На море в Гърция 2021 - II

• 51 011
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
Привет на всички, имам конкретно питане, колебаем се между Родос и Крит за края на август, очаквам мнения на посетителите двата острова.

# 151
Не, селф-тестът се прави предишния ден или по-рано същия ден и резултатът се регистрира в национална онлайн система (доколкото имам спомен).

Това за онлайн регистрацията явно е нещо ново. Значи ако не успеем да се вместим в 72 часа, освен маски и разпечатани декларации, на ферибота ще се мъкне и торба с подрънкващи използвани селф тестове, че току-виж някой от екипажа поиска доказателство Grin

# 152
To няма как и да се докаже, че теста си го правил със секрети, а не с бира примерно. Пунта мара е цялата работа. Ще видим до кога ще ни разиграват, глобално.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 16:14 от BettyBoop

# 153
Ние си харесахме вила в Airbnb.com, проверих я в гугъл, имаше телефон на собственика, обадих се, изпратиха ми договор и си спестихме едни 600еур такса Airbnb.

Иначе и аз винаги избирам в Airbnb.com, има достатъчно снимки и отзиви за да се ориентираш.

Аз също ползвам Airbnb.com. Обаче до сега за Гърция не съм намерила нищо, което да ми хареса. Все пак гледам и цените. Имам чувстото, че са много скъпи в тоя сайт. И друго ме дразни (то не е само там, ама като че ли там е масово): не се разбира за повечето места имат ли морска гледка например или къде се намират. Има много ориентировъчно местоположение. Трябва да се сещаш.

# 154
Аз имам само един опит с Airbnb в Гърция и беше потресаващ. Тръгнахме си преди да се нанесем, загубихме май само нощувката и таксата почистване, но изпращах снимки да видят подземието, в което се опитаха да ни настанят и до къде е тавана спрямо главата на ММ. Като изрично уточних, че не е баскетболист. Joy И снимки на паяжинината с паяка на детското креватче пращах. Разстоянието до морето беше измерено по пряка линия, не искам да си спомням. Че и бяхме пътували 15 часа и едва се добрахме до там. Рейтингът беше ако не пълни 5 звезди, то съвсем близко.

# 155
Ползвала съм няколко пъти Airbnb за Гърция. Всички квартири отговаряха на снимките и домакините бяха много любезни. Може би зависи в коя част на Гърция са. Много е важно да се четат коментарите. Аз винаги започвам от отрицателните, ако има такива. Важи за цяла Европа. С Google Earth e лесно да се открие почти всяко място, ако има ориентир къде се намира.

# 156
Да попитам в момента до плаж Агиофоли - Лефкада, трудно ли се стига? Четох, че пътя бил разрушен.

# 157
До Агиофили винаги основно се е стигало с лодка, имаше и черен път по суша, но слагаха някакви огради по едно време, не знам какъв е случаят сега.

Да нямаш предвид Егремни?

# 158
  • София
Да попитам в момента до плаж Агиофоли - Лефкада, трудно ли се стига? Четох, че пътя бил разрушен.
Миналата година се стигаше до Агиофили по черен път от Василики, неподходящ за нисък автомобил. Може би с джип или висока кола няма да е проблем. От Василики има лодки които срещу 5 евро в двете посоки те возят до плажа, не помня за деца имаше ли такса и колко беше.

# 159

Точно за Агиофили питам - така прочетох - поста беше от преди 2 години, че и там е затруднен достъпа. Отделно и без това свличане на пътя четох, че си е черен и лош - явно ще е с лодка.

Благодаря!

# 160
Здравейте, да попитам с приятелят ми живеем заедно,  не сме женени, адресите ни са различни. Как трябва да се отбележим в plf формата.

# 161
  • София

Точно за Агиофили питам - така прочетох - поста беше от преди 2 години, че и там е затруднен достъпа. Отделно и без това свличане на пътя четох, че си е черен и лош - явно ще е с лодка.

Благодаря!

Ходихме два пъти до този плаж през 2018 г. Ужасно ни хареса! Затова повторихме. Първият път спряхме донякъде, където бяха паркирани другите коли и ходихме пеша. Може би около 30 мин. Съжалихме, защото сме с кола 4х4 и щяхме да си минем без проблем, но просто всички, с които се разминавахме ни казаха, че трябва да спрем и да не продължаваме. Пътят е черен, каменист, на места има дупки, не по-дълбоки от 15 см. Вторият път си минахме с колата, проблемът беше, че бяхме с чисто нови гуми, които се по нащърбиха от острите камъчета, с които е засипан черния път. Но нямахме проблем. Зависи от колата. Корабчетата докарват пътници и вечер ги прибират, смятам, че също е удобно. Плажът е много хубав, мноооого хубав. Имам клип на едни от гадните участъци от пътя, но не зная дали мога да го прикача тук.

# 162
  • София
Здравейте, да попитам с приятелят ми живеем заедно,  не сме женени, адресите ни са различни. Как трябва да се отбележим в plf формата.
Като членове семейство, иначе трябва да сте с маски в колата.

# 163
Здравейте. От доста време чета темата, много пъти съм намирала полезни съвети и препоръки. Сега имам един въпрос.  Насочили сме се към Ситония, най-вероятно Вурвуру. За първи път ще пътуваме с куче, едра порода. Мисля да резервирам през букинг, заради това, че там е обявено къде приемат кучета. Въпроса ми е за плажовете - не мисля да посещаваме плажове с чадъри и шезлонги /заради кучето/, но дали има някакави ограничения или забрани във връзка с ходенето с куче на плаж? Ще съм благодарна за всякакви съвети и идеи.

# 164
  • София
Здравейте. От доста време чета темата, много пъти съм намирала полезни съвети и препоръки. Сега имам един въпрос.  Насочили сме се към Ситония, най-вероятно Вурвуру. За първи път ще пътуваме с куче, едра порода. Мисля да резервирам през букинг, заради това, че там е обявено къде приемат кучета. Въпроса ми е за плажовете - не мисля да посещаваме плажове с чадъри и шезлонги /заради кучето/, но дали има някакави ограничения или забрани във връзка с ходенето с куче на плаж? Ще съм благодарна за всякакви съвети и идеи.

Забрани има, колко се спазват е друг въпрос.
Гърците като цяло харесват животните.
Добре е да търсите по-безлюдни плаживе, но не знам дали има такива на Ситония. Не познавам добре Халкидики.

Общи условия

Активация на акаунт