тест и освен едно кафяво еднократно зацапване,истории с кървища не съм имала,но доколко е било от терапията ...не мога да кажа.

# 616
  • Sofia
При моя мисед нямаше баш истинско кървене, само слабо кафеникаво зацапване, което спря. И Русев и Лисичков не изключват тромбофилията да е била причината, именно заради микротромбчета.
Но това е недоказуемо. Може просто ембрионът да е бил с увреждания.
И двамата казват да започвам терапия от положителен тест.

А Паскалева ми каза, че тромбофилията създава проблеми най-вече в третия триместър и не вярва тромбофилията да е предизвикала загубата. Въпреки това, заради високорисковата ми мутация, възрастта и семейната обремененост ми предписа Фраксипарин от 8 г.с. Сега ако успея и да забременея...

# 617
  • София
Задължително ще си пусна изследването!
Гледах брошурата на Геника, но незнам кой пакет да пусна.Вие кой препоръчвате?

# 618
  • Sofia
Пакет според финансите.
Поне основен панел.

Аз пуснах пълния панел + още една мутация предписана ми от Русев, заради Фактор 2.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 17:47 от Brin de muguet

# 619
Лекарите са хубаво нещо, но понякога са прекалено много в книгите. Ся според тях не можело ранна загуба от тромбофилия. Абе то не може, ама яйцата после на нашето дупе се пържат. В моят случай два броя - едното бая серизно се попържи.
То според лекарите и изследвания се правят след 3 загуби, ама на кой му се чакат?
Лично моят хематолог на мен ми каза, че единственият начин да успея е с висока доза и бодене от възможно най-рано. И на мен не ми се рискуваше да трупам архив в отбора на неуспешните бременности, защото в учебника по хематология пише, че тромбофилията причинява само късни загуби.
Не ми беше приятно да се бода от 3-та седмица до 45 дни след раждането, но така успяхме. Не казвам, че важи за всички, ама аз предпочитам да съм с вързани гащи.

coolyto моят фибриноген още от началото беше над референтните за бременни. Лекарят ми не го е отбелязвал като проблем и аз реших да не се товаря с излишна информация какво и защо.
Например холестерола ми беше с резултат “висока стойност, невъзможно да бъде измерена”. Просто някои хора реагираме различно и показателите ни са по-високи. Затова изследванията трябва да се разчитат от лекар на базата на личната ни медицинска история.

# 620
Интересно, ама на мен пък Паскалева ми каза, че тромбофилията създава проблеми в първи триместър, късните загуби са по-нетипични.

# 621
Интересно, ама на мен пък Паскалева ми каза, че тромбофилията създава проблеми в първи триместър, късните загуби са по-нетипични.

Явно има значение за кои фактори става въпрос. Аз знам, че има такива, които влияят дори при зачеване и имплантиране.

# 622

Явно има значение за кои фактори става въпрос. Аз знам, че има такива, които влияят дори при зачеване и имплантиране.
Да, и аз мисля, че има значение вероятно и факторите, и комбинацията.

# 623
Туко що мисля че отговорихме на вчерашния идиотски спор с Паскалева и Лисичков ! За пореден път ще кажа че е лекаря нее бог и всеки трябва сам да реши на кой да се довери .  Паскалева си има шменти капели като Сигридов и още много подобни , но не са лоши лекари като цяло

# 624
На мен Лисичков ми каза само, че е добре да се направи консултация с хематолог преди раждането, междинно само спомена да се види хомоцистеинът и витамините.
Като чета колко момичета тук се следят по-стриктно, питах и двамата АГ при които се следя за изследвания, и двамата не проявяват интерес, а са наясно, че съм с тромбофилия Rolling Eyes
Между другото не помня дали съм ви споделяла (извинявам се ако се повтарям) ,аз съм страшно доволна от консултацията ми с д-р Росица Колева.Бях преди около два месеца с архива изследвания от миналите бременности (втора успешна ,но адски проблемна и първа неуспешна приключила в 21 г.с) , прегледа абсолютно всичко от игла да конец и ми отдели страшно много време,обърна огромно внимание на витамините,изписа ми добавки за подготвяне на кръвотока още преди бременност,досега осен Сигридов ,никой друг така обстойно не се е занимавал с тях.
Бях и при д-р Вецев,отидох с големи очаквания ,но в крайна сметка д-р Колева ми допадна повече.

Здравейте, къде преглежда д-р Колева?

# 625
Преглежда в Токуда , но има и частен кабинет.

# 626
аз ходих също при Колева и При Вецев , и двамата са страхотно но Колева не следи кръвоток преди 13 та седмица , лично аз не я избрах точно по тази причина , но ще разждам сигурно при нея защото работи в Токуда

# 627
  • София

Аз пуснах пълния панел + още една мутация предписана ми от Русев, заради Фактор 2.

Какво още ти пусна Русев зареди Фактор 2?

аз ходих също при Колева и При Вецев , и двамата са страхотно но Колева не следи кръвоток преди 13 та седмица , лично аз не я избрах точно по тази причина , но ще разждам сигурно при нея защото работи в Токуда
Аз не съм я питала,но самата тя ми каза,че е важно от начало нещата да тръгнат нормално и кръвотока да е добър още от самото имплантиране,странно че чак оттогава следи нещата.Много държеше да ми види доплера точно от ранната фетална на успешната бременност и стойностите на хормоните.
 Иначе моя приятелка роди при Колева преди около половин година и е подходили много отговорно ,а и пакета за новородени там си е голям бонус че го има.
Аз водих 2017 година синът ми известно време след изписването допълнително да му го правят по мое желание (родих в друга болница).

# 628
Момичета,пуснах си ПКК за еофилите заради сърбежа от фраксито. Знам,че не по темата,но лимфоцити те ми са по ниски и фолата ми е висок. Ще се радвам за вашето мнение. На док съм чак на 8. И ще се побъркам до тогава.

# 629
Аз говоря за доплер преди 13 та седмица Simple Smile Тя категорично смята че преди 13 та седмица може да убие бебето с него .
Иначе след 13 час следи така ми каза на мен даже ме стресна , аз пак съм доволна но просто ако някой има ранни загуби с това не следене е малко тегаво .

Какво още ти пусна Русев зареди Фактор 2?

Аз не съм я питала,но самата тя ми каза,че е важно от начало нещата да тръгнат нормално и кръвотока да е добър още от самото имплантиране,странно че чак оттогава следи нещата.Много държеше да ми види доплера точно от ранната фетална на успешната бременност и стойностите на хормоните.
 Иначе моя приятелка роди при Колева преди около половин година и е подходили много отговорно ,а и пакета за новородени там си е голям бонус че го има.
Аз водих 2017 година синът ми известно време след изписването допълнително да му го правят по мое желание (родих в друга болница).

Общи условия

Активация на акаунт