На море в Гърция 2021 - II

• 50 282
  • 779
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Привет, регистрацията в сайта за PLF от тази година ли е въведена или я имаше и миналата? Някой помни ли момичета?

От 1 юли миналата година е.

# 76
Здравейте, след Кефалония, Лефкада и малко Корфу, мисля да посетим Закинтос. Може би назад в темите има писано за Закинтос, но информацията е толкова обемна, че ми е абсурд да я прочета цялата. А с търсачката нещо не става в  темите. Попрехвърлих тук там, ама няма много инфо. Има отделна тема, но и тя е стара пък не ми даде отговор на въпросите. Основно ме интресува ме къде е добре да се отседне в Закинтос - спокойно и тихо място с гледка, ако може даже далеч от туристи, но да е удобно за обикаляне на забележителностите - Наваро, сини скали, известни плажове? Може да не е директно до плаж, но да има морска гледка. С кола сме, без деца и обичаме да обикаляме.
Благодаря предварително за отговорите.

# 77
Има отделна тема, но и тя е стара пък не ми даде отговор на въпросите. Основно ме интресува ме къде е добре да се отседне в Закинтос - спокойно и тихо място с гледка, ако може даже далеч от туристи, но да е удобно за обикаляне на забележителностите - Наваро, сини скали, известни плажове? Може да не е директно до плаж, но да има морска гледка. С кола сме, без деца и обичаме да обикаляме.
Забележителностите и плажовете обаче не са се преместили през последните 2-3 години, откак не е активна темата Simple Smile Споделеното в нея продължава да бъде валидно.

А ето и последният ми коментар за Закинтос - отговор на абсолютно същия въпрос, само преди месец https://bg-mam.ma/p/1320740/42770159

# 78
  • Sofia
Аз не разбирам това уточняване кои са и кои не са. Може пък с човека до мен на седалката да живеем като семейство, но да нямаме пари за сватба.
Значи, от България тръгваме в една кола две доведени сестри с мъжете, с които живеят, пътуваме без маски и на границата с Гърция слагаме маските, защото сестрата е семейство, но мъжа, с когото тя живее не ми е семейство.

Маските е добре да си сложите за всеки случай според мен, а семейните отношения са малко сложни за доказване с или без документи. Като цяло е поредна глупост изискването, но така са си решили. Аз се чудя дали Българските политици са намесени в това да остане изискването за ПСР, за да пътуват по-малко хора.

# 79
  • София
Не се ли гледа адресът, на който са регистрирани?

# 80
Аз се чудя дали Българските политици са намесени в това да остане изискването за ПСР, за да пътуват по-малко хора.
За прибирането от Гърция в Бг българските политици са намесени. А гърците третират гражданите на всички страни еднакво.

# 81
Има отделна тема, но и тя е стара пък не ми даде отговор на въпросите. Основно ме интресува ме къде е добре да се отседне в Закинтос - спокойно и тихо място с гледка, ако може даже далеч от туристи, но да е удобно за обикаляне на забележителностите - Наваро, сини скали, известни плажове? Може да не е директно до плаж, но да има морска гледка. С кола сме, без деца и обичаме да обикаляме.
Забележителностите и плажовете обаче не са се преместили през последните 2-3 години, откак не е активна темата Simple Smile Споделеното в нея продължава да бъде валидно.

А ето и последният ми коментар за Закинтос - отговор на абсолютно същия въпрос, само преди месец https://bg-mam.ma/p/1320740/42770159
Благодаря, Параход. Пропуснала съм го този коментар. Видях друг, в който хвалиш Кери (мисля, че беше твой), но исках да събера и още информация. ОСвен тва Кери ми се видя много на югозапад, та не знам колко е удобно за преходи. Търсенето в темата с лупата нещо не ми се получава, не знам дали е възможно въобще. Въпросът ми беше да се съчетава удобното място за обиколки със спокойното място за спане. Иначе е ясно, кои са забележителностите:laughing:.
Споделям, че сайтът в линка за Закинтос на първа страницта не работи нещо. Поне при мен се отваря, на ако искам да потърся информация в този сайт ми дава грешка.

