На море в Гърция 2021 - II

• 50 994
  • 779
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
На 1-ва страница има изброени вариантите - имунизация, отр. PCR тест или преболедуване /2-9месеца/ доказано с PCR.

Преболедуването се доказва и с антигенен тест. Бях приятно изненадан да го прочета в сайта за попълване на PFL формата:

- Proof of a negative PCR test is not required if the traveler was tested positive with COVID-19 in the past 2 to 9 months. This can be proved either by presenting a positive PCR molecular or an antigen test result performed by an authorized laboratory or a medical certificate confirming that the holder was tested positive with SARS-CoV-2 virus infection.
https://travel.gov.gr/#/

Надявам се да не го отменят.

# 136
Здравейте,
Вие от кои сайтове гледате за вили? Има толкова много, но не знам кои са най-надеждни. Извинявам се ако задаван този въпрос Simple Smile
Хубав ден! Simple Smile

Досега не бях търсила вила, но ми препоръчаха този сайт:
https://vila.bg/greece

Нямам все още личен опит.

# 137
  • София
Здравейте,
Вие от кои сайтове гледате за вили? Има толкова много, но не знам кои са най-надеждни. Извинявам се ако задаван този въпрос Simple Smile
Хубав ден! Simple Smile

Досега не бях търсила вила, но ми препоръчаха този сайт:
https://vila.bg/greece

Нямам все още личен опит.

Аз съм го ползвала за България и съм доволна.

# 138
  • там някъде
Здравейте!
Търся мнения за Бали, Гърция. Какви са плажовете, подходящо ли е мястото за семейство с малко дете? Ако имате доверен туроператор, който предлага оферти в този регион, с удоволствие ще ги разгледам. Въобще всякакви мнения са ми полезни.
Благодаря!

# 139
Във връзка с вечерния час в Гърция, ако правилно разбирам, е забранено и профвижването с автомобил, нали така?

Знае ли някой кога най-рано сутрин можем да минем границата?

# 140
  • София
Във връзка с вечерния час в Гърция, ако правилно разбирам, е забранено и профвижването с автомобил, нали така?

Знае ли някой кога най-рано сутрин можем да минем границата?

Заради вечерния час вероятно е най-добре да минете границата около 5 часа, за да продължите веднага.

# 141
Дасия и Беницес на Корфу и аз не ги препоръчвам, плажовете са тесни и каменисти, а в Беницес ако си на плажа, колите минават направо зад гърба ти и като цяло селото изобщо не ми се доближава до спокойно през лятото.

За отсядане бих предложила югозападните плажове, пясъчни са и водата винаги е била доста по-топла в сравнение с плажовете около Палеокастрица, например. Арилас и съседното на него Агиос Георгиос също са ок (те са по на север), но там за температура не мога да дам мнение.

И кола задължително, иначе няма да видите много от острова. Не си заслужава да отидеш на Корфу и да стоиш на едно място.

И да питам и аз нещо - някой качвал ли се е вече на ферибот с направен self test от аптека? Четох, че и такова изискване имало, ако нямаш ваксина и ти е изтекъл PCR-a. Обаче не е много ясно този тест показваш ли го после на ферибота, само го декларираш ли... Взех да се замислям, че с това чакане на Кулата и с вечерния час има голям шанс и това да се случи

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 12:29 от Deviant Art

# 142
Благодаря, Змия! И аз нещо такова мислех. Ние обикновено около 3-4 минаваме, за да не пътуваме по жега и да избегнем опашките. 5ч. ще го преживеем, притесняваше ме да не е още по-късно заради тестването на случаен принцип и работното време на служителите, които го правят.

# 143
  • София
Дасия и Беницес на Корфу и аз не ги препоръчвам, плажовете са тесни и каменисти, а в Беницес ако си на плажа, колите минават направо зад гърба ти и като цяло селото изобщо не ми се доближава до спокойно през лятото.

За отсядане бих предложила югозападните плажове, пясъчни са и водата винаги е била доста по-топла в сравнение с плажовете около Палеокастрица, например. Арилас и съседното на него Агиос Георгиос също са ок (те са по на север), но там за температура не мога да дам мнение.

И кола задължително, иначе няма да видите много от острова. Не си заслужава да отидеш на Корфу и да стоиш на едно място.

И да питам и аз нещо - някой качвал ли се е вече на ферибот с направен self test от аптека? Четох, че и такова изискване имало, ако нямаш ваксина и ти е изтекъл PCR-a. Обаче не е много ясно този тест показваш ли го после на ферибота, само го декларираш ли... Взех да се замислям, че с това чакане на Кулата и с вечерния час има голям шанс и това да се случи
Показвал се, заедно с декларацията при качването на кораба. И аз се чудя дали ще успея да направя такъв на детето, ако му изтече ПСР.

# 144
  • София
Граничният пункт работи денонощно.
Някъде в групата във фейса бях чела, че може и по време на вечерния час да се пътува, ако е към адреса, посочен в ПЛФ-а. Но ние не посмяхме да го направим. Около 0:50 спряхме на паркинг, за да нощуваме. Броени минути преди това минахме покрай полицейска кола, никой не ни обърна внимание. Имаше и други движещи се МПС-та.

# 145

Показвал се, заедно с декларацията при качването на кораба. И аз се чудя дали ще успея да направя такъв на детето, ако му изтече ПСР.
А как се доказва, че теста е реален?

# 146
  • София
И аз това се чудя за теста. Правили са ми бързи, но само ми казват резултата, но как изглежда отрицателния идея си нямам.
Представям си гледката на тълпа, бъркаща си в носа, на пристанището. 😃

# 147
Не, селф-тестът се прави предишния ден или по-рано същия ден и резултатът се регистрира в национална онлайн система (доколкото имам спомен).

Прикачвам и декларация, с която се показва резултатът. https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf?fbclid=I … 9SVlC6u27KfoR0znw
Самият тест не се носи, разбира се. А как се избягват злоупотреби в тази схема, акълът ми не може да побере Simple Smile всичко е пунта мара.

# 148
  • София
Не, селф-тестът се прави предишния ден или по-рано същия ден и резултатът се регистрира в национална онлайн система.

Прикачвам и декларация, с която се показва резултатът. https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf?fbclid=I … 9SVlC6u27KfoR0znw
Мерси, Параход. Значи е за предпочитане да се вместим в 72 часа.

# 149
  • Бургас
Представям си гледката на тълпа, бъркаща си в носа, на пристанището. 😃

Smiley Не можах да се сдържа и аз си го представих Frowning

Общи условия

Активация на акаунт