# 82
Далече е Кери от пясъчните плажове. За повечето хора не бих го препоръчала. Просто на мен ми допадна като атмосфера. Линка ще го проверя, от време на време остаряват и се скапват.
Можеш да видиш и към Аликанас. Като цяло пясъчните плажове са на източния бряг, западният е див, нетуристически и с тъмнозелени скалисти заливи за шнорхелуване.

Островът не е голям, няма много забележителности освен плаж (заради голямото земетресение от 50-те цялата архитектура, за която пише в историческите извори, че е била по-впечатляваща от тази в Корфу, е изравнена със земята), така че се обикаля лесно с кола отвсякъде. Екскурзиите до Навагио и Сините пещери са стандартни и започват или от Агиос Николаос на изток, или от едно малко пристанище на запад, чието име забравих.

Общо взето, където и да отседнеш извън големите курорти, е все тая и няма да сбъркаш. Още повече щом сте мобилни и без деца.

# 83
Хич и не ми трябват толкова пясъчни плажове. Обичам кръглите камъчета, ако има такива ми е достатъчно. Освен това напоследък се опитваме да шнорхелуваме по малко. Разгледах снимки от Кери, много ми хареса.  Знам, че имаш много опит и затова питам: в сравнение с Кефалония и Лефкада, как намираш острова, ако може въобще да се прави такова сравнение? Аз съм им голям фен и на двата. Не мога да реша на кой повече. Корфу също много ми хареса, но го познавам по-малко. Въобще струва ли си да се ходи на Закинтос, след като сме видели първите два - три. Не мога да преценя. Или генерално да сменям дестинацията? Thinking

# 84
Според мен Закинтос е по-хубав от Лефкада и по-скучен от Кефалония. Това е субективно мнение Simple Smile Не бива да се приема като чиста монета.

По-сериозно - не само заради земетресението, но и заради местните особености и свръхразвитието на туризма, Закинтос не се отличава с някаква типична култура, кухня и традиция, както други части на Гърция. Но пък природно е един от най-щедро надарените.
Смятам, че ако толкова сте харесали всички други Йонийски острови, няма да ви разочарова.

# 85
Ами, да, харесахме си ги. Тези впечатляващи гледки на отвесни скали, на лазурно море, на планината, която се спуска в морето, на недостъпни плажовете и плажове в маслинови горички -  спират дъха и са нещото, което ни привлече. Обаче има толкова още да се види. Знам, че всичко е изключително субективно, но кои други острови, които са на подобни разстояния от София (+; -) и се отличават и с архитектура, и с по-впечатляващи традиции, и с природа, е добре да се посетят - хем за плаж, хем за разходки. До тук отметнати острови освен част от йониските също са Амулиани и Самотраки. Твърде малко за жалост.

# 86
  • София
Привет, регистрацията в сайта за PLF от тази година ли е въведена или я имаше и миналата? Някой помни ли момичета?

От 1 юли миналата година е.

Благодаря, Змия. Аз съм пускала код миналата година на 03.07., но не помня да съм се регистрирала, имаше бутон направо те прехвърля да попълваш. Даваш мейл, за да ти пратят кода, но не беше с регистрация и парола. Или поне аз нямам спомен за такова нещо. Нямам и такова потвърждание на пощата за създаден акаунт. Явно са upgrade-нали системата гърците. Лошото е, че попълвах донякъде, спрях, защото имах служебни задачи и сега сесията явно ми е изтекла, та не ме пуска. Лошото е, че пробвах да вляза повторно, но ми казва изтекъл акаунт или грешна парола. Някой знае ли, временна ли е тази регистрация с акаунт или ще се ползва за всяко пътуване? Видях, че има dashboard и реших, че се ползва многократно, но сега като не ме пуска, може и да е еднократно само и всеки път да правиш регистрация и да потвърждаваш мейл с линк?!?

# 87
  • софия
Регистрацията я въведоха по-късно. Ние пътувахме към края на юли и тогава вече я имаше.

# 88
  • София
Смени си паролата и действай.

# 89
  • някъде ... тук ...
Аз даже въведох старата парола. Миналата година през септември я правих и я бях запаметила в браузъра. И на мен ми излезе същата грешка, та наново

Общи условия

Активация на акаунт